Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda.katoliczka

Pytanie do katolików

Polecane posty

Gość młoda.katoliczka

Mam do Was takie pytanie: co w naszej religii najbardziej Was denerwuje? Co byście chętnie zmienili?

Gość ..margolcia..
Celibat :P

Gość gcfdtrh g
zmienilabym wszystko, zwazywszy na to, ze katolicyzm czy chrzescijanizm w ogole powstal na ...'zapozyczeniu' delikatnie mowiac wszystkich innych religii (starych i judaizmu) od poczatku cala ta religia oparta na przeinaczeniach byla tym czym jest teraz : hipokryzja :O

Gość justyna80
Spowiedź. Uważam że to głupie. Podobało by mi się tak jak w innych religiach takie wspólne wyznanie grzechów typu zgrzeszyliśmy, żałujemy. A nie spowiadać się przed księdzem który także jest grzesznikiem.

Gość karol_
A mi nie podoba się podejście kosciola do impotencji. Czy wiecie że impotenci nie mogą zawrzec slubu a takze wybrac drogi kaplanstwa?

Gość karol_
A Tobie młoda. katoliczko co się nie podoba?

Gość młoda.katoliczka
Stosunek do antykoncepcji. Nie potrafię zrozumieć dlaczego powinno spowiadać się po ślubie z stosunku przerywanego

Gość młoda.katoliczka
I oczywiście stosunek kościoła do in-vitro

Gość ..margolcia..
Dlatego powinni zniesc celibat bo przeciez ksieza tez maja swoja potrzeby :P poza tym byli by bardziej zyciowi..

Gość spowiedz spowiedz spowiedz
spowiedz to shit. do wyrzutki

Gość bo wg kościoła katolickiego
stosunek płciowy służyć powinien jedynie prokreacji, a nie przyjemności... stąd wrogość także do stosunków przerywanych, które nastawione są, w rzeczy samej, na czystą przyjemność. co do in vitro to jestem podobnego zdania jak kościół katolicki... czy tak ważne jest by istota, którą chcemy wychowywać i kochać nosiła nasze GENY? Przecież są adopcje.. tyle dzieci czeka, by ktoś obdarzył ich miłością... nie bądźmy egoistami... celibat musi być.. człowiek wybierający kapłaństwo musi poświęcić się w całości swojej pracy.. w końcu wybrał Boga... oddał mu się w pełni... zresztą, gdyby założył rodzinę... to pewno z czasem zaczął by zaniedbywać swoich parafian... bo ma chore dziecko.. bo żona potrzebowała... bo to, bo tamto.... zresztą nie można służyć jednocześnie Bogu i Mamonie ... ale co do spowiedzi to się zgodzę... do wyrzutki

podejście KK do antykoncepcji, to że można stosować tylko metody naturalne co jest sprzeczne wogóle z biologią kobiety i powoduje same frustracje, głupie ograniczenia nawet po ślubie

a mnie ze znieśli msze trydencka lekceważenie boga przez ludzi zw mam nieraz ochotę przepisać się na islam ostrzeżenie matki boskiej Jesteście wierzącymi, albo nic jesteście nimi. Czuwajcie dzieci moje, bo już Syna Mojego uprosić nic umiem. Wielkie rzeczy dziać się będą, a wy gromadźcie się z wiarą Komunię Świętą przyjmujcie na kolanach. Każdy ma klękać na kolana przed Moim Synem. Kiedy przyjmujecie na stojąco Ciało Mojego Syna, On bardzo cierpi i smuci się, że tak jest wzgardzony. Dlaczego w ten sposób przydzielacie Ciało Mego Syna wiernym? Niektórzy kapłani są nieposłuszni i na nich spadnie wielki krzyż i zapłaczą bardzo. Tak, drogie dzieci i wy maleńkie dzieci, odmawiajcie Różaniec Święty i przygotowujcie się. Bądźcie zawsze w łasce uświęcającej i przyjmujcie Komunię Świętą z wielką pokorą, powagą, nic bądźcie pyszni. Pamiętajcie matki, panny i dziewczynki, nie chodźcie nigdy w spodniach, bo to strój dla mężczyzn. Tyle lat mówię o tym, ale lud nie chce słuchać, a kapłani nie zwracają na to uwagi. Kapłani którzy nie upominają i nie zabraniają kobietom chodzić w spodniach, będą za to cierpieć, bo to jest wielka pycha. Żadna kobieta nie może przyjmować Komunii Świętej w spodniach. Przez to Mojego Syna bardzo znieważacie. Co jest dla kobiet, to dla kobiet, a co dla mężczyzn, to dla mężczyzn: „Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny, ani mężczyzna ubioru kobiety, gdyż każdy kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana