Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

princesSs

do dziewczyn, które prostuja włosy!

Polecane posty

czego używacie by efekt prostych włosów został najdłuzej? ja mam już tego dość nonstop prostuje włosy! wystarczy ze wyjde na zewnatrz i one sie podwijaja :/ kiedys sie jeszcze jakos trzymały ale teraz! ja nie uzywam zadnych preparatów, jak włosy wyschna to je prostuje. A co wy robicie? :(

Gość pieczucha
ja uzywam jeszcze maseczki, przez co włosy sa bardziej lejace i sie nie pusza, dzieki czemu sie tak nie wywijaja. Sa jeszcze kosmetyki Nivea prostujace wlosy:)

a jaka to jest maseczka? własnie mi tez sie pusza :P ile kosztuje i gdzie ja moge kupic? rossman, natura?

Hej! Ja prostuje wlosy jakies 5 lat juz. Myje je w szamponie Pantene potem nakladam odzywke, splukuje, czekam az wlosy wyschna, badz susze je suszarka (jesli chce miec mocno rozprostowane to podczas suszenia gladze i ukladam je szczotka). I to wszystko. A jak masz obciete wlosy i czy sa one dlugie?

te wzystkie balsamy sa do niczego. Grunt to dobrze dobrac sobie szampon i odzywke. Mialam tysiace tych balsamow nic nie pomagalo.

Gość jarek 94
a jak je prostujesz? bo moze spieszysz sie i nie robisz tego dokladnie? powinnas brac cienkie pasmo wlosow prostowac i upiac do gory i tak z kazdym pasmem, ja dzieki temu zawsze mialam proste i to na dluuuugo

No wlasnie podczas prostowania dziele wlosy na dwie czesci, po czym prostuje je od dolu, pasmo po pasmie. Musza byc one dosc cienkie. A jaka masz prostownice? Z plytkami ceramicznymi?

robie tak agatka. mam włosy do ramion (przod) a tył tak do łopatek. a co dos zybkosci, moze i mas zracje, nie chce ich tak palic dlatego robie to szybko, ale poźniej powtarzam wszystko... nie wiem co ja mam jeszcze robic zeby mi sie tak nie podwijały i nie puszyły :(

ja mam szampon Palmolve naturals. a odzywke czarna rzepa, którą daje tylko na koincówki

Wydaje mi sie ze masz cieniowane wlosy? Moze poprzez takie sciecie one sie odwijaja w druga strone, kiedys tez tak mialam, teraz mam fryzure tzw "bob". Lepiej prostuj je starannie, pomalu, warstwowo.

tak mam cieniowane :) to ja pojde teraz je wyprostować, pójde na dwór, a wieczorem wam pwoiem jak one wyglądały ;)

Gość mirandita
Nivea efekt prostownicy!!! w prawdzie jak je wysuszysz po mysciu to efektu nie ma :) ale po wyprostowaniu nie pusza sie na polu jak np jest wilgotno:) zawsze mialam z tym problem glowinie w zimie...a szampon i odzywka z tego podzialaly!!i od czasu do czasu masecze nivea z ryzem do wysuszonych zeby je reanimowac co jakis czas :)

Mam pelno kolezanek które prostują włosy.. Natomiast ja nie prostuję bo mam naturalnie proste ale za to chcialabym mieć lekkie fale:)

dziewczyny jeszcze jedno pytanie! wyprostowałam, mam super gładziutkie ;) mam nadzieje ze szopa sie nie zrobi :| mam naniesc na nie żel, czy gume? czy zostawić tak jak jest?

no dziewczyny wróciłam z dworu. Podwijały mi sie końcówki i torszke puszyły, ale jak ugniatałam reka było ok.. fakt ze mniej sie krecily niz dotychczas ale dalej to jest :(

Ja uzywam do wlosow tylko produktow firmy Dave i jestem bardzo zadowolona,mozesz kupic do wlosow mgielke(tzw)po prostowaniu -naprawde pomaga,a i nie zaszkodzi delikatnie spryskac wlosy lakierem(np.Pantene prov).Ja tak zawsze robie i jest ok,a mam ten sam problem co ty:) Na wszystko jest jakis sposob:)

a w jakiej cenie ejst taka mgielka? i gdzie ją moge kupic ;) obojetnie w jakich sklepach? tesco kaufland rossman natura?

to nie kwestia produktow, a temperatury prostowania. moje sa proste jesli prostuje je powyzej temp 230 stopni C. sprawdzone wiele razy. szmponi i odzywki nie maja znaczenia storuje takie jakie wpadna mi w rece. do prostowania plynn ochronny, jedwab na koniec odrobina lakieru i wlosy sa proste nawet na deszczu. wczesniej mialam slabsza prostownice to efekt nie byl tak dobry.

przy prostowasniu dziel wlosy na cieniutkie pasma wtedy bedzie dokladniej. na koniec spryskaj lakierem i przeczesz. nie dawaj gumu ani zelu bo sa za ciezkie.

ja na moja nie narzekam, jak prostuje i dotkne wlosow to az mnie w palce parzy.. wytrzymac nie idzie ;) ale spróbuje z tym lakierem, nigdy nie uzywalam, musze kupic heh ;)

kupiłam lakier, super mocny :P cekawe czy mi pomoże :D juz mam wyprostowane i wylakierowane ;]

Gość mirandita
ale...lakier psuje efekt prostych wlosow...

jak nie uzywalam lakieru to koncowki mi sie wpodwijały i dziewczyny zaproponowały mi żebym kupiła lakier do włosow, że to pomaga ;)

no to jak obiecałam, prostuje włosy starannie pasmo po paśmie, a na koniec spryskuje lakierem. Efekt? ładne prościutke tylko z tyłu włosy cieniowane sie wywijaja, moze nie tak jak kiedys, ale dalej to jest! :( przód pieknie, elegancko! tylkot en masakryczny tył! :(