Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek24

co po filozofii

Polecane posty

Gość tomek24

Cześć! Mam na imię Tomek, mam 24 lata. W tym roku skończę studia z filozofii. Macie jakiś pomysł, co po tym można robić? Gdzie taki dyplom jest w ogóle dobrze widziany?

Gość tomek24
Proszę, odpiszcie coś!

Gość tomek24
Właśnie nie mam specjalnie pomysłu i dlatego chcę się Was poradzić.

Gość możeeeeeeee
Możesz uczyć filozofii w szkole :) Niektóre szkoły mają taki przedmiot nauczania z tym, że musiałbyś chyba zrobić jakiś kurs pedagogiczny czy coś w tym rodzaju żeby zdobyć uprawnienia do nauczania.

Gość dfsf
hejka ja tez koncze w tym roku najwieksz pomylka zycia mozesz zostac moim alfonsem:P

Gość ghgdfhdfhf
zaden z ciebie filozof ,jakbys nim był to bys sam wiedział najlepiej co jest dla ciebie najlepsze...kolejny pseudomagister:)

Gość fghfs
jak mozna skonczyc jakeis studia i nie wiedziec co ze soba zrobic? :o jak ty skonczyles te studia? i to filozofie? :o

Gość możesz sobie usiąść na gałęzi
i filozofować

Gość tomek24
Te studia z filozofii były w moim życiu pomyłką. Do uczenia w szkole potrzebny jest kurs pedagogiczny, ale to nie moja bajka. Nigdy nie chciałem uczyć. Wiem, że te studia są niepraktyczne, ale jednak mimo to chciałbym przecież coś w życiu robić.

Gość EREREW
TOMEK A GDZIE KONCZYLES W WAWIE?

Gość możeeeeeeeee
W takim razie jeżeli nie nauczanie w szkole to idź na jakieś inne studia- innego wyjścia nie ma, bo po filozofii niewiele można robić. Ewentualnie jakieś podyplomowe. "Studia filozoficzne dzięki swojej specyfice przygotowują do pracy w różnym charakterze: *w szkolnictwie średnim (dzięki zdobytym uprawnieniom pedagogicznym do nauczania filozofii i etyki), *w szkolnictwie wyższym („historia filozofii” jest obowiązkowym przedmiotem na większości kierunków uniwersyteckich), *w działach personalnych oraz działach kontaktu z mediami dużych przedsiębiorstw, *w agencjach reklamowych jako copy-writers (dzięki nabytej umiejętności abstrakcyjnego i logicznego myślenia, zdobytej wiedzy estetyczno-aksjologicznej oraz ogólnemu wykształceniu pozwalającemu skutecznie przystosowywać się do zmieniającego się rynku pracy)." To znalazłam na stronie jakiegoś uniwerka

Gość tomek24
Ererew: tak, w Warszaawie

Gość tomek24
Trudno jest znaleźć jakąś ciekawą pracę, bo wszędzie chcą jakieś doświadczenie w branży. Praca w pizzerii, czy akwizycja jakoś do mnie nie przemawia. O studiach podyplomowych myślałem, ale nie wiem na jakie się zdecydować i na razie nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto na takie studia

Gość dsfasf
ciezko bedzie chyba lepiej nie zaczynac studiow podyplomowych najopierw sie gdzie załap ptem mysl o podyplomowych

Gość aSsSWW
PEWNIE UW ALBO UKSW

Gość tomek24
asssww: uksw

Gość aSsSWW
WITAJ W KLUBIE PEWNIE SIE ZNAMY Z WIDZENIA:)

Gość tomek24
asssww: a na którym jesteś roku

Gość aSsSWW
ostatni, pisze prace generalnie deprecha i jestem samam na siebie zla chyba nie obejdzie sie bez dalszej edukacji

Gość tomek24
Widzę, że Twoje odczucia są podobne do moich. Studia niczego praktycznie nie uczą, tłoczą tylko kościelną ideologię i nic poza tym. A potem radź sobie biedny studencie na rynku pracy. No ale takie gadanie nic przecież nie zmieni. Jedyna zaleta tych studiów jest takie, że praktycznie nic nie trzeba robić, ale potem pojawiają się właśnie takie probleny jak ten.

Gość Upii
Wiesz trzeba było trochę wcześniej pomyśleć, że lata studiów szybko miną i przyda się kierunek - po którym jest praca i to ciekawa. Teraz za późno, zrób sobie dod. kierunek albo kurs na wózki widłowe 🖐️, albo pozostaje praca jako kelner albo kasjer w Biedronce.

Może szukaj pracy w nie swoim zawodzie? Np w jakiejś firmie? Mojego kolegę ( po prawie co prawda) przyjęli do firmy zaraz po studiach mimo braku doświadczenia. Jeśli znasz język obcy lub języki to tym bardziej Cię przyjmą