Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona Emm

Meldunek itp.

Polecane posty

Gość Zagubiona Emm

Witam! We wrzesniu urodze dzieciaczka,jak narazie mieszkam w wynajetym mieszkaniu,ale nie dlugo trzeba bedzie sie przeprowadzic. Niestety nie na swoje,ale tez na wynajete. Pytanie mam.Czy kiedy urodzi sie dziecko,trzeba je gdzies zameldowac? Jak to jest,z tymi papierkami becikowym i wogole?Czy jesli zameldowalabym dziecko poza miejscowoscia w ktorej sie ono urodzilo i w ktorej bedzie mieszkac,musialabym wszystkie papierkowe sprawy zalatwiac w miescie,lub gminie w ktorej maluszek jest zameldowany? Moze ktos cos wie w tym temacie to prosze o odpowiedzi.

Gość gosianica
tak jesli zamledujesz maluszka w innej miejscowosci niz mieszkasz np u dzidadkow to w tamtejszej gminie lub mopsie bedziesz musiala zalatwiac sprawy becikowego,rodzinnego i wogole.w tamtejszej gminie bedziesz miala do odebrania akt urodzenia dziecka

Gość gosianica
tylko bedziesz musiala sie stawic zeby dopelnic formalnosci w usc w rejonie pod ktory podlega szpital w ktorym urodzisz.

Gość Zagubiona Emm
a jesli ja nie mam nigdzie zameldowania?

Gość gosianica
oj to nie wiem.najlepiej idz to najblizszego usc i sie zapytaj a oni ci wszystko wytlumacza co i jak to zrobic zeby bylo dobrze.bo w takiej sytuacji to nie wiem.mi corke automatyczie zamleldowali tam gdzie ja mam meldunek

Gość Zagubiona Emm
Tylko pytanie czy to usc udzieli mi takich informacji,czy moze szukac gdzies indziej.

Gość gosianica
powinni maja obowiazek pomoc.idz i sie zapytaj jak to bedzie a jak nie w usc do w gminie w wydziale ludnosci

Gość Zagubiona Emm
dziekuje :*