Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka smyczka

kiedy czas na zmiane łóżeczka na łóżko?

Polecane posty

Gość matka smyczka

Zastanawiam się. Ile mialy wasze pociechy kiedy przestały sypiac w niemowlęcym łóżeczku?

Gość gosianica
dobre pytanko.ja znam przypadek kiedy dziewczynka miala 6 lat jeszcze spala w lozeczku.ale to uz chyba lekka przesada.mi sie wydaje ze to zalezy od tego jakie jest dziecko jezeli jest niespokojne i bardzo sie wierci w nocy to po co ryzykowac tym zeby spadlo z lozka

ja wlasnie musze mojemu 1,5 rocznemu synowi zmienic lozko z powodow gabarytow ale on wlasnie spada z lozka i neiw iem co zrobic :/ chyba musi sie nauczyc nei spadac, obije glowe kilka razy i bedzie uwazal bo innego pomyslu nie mam :/

Gość mój syn ma 2 lata
i 2 miesiące, myślałam o zmianie łózeczka na łóżko, bo jest dość dużym chłopcem. niebawem będzie mu tam za ciasno. ALE on jest niesamowicie żywy, pełęn energii, jak rano wstaje to w łózeczku ładnie ogląda książki, jak np. jest wcześnie a ja mam wolne i jeszcze chwilę chcę poleżeć. ale z łóżka to wiem, że by od razu "spierniczał' i biegał po domu, skakał i robił różne niebezpieczne rzeczy - bo tak robi cały dzień. więc na razie pozostaje w łóżeczku, dopóki się trochę nie wyciszy, nie wyszaleje.

Gość matka smyczka
mój synuś ma roczek. myslałam o zmianie łózeczka jak bedzie mial 13 miesiecy. Chciałam kupić pietrowe łóżko. Starszemu smykowi zmieniłam jak mial 14 miesiecy. Nie wiem dlaczego wtedy miałam na tyle odwagi bo teraz sie boje.

Gość mój syn ma 2 lata
moim zdaniem, dużo zależy od temperamentu dziecka - czy jest łobuziak i dzikus, czy nie ;)

Gość gosianica
moja cora ma 16 miesiecy ale jeszcze spi w lozeczku i narazie nie bede zmieniac.wyciaglam jej tylko 2 szczebelki z lozeczka zeby sama mogla wyjsc

autorko- proponuje łózko z barierką, aby dziecko nie spadło z niego. ja starszemu smieniłam łózko, gdy miał niespełna 2 lata, a teraz młodszy ma 2 lata i 3 miesiace i mam opory, ale to dlatego, ze chyba bedziemy musieli kupić piętrowe łózko i boję się, ze młodszy bedzie sie wspinał...

Gość lachudra
moja ma 2 lata i od kilku miesięcy spi w zwykłym łózku, 2 razy juz spadła, ale rozkladam na podłodze koce i materac, więc nic tam się nie dzieje :)

Mój mały ma 17miesięcy, ale na razie nie planuję zmiany łóżeczka. mój syn ma 2 lata>> mój też jest mały urwis i lepiej dla niego jak zostanie jeszcze chwilę po przebudzeniu w łóżeczku, poza tym czasem przydaje się jeszcze jako kojec w sytuacjach w których muszę zrobić w domu coś przy czym lepiej żeby mi nie towarzyszył:) Co do piętrówki to kiedyś popełniłam ten błąd i teraz moja córcia się męczy. Po pierwsze dla tego że jak jest chora to nie ma gdzie herbaty czy lekarstw postawić. No i ostatnio przeszła jelitówkę i parę razy nie zdążyła do toalety bo musiała schodzić po drabince. Poza tym kilka dni temu mały nauczył się wchodzić na samą górę i jako że to nowa umiejętność to robiłby to bez przerwy, więc trzeba mieć oczy w koło głowy

Gość matka smyczka
mnie barierka na dole nie ejst potrzebna bo na poczatku beda spali w rozłozonym- tapczanikach i wtedy młodszego wsadzimy do tego górnego tapczanika a tam jest barierka. potem sie zamienią jak im już złączymy łóżko

Gość KAWIARNIANA MODA
W takiej sytuacji może się przydać coś takiego jak łóżko dwupoziomowe, np Dawid - znajdziesz je na http://lozkapietrowe.com - odchodzi problem ze spindrającymi się maluchami.

Gość scascas
Ja zakładam że dokonam zmiany dopiero gdy cóeczka będzie na tyle duża żeby nie zrobić sobie krzywdy jeśli np obudzi się w nocy i wyjdzie z łóżka. Na razie nie rozumie zagrożeń więc wolę żeby była "zamknięta" gdy nie mam nad nią kontroli bo śpię.

Gość scascas
(Mała ma 1,5 roku. Jeszcze co najmniej z pół roku zamierzam kłaść ją w łóżeczku ze szczebelkami.)