Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klapoucha

Chudne w ciazy

Polecane posty

Gość klapoucha

Witam 4 miesiac wciaz jem nie wymiotuje a waga spada jak to mozna wytlumaczyc?????????

Hm... słyszałam, że przez pierwsze miesiące w ciąży faktycznie można schudnąć, ale jak wytłumaczyć Twój spadek wagi- nie wiem. Spytaj lekarza- może hormony w ciąży pracują jakoś nie tak? W sumie powiem Ci, że czasami kobiety tak mają- nie tyją praktycznie nic nawet do 6 miesiąca, czasem kilo-dwa, a potem zaczynają dopiero przybierać na wadze:) Więc pewność da Ci lekarz. A my tu możemy tylko spekulować:)

Gość dziczek w ciąży
Jak miałaś usg i z dzieckiem było ok. czyli waga, długość odpodziadająca wiekowi ciąży, to ok. nie wiem czy to jest spowodowane, ale jest trochę kobiet w podobnej sytuacji. Ja jestem na początku 5 msc. i przytyłam 2 kg.. ale im bliżej pełni tym więcej płynów magazynuję po pełni wraca do normy :) tak już dziwnie mam...

Gość malennstffo
Witam jestem w 9 tyg ciąży. Moja waga przez 2 tyg spadla o 1,5 kg czy to normalne? Lekarz zalecil mi ograniczający tryb życia tylko do leżenia. Po za ty moja mama do 6 miesiąca ciąży nie przytyla zbyt dużo, co spowodowalo albo i nie bo tego nie stwierdzono,że moja siostra urodzila sie na początku 6 miesiąca z problemami pucnymi. Przez ponad 3 lata spedzala wiekszosć swego życia w szpitalu. teraz ma 13 lat i nigdy nikt by nie powiedzial w jakim niebezpieczeństwie byla. Astma i inne choroby odeszy w nie pamięć. więc polecam kobieta badanie sie nawet gdy muszą za to zaplacić bo to moze uratować któremuś z was życie :) Pozdrawiam

Chudłam do 4 miesiąca, a potem jak mi skoczyła waga to dzisiaj jestem prawie 10 kg na + w porównaniu do wagi startowej. Grunt to ufac swojemu lekarzowi :) jak macie wątpliwości to zmieniac puki czas :) przede wszystkim potrzebujecie teraz poczucia bezpieczeństwa (ładniejsze określenie nie przyszło mi do głowy) :)

Nie martw sie, ja tez schudlam na poczatku; jakies 5 kg. A teraz jestem w 31 tc i 6 kg do przodu w stosnku do wagi wyjsciowej. Tez bez wymiotow. Inan sprawa, ze wtedy byly upaly, nie chcialo mi sie tak jesc.

Gość oiii
ja jestem w 4rtym i znowu -0,5kg na minusie, mówię o tym Pani pielęgniarce. powiedziała, że jak na razie nie szkodzi, ale na następnej wizycie mogę być pewna, że coś przybiorę. dopóki spadek wagi nie jest drastyczny i jest na początku ciąży, nie ma się co przejmować. szczególnie dotyczy to pań dobrze zbudowanych ;-)

moja koleżanka w 3 miesiąca schudła 6 kg,tylko dlatego ,że wymiotowała,potem przeszło,i znów te 6 kg przybrała,więc waży tyle ile przed ciążą.ja jestem w 21 tygodniu, nie przytyłam ani kilograma,a dziewczyny w pracy mówią,że może brzuch już mam lekko widoczny,i wygląda jakbym minimalnie przytyła.w porównaniu do innych ciężarnych które znam mój brzuch to śmiech na sali,ale mały waży 330 g,wszystkie parametry w normie,więc nie mam się czym martwić-pewnie jeszcze zdąrzę pokazać swój brzuch i dodatkowe kg na wadze.

a zapomniałam autorko ci napisać,że jeśli cię to męczy-pytaj o wszystko lekarza,wkońcu od tego są, żeby rozwiać twoje wszelkie wątpliwości.a jesz normalnie? masz różnorodną dietę czy np.same owoce? bo ja do 16 tygodnia jadałam tylko owoce mające dużo soku,jogurty i płatki z mlekiem,wszystko inne było dla mnie nie do zniesienia,teraz jem już wszystko normalnie,ale też nie mam napadów dzikiego apetytu-zjadam normalne ilości.

Gość gość
Ja jestem w 20 tyg ciąży i schudłam 2kg. Wyniki mam dobre...

Gość gość
ja na 2 wizycie wazylam 57,5 (na pierwszej mnie nie wazyla), a teraz jestem w 20 tyg i waze 56, waga stoi w miejscu. ale dziecko rozwija sie dobrze, wielkosc jest adekwatna do tygodnia, wiec na razie sie nie przejmuje. poki co apetyt mam normalny i czuje sie dobrze wiec sporo sie ruszam, wiec pewnie dlatego na razie nie tyje. ale czuje ze juz niedlugo sie to zmieni :D