Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

812

13 - 15 latki biorące się za seks to dla mnei patologia...

Polecane posty

:O Jak tak czytam o 1nastolatkach uprawiających seks to mnie mdli 😭

Gość fgfd
doprawdy straszne

przypadki typu 12 lat i w ciazy :O albo ojciec w wieku 13 lat :O masakra! ja sie w tym wieku bawilam w gonic i w szukac i gralam w ping pong :D

no też patologia ale chociaż skończyły to gimnazjum i nie zamierzam z tym nic zrobić, bo świata nie zmienię, ale nadal uważam, że to patologia.

Temat z pewnościa powstał z powodu Młodej i "Nieudany... pierwszy raz" ;) No cóż.. Dzieci tego nie rozumieją, ze sa za mlode na sex. Bo przeciez oni wiedza co robią! Są dorośli! ...

nie tylko z powodu tego tematu bo ostatnio natknęłam się na kilka takich tematów, ale ręcę załamuję:/

Gość 1234567....
812...wiesz może zaraz tutaj bym nie użyła słowa patologia bo akurat to kojarzy mi się z czymś innym wiadomo świata nie naprawimy ale na pewno winę za to w dużej mierze ponosi tv.....pisma dla nastolatków no i net skarbnica wiedzy ....a i rodzice mają w tym swój udział ....nie rozmawiają z dziećmi gonią za pracą itd..... mnie osobiście się też to w głowie nie mieści i ja w wieku 15 lat na pewno o seksie nie myślałam chociaż jakieś pierwsze platoniczne miłostki na pewno były

Ale dlaczego niby patologia? I ja wcale, KarminowaPanno, nie uważam się za dorosłą, możesz mi wierzyć...

Bo patologia to nie tylko alkohol w rodzinie, gwałty i narkotyki. To wszystko to, co dzieje się "w nieodpowiednim czasie i miejscu", coś co jest niedopuszczalne z różnych wzgledów, etycznych, moralnych, prawnych, itd

dla mnie to jest patologia, bo nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko w tym wieku brało się za seks.

Nie uważasz sie za dorosłą? To czemu uprawiasz sex? A jak zajdziesz w ciążę to jestes gotowa na to? Ciąza jest dla dorosłych a skoro jest wynikiem sexu to on również jest dla takowych. Ok, nie uważasz sie za dorosłą. Czyli chodzisz do szkoły, odrabiasz lekcje, mama szykuje Ci kanapki do szkoly a Ty po lekcjach wpadasz do chlopaka na "numerek". -- czy tylko dla mnie to wszystko do siebie nie pasuje? Nie widzisz w tym czegos niezdrowego??

Karminowa Panno - dla mnie też to nie pasuje... nawet jeśli już byłaby dojrzała psychicznie to jak w razie wpadki zapewni swojemu dziecku byt? A co jeśli stanie się coś takiego, że chłopak odejdzie i będziesz sama z ewentualnym dzieckiem? Albo zacznie Cię lać czy cokolwiek?

Gość świat schodzi na psy....
sex dla takich maluczkich to często substytut czułości,miłości-której nie zaznają w domu rodzinnym,niestety-potem dzieci rodzą dzieci ,kolejna lawina problemów i piętno na całe życie....to jest trochę tak jak obżeranie się niedojrzałym jabłkiem.....

Na pewno nie odejdzie i nie bedzie mnie bił. Rozmawialiśmy o tym nie raz. Przesadzacie trochę.

Gość p.a.n.i.e.n.k.a.a.
w tak młodym wieku nawet nie myslałam o seksie :(

Sory, ale w tej chwili mnie obraziłaś;/ Na 'numerek'?? Nie jestem dziwką!. jestes DZIECKIEM czego dałaś piękny dowód i w twoim temacie, i w moim

mam córkę, również nie wyobrażam sobie zeby uprawiała seks w tym wieku, ja dopiero zaczęłam o tym poważnie mysleć w wieku 20 lat, a wwieku 15-16 to się bawiłam jak normalna nastolatka i podkochiwalam się w kolegach ale tylko platonicznie, w poważny związek weszłam dopiero w wieku 21 lat, wtedy też straciłam dziewictwo, a i tak uważam że to było za wczesnie dla, jeszcze nie byłam na to gotowa tak do końca.

młoda - a skąd wiesz, że nie odejdzie? Gówno wiesz o życiu za przeproszeniem sądząc po wypowiedziach.

ja młoda na twoim miejscu bałabym się wpadki:( wiesz kazda kobieta się jej boi ...tylko czym jest starsza to lepiej sobie poradzi. a jak dziecko bedzie wychowywalo dziecko. :(

Gość 6tyuio
812 -> Wiele moich koleżanek brało się za seks w wieku 15 lat i nie powiedziałabym, że świadczy to jakiejkolwiek patologii. Każdy jest gotowy na to w swoim czasie. Masz zacofane poglądy. Mama ci pewnie mówiła że z seksem trzeba czekac do ślubu, bo inaczej do nieba nie pójdziesz 🖐️

panienka - jej koleżanka urodziła w swoje 15 urodziny:) Bez komentarza.

słowo "numerek" jest dla Ciebie obrazliwe? No to dowiodłas swojej niedojrzałości emocjonalnej. Dla kogoś dojrzałego takie słowo nie jest niczym obrazliwym. Pary, ktore sie dobrze rozumieją, potrafia ze soba szczerze rozmawiac mówia otwarcie o swoich potzrebach i nie razi ich potoczne nazewnictwo ( rzecz jasna bez wulgaryzmow, a "numerek nim nie jest). Dwoje ludzi jesli uprawiaja ze soba sex tzn, ze przekroczyli jakas bariere intymnosci. Myslisz, ze jesli kobieta powie do mezczyzny: "kochanie zróbmy mały numerek", to on poczuje sie urazony? Nie. Bo dorosli ludzie sa gotowi nie tylko fizycznie do seksu, ale potrafia równiez o nim rozmawiac nie tylko za pomoca słow "stosunek, współżycie, kochanie sie".

Dobrze, ze Ty, 812, jesteś doświadczona... A z tego, co wiem, człowiek uczy się na błędach. No i wasze wypowiedzi nie bardzo mi do głowy weszły...

6ty.. coś tam - a masz dziecko? młodszą siostrę? Moja sąsiadka zaszła w ciążę w wieku 17 lat i wybacz nie chciałabym skończyć jak ona. Rzuciła szkołę olała zupełnie wszystko. Jej mąż teraz ją zdradza na prawo i lewo a ona co? Nic, bo tylko jego tu ma, on przynosi kase do domu część, pomijając, że żyją na baaaaaaaardzo niskim poziomie to najbardziej żal mi tego dziecka.