Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Trruskawka

play czy orange ?

Polecane posty

Gość na papierze to plus ma
najlepszy zasięg w skali kraju

Gość a dlaczego zaraz
Nie mialam nigdy problemu z zasięgiem w Playu. A jeździlam sporo, także za granicę.

Gość wszystko byle nie Era

Gość inge...
Byłam w Erze, i teraz jestem W ORANGE. Jestem zadowolona, przy abonamencie 55 zł mam 180 minut do orange i na stacjonanrne 180 minut do wybranej osoby

Gość stoprocentbawełna
Ktoś tam pisał o plusie. Tak blokuje kase, w przeciwieństwie do orange które ją kasuje.ale teraz podobno do 5 dni jak zdążysz się doładować to zostanie. Z play z opinii wiem ze zasięgiem maja kłopoty, ale fakt tanio jest :)

Gość jak play może miec problemy
z zasięgiem jak korzysta z własnych nadajników i plusa??? oni maja największy zasięg w kraju!!!! problemem podobno jest zrywanie rozmów z powodu przelogowania się z nadajników własnych na plusa

Gość mam orange
a są jakieś pakiety minut czy sms-ów do wykupie w play, tak jak w orange? czy każdy sms 8 gr? są w play jakieś promocje, czy cosik?

Gość w play fresh
masz 29 gr do wszystkich, pakiet 100 minut do play i stacjonarnych za 5 zł czyli 5 gr za minute, za doładowanie 30 zł dostajesz 3000 smsów do wszystkich sieci na miesiąc

mam teraz play na kartę, zmienilam po latach uzywania orange. play moze i ma slabszy zasieg, ale rozwija go dosyc sprawnie. co do jakosci uslug - nie widze roznicy. laduje komorkę za 50 zł starcza mi na 3 miesiace a duzo rozmawiam. - mam 5 tysiecy smsow za dladowanie ( ale chyba 50 dni na wykorzystanie, potem normalnie place 9 gr ) ale nie wazne do jakiej sieci. - konto mam wazne rok od doladowania - sa pakiety - play i na stacjonarne 5 gr za minute ( kupuje sie pakiet 100 minut / 5 zł - wazny miesiac - mozna ustawic sobie promocje za 2 minuty przychodzace - minuta do wykorzystania, wiec jak ktos do ciebie dzwoni i rozmawia 20 minut ty masz 10 dla siebie - minuta 29 groszy do kazdej sieci ogolnie wychodzi sporo taniej

Gość mam orange
w orange też jest 29 gr do wszystkich, fakt sms-y do innych sieci są drogie - 20 gr - ale gdyby nie to byłoby super. u mnie każdy w najbliższej rodzinie ma orange, więc ja dosyć dużo korzystam z pakietu grosz za sms w orange (600 sms-ów za 6 zł) i zastanawiam się czy play jest korzystniejsze, doładowuje się tylko za 50 zł, więc przez 50 dni miałabym 500 sms-ów darmowych do wszystkich a przez kolejne 40 dni sms za 9 groszy. czy ktoś mi doradzi co lepsze?

a, i jeszcze co masz na mysli piszac " doladowuje sie tylko za 50 zl "? ty doladowujesz tylko za 50, czy uwazasz ze w play mozna doladowac tylko za 50 zl? jesli to drugie to odpowiedz brzmi : mozesz zsobie doladowac za ile ci sie podoba, - 11, 23, 51, 78...

Gość mam orange
zgadza się 5000 nie 500, sorki czy play przenosi numery na kartę? chciałabym zachować swój numer, ale chyba żadna sieć tego nie robi... na jaki numer zaczynają się numery w play? numer 694 xxx xxx to jaka sieć?

Gość mam orange
chodziło mi o to, że doładowuje się tylko kartami za 50 zł, nie innymi i przez 3 msc mam spokój

to chyba bedzie ERA, play ma 79x xxx xxx, osobiscie mam poczatek 790 a potem tez cos w ten desen i co mniej rozgardnieci boja sie dzwonic bo to niby audiotele... ;) na karte to nie wiem... to ze z karty to na pewno. co do minut po 29 gr to zauwaz ze NIE DO PLAY. tak sobie pogrywaja...

dziekuje wszystkim za komentarze , ja mam orange i jest bardzo drogo:/ po przeczytaniu waszych opini jutro kupuje starter z play :)

Gość mam orange
też myślałam nad zmianą operatora, ostatnio rozważałam też przejście z orange pop na orange go, tam po doładowaniu za 50 zł - tylko takiej opcji się przyglądałam- ma się darmowe i minuty i sms-y ale też tylko do orange:o teraz nie wiem co mam zrobić, tak zachwalacie:)

Gość mam orange
"Tylko w Play Fresh każde doładowanie wydłuża ważność konta na połączenia wychodzące aż o rok!" to prawda? jeśli mam na karcie 50zł to mam tą kase do póki jej nie wykorzystam? w orange jest ważna tylko 3 miechy... to rozwiązanie mi się baardzo podoba;)

Gość doładowanie od 5 zł w góre
przedłuża konto w play na wychodzące o rok :classic_cool:

w orange 29 groszy kosztuje teraz minuta, ale nie do play. Do play w orange pop nadal kosztuje 80 gr minuta. Popatrz dokladnie w regulaminie. Ja jak przechodzilam do playa rozwazalam zostanie w orangu wlasnie ze wzgledu na ich odpowiedz na obnizenie cen przez playa, ale ze moj narzeczony mial playa doczytalam wszystko do konca i znalazlam taki kwiatek.

nie wiem czego oczekujesz, moge powiedziec tylko w oparciu o swoje doswiadczenia ze dla mnie jest to lepsza oferta niz oferty orange

skaa ty masz paly fresh na karte? ja oczekuje tanszych rozmow i smsow :P w orange sa po 20 gr a w play po 9 :D :)

Gość mam orange
poważnie rozważam przejscie do play, chociaż mam trochę wątpliwosci jeśli chodzi o sms-y, część znajomych i rodzina ma orange, więc pakiety sms-ów są dla mnie korzystne, boje się, ze się przejade na sms-ach za 9 gr, wiecie o co mi chodzi...;) a najbardziej podoba mi się, że można przenieść swój numer do play "jeśli masz ofertę innego operatora zachowaj swój numer i przejdź do play fresz. Wystarczy, że przyjdziesz do Salonu Sprzedaży Play i będziesz miał przy sobie niezbędne dane. Twój numer, który chcesz przenieść do Play Fresh musi być zarejestrowany u innego operatora."

tak, mam ta oferte. wez jeszcze pod uwage ze jesli doladujesz za 50 zl przez 50 dni masz do wykorzystania 5 tysiecy darmowych smsow do wszystkich sieci.