Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszęporadźcie__

Włosy - zniszczone i łamliwe-jaka przyczynazdrowotna?

Polecane posty

Gość proszęporadźcie__

Mam problem z włosami. Otóż są połamane, różnej długości itd. Pójdę do fryzjera, ale po niedługim czasie znów takie będą.. Myślę, że problem tkwi w zdrowiu.. Może jakiś witamin mi brak? Jakie witaminy powinnam brać, by z moim zdrowiem itd było lepiej? A drugie pytanie to - czy może są badania(jakie), które pokażą mi, że mam jakieś niedobory czegoś, co odpowiada za włosy itd. Nie znam się niestety na tym, ale może ktoś miał lub ma podobny problem i coś wie więcej?

Miałam ten sam problem, gdyż ogólnie naturalny kolor moich włosów to jasny blond, szczególnie latem miałam połamane włosy (przez działanie promieni słonecznych), włosy mam gęste ale bardzo delikatne i miękkie w dotyku. Wiele lat zmagałam się właśnie z uporczywą łamliwością włosów, mimo że wtedy nie farbowałam ani nie kombinowałam z włosami. Nietrudno się domyślić, że przy jasnych blond włosach mam też jasną cerę, heh i wiadomo, chciałam być jako tako opalona, bo przy jasnej cerze opalanie to głównie palenie na raka, więc aby jako tako się brązowić zaczęłam stosować Solarin Extra (beta karoten, nie mniej jak 15 mg na kapsułkę), wcinałam kapsułki przez 3 miesiące każdego dnia jedną i w prawdzie skóra nieco mi zżółkła, co ułatwiło mi opalanie się na jasny brąz i o dziwo zauważyłam, że moje włosy przestały się łamać. Po prostu w czasie zażywania kapsułek podcięłam włosy i dodatkowo jeszcze rozjaśniłam, hehe i kompletnie ani jednego złamania włosa. Kapsułki te biorę przez 3 miesiące a potem na kolejne 3 przestaję i znowu powtórka i włosy przestały mi się łamać po prostu. Nie wiem, może Tobie też to pomoże o ile twoje problemy nie są innej natury. Ja po prostu spostrzegłam to przypadkowo całkiem :)

Dodam jeszcze, że mając jasną, wrażliwą cerę często wyskakiwały mi jakieś pryszcze, często nawet takie bolesne i regularnie zażywając kapsułki nawet pryszcze mi przestały wyskakiwać. Pierwszy raz zaczęłam je stosować kilka lat temu i od tego czasu na razie mam spokój, dlatego tak się na nie uwzięłam, hihi :D

Gość proszęporadźcie__
Dzięki za radę :) wypróbuję :)