Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sześć funtów kłaków

Dlaczego kobiety w absolutnej większości są leniwe w domu?

Polecane posty

Gość psidetektyw
a jak wygląda taka uprawa? To tak jak uprawa ziemniaków?

Gość psidetektyw
a kobieta się wyśpi jak chłop nie chrapie. I gdzie tu sprawiedliwość?

Gość psidetektyw
porzekadło skorygował szanowny kolega od kłaków.Chyba mu jakaś kobieta dzisiaj dopiekła :)

Gość Sześć funtów kłaków
Mniej więcej, jak uprawa kartofli, pozostałych okopowych, zboża oraz warzyw i owoców.

Gość Sześć funtów kłaków
A czy my jesteśmy absolutnie przekonani, że kobieta to człowiek? U Chińczyków nie ma takiej wątpliwości.

Gość Sześć funtów kłaków
Przecież napisałem, że nasz świat nie jest sprawiedliwy. Swoją drogą, większość swojego rozleniwionego czasu kobiety spędzają właśnie w betach.

Gość psidetektyw
Fascynują mnie twoje wątpliwości i znajomość kultury wschodu. A w Chinach kobiety też spędzają czas w betach?

dlatego, że mężczyźni w absolutnej większości zamiast porządnych wypłat przynoszą ochłapy

Gość Sześć funtów kłaków
Miło mi, dziękuję za kompliment. Odpowiadam na Twoje pytanie - nie nie spędzają. Tam władza ludowa zadbała o porządek i wszyscy wiedzą, gdzie jest ich właściwe miejsce.

Gość Sześć funtów kłaków
To bardzo proste. Te ochłapy są skutkiem popsucia właściwych relacji ekonomicznych. Czynnik kobiecy, z jakim mamy do czynienia od czasów pierwszej wojny światowej spowodował, iż gospodarka, zatem i wydajność pracy ogromnie spadły. Powiedzenie - jaka praca, taka płaca jest głęboko zasadne.

Gość Sześć funtów kłaków
Dostatecznie wiele, żeby postawić powyższą tezę. Nadto chcę Cię poinformować, że cechuje mnie bardzo wysoki stopień intuicji badawczej, co jest nie ocenione przy analizowaniu różnych zjawisk.

🖐️ .... chyba jednak ci czegoś brakuje....:D

Gość Sześć funtów kłaków
Tak? Ciekawe czego niby mi brakuje?

Prawdziwej Kobiety, na której by ci zależało... wtedy nie pozwoliłbyś sobie na takie "rozterki"...;)

Gość Sześć funtów kłaków
Gem, a co ma jedno wspólnego z drugim? Czy Ty aby nie pomyliłas "topików"?

...a co ?...ten jest zastrzeżony...? ...Endschuldigung...🖐️

Gość Sześć funtów kłaków
W żadnym przypadku. Nigdy nikomu nie kneblowałem ust. Jednakowoż przedostatnia Twoja wypowiedź jest jakby nie stąd.

"cech*je mnie bardzo wysoki stopień intuicji badawczej" :D I za to Cie cenię. ;-) "Dostatecznie wiele, żeby postawić powyższą tezę. " Czyli? może być odpowiedź na test wyboru: a) 1-3 b) 4-8 c) 9-15 d) więcej ???

Gość Sześć funtów kłaków
A do czego zmierzasz, Gem?

Gość Sześć funtów kłaków
Też chciałbym to wiedzieć.

no kochany z ta intuicją badawczą chyba się minąłeś... "To bardzo proste. Te ochłapy są skutkiem popsucia właściwych relacji ekonomicznych. Czynnik kobiecy, z jakim mamy do czynienia od czasów pierwszej wojny światowej spowodował, iż gospodarka, zatem i wydajność pracy ogromnie spadły. Powiedzenie - jaka praca, taka płaca jest głęboko zasadne." wnioskuję zatem, iż to mężczyźni w ogromnej większości powinni mieć wysokie pensje, kobiety zaś powinny dostawać ochłapy, na tyle marne, że bardziej opłacałoby im się zając domem. A widać, że w obecnej sytuacji ekonomicznej raczej tak nie jest. Zatem zgodzę się z tobą, że jaka praca taka płaca - jedynie muszę uściślić, że jakość pracy w zdecydowanej większości popsuli mężczyźni, na tyle skutecznie, iż owy "czynnik kobiecy" musiał zakasać rękawy i wziąć się do roboty. Sprecyzuj zatem "pierwiastku męskości" swe poglądy na tyle by wykazywały ciąg przyczynowo-skutkowy, spójność oraz choćby w niewielkim stopniu charakteryzowały się obiektywną metodologią badawczą.

Gość Sześć funtów kłaków
(Popatrzcie tylko - Chejsula mnie prowokuje...)

Gość Sześć funtów kłaków
Luśka, Chejsula żąda ode mnie tego samego, co Ty niegdyś, a jeszcze wcześniej Gem. :-) Ona się chiba z choinki urwała.

Gość psidetektyw
no widzisz , w Chinach mają władę ludową, a u nas? rządzi ten który się dopcha i rządzi tak żeby siebie napchać i nie obchodzi go , że kobiety są leniwe. I tym sposobem chłop musi sam babę wychowywać a nie każda się daje.

Gość Sześć funtów kłaków
Posłuchaj no, Chejsula, z faktami się nie dyskutuje. A fakty są, jakie są. I nikt tego nie zmieni, nawet Ty, nie wiadomo jak mocno zaciskając dłonie w kułaki oraz tupiąc ze złością noga o podłogę. Co ja Ci tutaj mogę więcej wytłumaczyć? "Kto ma oczy, niechaj widzi...".

Gość Sześć funtów kłaków
Sprawiedliwie chciałem jedynie przypomnieć, że władza ludowa także się dopchała do koryta ponad pięćdziesiąt lat temu. Jest jednak również od naszej władzy i w tym mądrzejsza, że się dopchała i nie zamierza od koryta odstąpić. Zapytaj zresztą Gem, ona mieszkała niegdyś w Chinach Ludowych. :-)

cześć leniwce ja nie gotuje, czasami zmywam sprzątać lubię, mój pedantyzm mą siłą napędową, piorę i prasuję, bo prasować lubię jestem hedonistycznym leniwcem, robię to, co lubię skoro pańskie oko konia tuczu- dla kobyły suchy chleb się zawsze znajdzie, a pan niech pańskie jedzenie sam przyrządzi :)