Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtr

Co zamiast oliwki dla dzieci?

Polecane posty

Gość trtr

Kompletuję wyprawkę i mam takie pytanie... Otóż zawsze gdy używałam dla siebie oliwek dziecięcych (różnych), wysuszały mi skórę lub podrażniały. Tymczasem wchodzą w skład wyprawek polecanych w serwisach internetowych a ja... bałabym się stosować je u swojego dziecka. Może więc używać czegoś w zastępstwie? Ale oliwa z oliwek, spożywcza to trochę kontrowersyjny pomysł i nie wiem czy nie zaszkodziłabym maluchowi. Czego więc wy używacie?

oilatum do wody dla noworodka, a potem sa różne balsamy. ja używalam z hippa i z nivea

Gość trtr
O, nie sądziłam że można potem nic nie stosować (słyszałam o Oilatum i podobnych). No to chyba spróbuję tak właśnie, bez oliwki. Dzięki!

Gość ja tez używam oilatum
tańsze ale podobne zastosowanie ma emolium, używam też nadmanganianu potasu i po takiej kąpieli smaruję córke parafiną

Gość trtr
Aha... No ja właśnie też - ale to do swojej skóry - używam parafiny do wody lub bezpośrednio na skórę i wydaje mi się o wiele "przyjaźniejsza" niż oliwki dla dzieci.

Najlepsze są kosmetyki takie jak Oilatum,Emolium czy Balneum.Oliwka zatyka pory tak samo jak inne kosmetyki typu nivea czy bambino,mają w sobie za dużo oleju. Zdecydowanie polecam firmę balneum,tańsze niż oilatum i duuuużo wydajniejsze niż emolium.Ja używam do moich alergików dodatek do kąpieli leczniczej,płyn do mycia ciała i włosów i krem, właśnie z tej firmy.Za wszystko zapłaciłam ponad 90 zł a do obu mi napewno na 3 miesiące starczy.