Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula2op

ile powinno wypijac 4 tyg niemowle

Polecane posty

Gość paula2op

dodam ,ze karmione sztucznie?

Gość tyle ile mu potrzeba
każde dziecko potrzebuje innej ilości :)

to prawda-kazde dziecko jest inne-moj wypijal 150ml bo tyle potrzebowal

Gość a moze spytaj
lekrza?? to zwykle lekarz ustala ile dziecko powinno zjesc i wypic w tym wieku radze tez prestudiowac dozowania mleka w prodzku na opakowaniu

z dozowania na opakowaniu wynikalo,ze zjadal tyle co 2-miesieczne dziecko majac 2 tygodnie,ale w szpitalu polozne powiedzialy ze od poczatku byl bardzo glodnym dzieckiem i tyle potrzebuje. Ale on to spalal-maly wiercipieta :)

Gość tajemnicza098
moja mala roznie pije raz 100ml czasem dorabiam 2 uteleczka picia a czasem nawet jednej calej nie wypije co jakis czas sprawdzam czy chce pic jak odpycha ozorkiem to na chama jej nie daje

Gość paula2op
Mi lekarz powiedzial tylko ,ze dziecko karmione sztucznie musi miec 3 godz.przerwy miedzy karmieniami Mój mały w tym tyd.mnie zaskoczyl bo potrafi wypic nawet 180 ml-dotad wypijal ok 120ml-troche boje sie ,bo mowia ze dzieci karmione sztucznie czesciej sa otyle. W przyszlym tyg.ide do lekarza wiec wtedy go wypytam.Dziekuje za odpowiedzi

Gość lachudra
moja córka jak miała 4 tygodnie wypijała 60ml średnio co 2-3 godziny, wpychałam jej i wpychałam,a le nic to nie dawało, do dzisija jest niejadkiem, ale rozwija się prawidłowo, więc njawidoczniej tyle potrzebowała :) nie przejmuj sie ile dziekco jeść powinno, niech je tyle ile potrzebuje, samo się wyreguluje.

hehe, co do mojego postu wyzej myslalam ze pytasz o dopajanie dziecka karmionego sztucznie:). moj noworodek w wieku 4 tyg. wypijal 120ml co 3-4 godziny. teraz, kiedy ma 6 tygodni, sprobuje zwiekszyc mu do 150 ml i wydluzyc czas miedzy karmieniami do 4-5 godzin.

Gość do powyżyj
biedne dziecko.Mama chce go głodzić :(. Myślałam,że dziecko samo wie co ile godzin potrzebuje.Mój ma porawie 3 miesiące i przeważnie domaga sie co 3 godz.Jak zaśpi to mija 4 godz a w nocy czasami zdarza mu się nie jeść przez 5 godz.Je prawie 190 ml.