Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukaszona

ukąszenie - przez co?

Polecane posty

Gość ukaszona

W nocy coś mnie upierdzieliło :o Wyglądało jak odcisk z zaczerwienieniem wokół, piekło jak poparzenie. Wyraźnie były dwa czarne ślady, kawałki tego czarnego znajdowały się pod skórą - jeden przy drugim, dobrze widoczne, choć bardzo malutkie :o Co mi się zalęgło w pokoju? 😭

Gość Najprawdopodbniej umrzesz
Przykro mi 🖐️

Gość mirandita
szczypawiczka :)

Gość ukaszona
mirandita, wątpię...jeżdzę od lat na wieś do rodziny i tam roi się od szczypawic, nigdy takie kuku mi wyskoczyło :o Kuźwa, przeszukałam pokój i nie znalazłam nic podejrzanego 😠

Gość pajak to byl

Gość mirandita
a juz Ci to zeszo? heh to masz jakiegos dziwnego zwerza:)w domu

Gość ukaszona
Zeszło tak jakby, tzn jest strup - zerwałam tą grubą skórkę, która "podeszła" (coś jak świeży odcisk) i mam teraz strupa. Pozbyłam się tych czarnych cusiów i w sumie po zasklepieniu się rany pieczenie ustało... Pająk? Niby jakie? Nienawidze pajakow 😭

Gość pomaranczowa lampka
pajak.. mnie tez raz upierdzielil..po kilku dniach zrobil mi sie bombel z woda i zrobilam blad ze go przebilam bo zostala blizna.. bolalo jak cholera

Gość mirandita
po ukaszeniu pajaka jest mamy babel jak od komara i rozchodzi sie trucizna wiec na okolo tworzy sie rozlazla czerwona plama i dretwieja miesnie troche...wiec to nie pajak! to musi byc cos co gryzie zostawiqajac dwa slady jak szczypawice...hehe ale dziwbne mialas te objawy...fuuuu

Gość ukaszona
poamarnczowa lamko >> a wiesz co to za pajak? Szukam zdjec ukaszen i nic nie moge znalezc :o Mnie to cos musialo upierdzielic w nocy (widoczne meisjce na dloni, kladlam sie spac bez tego) - a spalam krotko, ze 3-4 h. Babael byl rano i piekl paskudnie...w sumie teraz zostal strupek jak strupek, nic nadzwyczajnego i juz w ogole nie boli (nawet przy dotyku).

Gość perełcia
To ukąszenie kleszcza tak wygląda

Gość pomaranczowa lampka
nie mam pojecia i nawet nie chce wiedziec. mam arahnofobie. mnie upierdzielilo jak bylismy na wczasach pod namiotami. nie zdrapuj strupa bo bedziesz miec slad

Gość ukaszona
mirandita >> kazdy pajak? piekloo naprawde paskudnie i promieniowalo, ale zadnego dretwienia. Jedynie zaczerwienienie wokol tego babla, ktore tez zniklo o przebiciu tego. Kurde, czemu musze meiskac zaraz przy lesie? 😭

Gość ukaszona
perełcia >> kleszcz tez niet 🖐️ Po kleszczu mam slad na kostce a rumien nie chce zlezc mimo, ze upierdzielil mnie rok temu :o Ja to taka szczesciara jestem 😭

Gość mirandita
kazdy pajak tak rzre!! paskudztwa!! ... ale to sie rovbi taki czerwony duzyyyy placek a nie tylko zaczerwienienie w okol ukaszenia!

Gość mimkopodhalan
Może wsza? albo pluskwy

Gość perełcia
rożne są kleszcze

Gość ukaszona
To jak pajka nie to juz nie wiem co...szcvzypawica nie, kleszcz nie... Nienawidz einsektow, zarobie im kuźwa zaraz taka czystkę, że szok!!!!! 😡

Gość ukaszona
perełcia - ale upeirdzieliłby mnie w palec? myslalam, ze oni lepsze miejsca wybieraja :) Kurde, nie strasz - jeszcze mi drugi rumien bedzie popierdziedzial przez skore 😭 Niech to szlag! Wyprowadzam sie na Syberię, tam te potwory mnie nie dorwa chyba 😭

Gość ukaszona
jeżeli masz rumień po kleszczu na serio!!!!idź szybko do lekarz!!!!!to objawy boreliozy-paskudnej,poważnej choroby!!!!!!!piszę serio!!!!

Gość ukaszana
hahah, piosenka wymiata :D :D :D No przeciez obilam badania w najlepszym mozliwym dot ego czasie i nic nie wykazaly, rumien nie rowna się boreliozie ;)

Gość rumien zawsze
rowna sie boreliozie. Badania moga nic nie wykaza a z jakś czas (moga byc nawet lata!) mogą Ci się ujawnic jakies paskudne objawy... lepie idź do lekarza. To się leczy antybiotykami.