Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikita2000

Do mam 14 miesięcznych brzdąców

Polecane posty

Drogie mamusie! Napiszcie o osiągnięciach Waszych 14 miesięcznych dzieciaczków. Jestem bardzo ciekawa tego co już potrafią.Ale tak bez ściemy bo wiem jak to czasami bywa że rodzice przed innymi przechwalają się o tym co umieją ich dzieci.

Hej, ja mam 14,5 mc szkraba :) Myslę,że rozwija się normalnie,tzn przeciętnie,tyle,że mówi bardzo dużo.Niestety po swojemu ;) Po naszemu mówi mama,tata,baba,tu,tam, jest, mówi na pieska hau hau,na kotka coś jak miau i na kurę ko ko :) No i oczywiście śmiga jak mały samolocik,bardzo szybko,myje ząbki,próbuje ubierać buciki i skarpetki (powoli mu to wychodzi),sam je widelcem i łyżeczką,sam chodzi po pampersa jak go poproszę,wkłada pranie do pralki hehe no i oczywiscie chodzi ze szmatką i sprząta bo ja mam świra na punkcie czystości :D Ah no i potrafi włączyć program z muzyką na tv i tańczyć :)

Gość hahahahaha jasne
zmywarke też Ci obsługuje????? Miało być bez ściemy.

Gość atramencik321
Mój 14 miesięczny chłopczyk sam biega, wchodzi i schodzi na czworaka po schodach, "tańczy" :), sam wchodzi i schodzi z łóżka i łóżeczka, wchodzi na stołek, podaje zabawki o które go poproszę, mówi tylko mama, tata i a cio to oraz cici na smoczka, ale jak pytam jak robi kotek to mówi miał, a jak pokazuje rybkę to otwiera i zamyka usta. Kiedy pytam czy chce am potakuje lub nie (w zależności czy chce jeść czy nie), wiele komunikatów rozumie, np. idziemy ciap, ciap, rączki do góry, daj itp. Robi cacy mama lub tata, daje buzi po powrocie taty z pracy. Sam je widelcem, wyciera buzię (ale trzeba poprawić), kremuje ciałko po kąpieli i wyciera uszy (też trzeba poprawić :) ), układa wieżę z klocków, "pomaga" odkurzać tzn. włącza i wyłącza na komendę odkurzacz, a jak skończę to on bierze rurę i "odkurza". Zdejmuje skarpetki, wie gdzie jest oko, nos, ucho i siusiak :) No i czasami potrafi perfidnie, z pełną świadomością robićna złość :)