Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliibabka

pomysł na życie

Polecane posty

Gość aliibabka

mam dosyc szukania pracy, ile można??? jestem zrozpaczona, czuję że w tym momencie podjęłabym jakąkolwiek, byleby tylko wyjść z domu do ludzi. Mam wyższe wykaształcenie, b. dobrą znajomosc angielskiego, ale na niewiele sie to zdaje. Przy tym jestem moze mało przebojowa??nie wiem:( chcę od września zrobić jednoroczną szkołe policealną w kierunku aranżacja/dekoracja wnętrz, zawsze mnie to interesowało, niestety studia skończyłam w innym kierunku. Myślicie że warto inwestowac w coś takiego? sama już nie wiem, nie mam pomysłu na siebie:( i proszę nie piszcie" weź sie w garsć" bo jestem naprawdę zdeterminowana..

Gość aliibabka
czy ma ktoś podobny problem?czy ktoś bezowocnie szuka pracy? proszę podzielcie sie swoimi odczuciami, będę wdzieczna

Gość eekim
Jeli masz bogatych rodzicow, to idz do tej szkoly, zamiast szukac pracy. Po 1 roku czegos bez dosewiadczenia nie popartego np. liceum plastycznym raczej nie bedziesz miala wiekszych szans

Gość eekim
Ja bezowocnie chce zmienic. Cos potrafisz poza znajomoscia angola? Masz w czyms doswiadczenie? Wyzsze wyksztalcenie niestety nic nie zapewnia - wiem z dosw., a znajomosc angielskiego posiada wiekszosc. Nie zawsze potrzebna jest bdb, wystarczy db. Masz moze jakies przydatne umiejetnosci?

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
a jaki konkretnie kierunek skonczylas?

Gość aliibabka
nie mam bogatych rodziców, ani bogatego męża:) tak wogóle to mam już 30 na karku, pracowałam juz tu i tam , ale nigdzie nie zagrzałam miejsca na dłużej. 4 mce temu dostałam wypowiedzenie( przyczyna- kryzys i redukcja miejsc), Czuję że jestem coraz starsza i mam coraz mniejsze szanse na znalezienie interesującej pracy, ponieważ pracodawcy preferują młode , przebojowe osoby

Gość eekim
czyli masz dosw. hmmm... a co potrafisz?

Gość aliibabka
właśnie w tym problem-- skończyłam Akademię Rolniczą, myslę że większosć pracodawców widzac uczelnię na moim CV odrzuca go:(, mam doświadczenie w obsłudze klienta, kasa fiskalna, urządzenia biurowe, kredyty hipoteczne....

Gość dfds
ja raczej cały czas szukałbym pracy niż decydował się na dokształcanie.. Dokształcać się można, jak już się pracuje w jakiejś branży, a tak to za rok będziesz w takiej samej sytuacji jak dziś..

Gość eekim
Hm, wiec chyba bylabys dobra sekretarka. Ja skonczylam filozofie, wiesz? I nikt mnie nie odrzuca :) Wiec nie wmawiaj sobie!

Gość eekim
P.s. ja mam 30 skonczone i JESTEM mloda przebojowa osoba :)

Gość aliibabka
chciałabym podnieść jakos swoje kwalifikacje, ale w zasadzie nie wiem co chciałabym robić. Praca w laboratorium analitycznym , czy praca jako dekorator to tylko takie mżonki, marzenia..... z kolei praca jako specjalista d/s kredytów mnie nuży, w ogóle nie pociąga, choć w tym właśnie mam jakieś doświadczenie. Myślę że odnalazłabym się w pracy w Administracji Państwowej- ale ten system rekrutacji, wymagania.......jaki kurs czy szkołę podjąć żeby podniesć kwalifikacje??

Gość dfds
eekim, a gdzie skończyłaś filozofię? Ja zastanawiam się nad tym kierunkiem..

Gość aliibabka
dfds- masz chyba rację, że po roku jak skończę tę szkołę będę w podobnej sytuacji, chyba pora żeby z dekoracją wnętrz się pozegnac.. ale też chcę jakoś wykkorzystać ten czas , kiedy siedzę w domu- może więc administacja panśtwowa, logistyka??

Gość aliibabka
eekim- a w jakiej branży pracujesz, jeśli można wiedzieć? nie miałas żadnych problemow ze znalezieniem pracy??

Gość dfds
allibabka, niestety często tak jest, że praca jest nudna :-( postaraj się jednak najpierw coś znaleźć a potem ew. się dokształcać. Niestety w administracji Państwowej nie jest teraz łatwo (mój kolega pracuje i mówił, że mają niewiele etatów i masę zgłoszeń)

Gość dfds
jeśli chodzi o administrację to jest Państwowa szkoł KSAP (Krajowa Szkoła Admin. Publicznej) b. trudno się dostać, ale za studiowanie tam płacą chyba ok 2 tys/miesiąc i masz po tym zagwarantowaną pracę - sprawdź to sobie.. Mój kolega właśnie tą szkołę skończył

Gość aliibabka
szukam i składam podania, już nawet zaniżylam swoje wymagania co do stanowiska. Chętnie pójdę do sklepu( byle nie spożywczy) , tylko chcę coś robić, czuc się potrzebna:( bo właśnie to mnie dobija, że czuję się taka bezwartościowa, że jakies tam lata nauki nic się nie licza w dzisiejszym świecie, tylko ten kto umie rozpychać sie łokciami coś znaczy

Gość anna mariiia
Ja bede zaczynac 4 rok studiow humanistycznych. Bardzo bym chciala zaczac w tym roku kurs angielskiego, bo mam podstawy ale to za malo. Poza tym planuje od lutego zaczac 2-letnia szkole policealna. I mysle tez o jakims kursie np. pracownik biurowy. Tylko zastanawiam skad pieniadze mam na to wziasc. Dobrze chociaz ze szkola policealna jest darmowa.

Gość Smutasek ogromny
Cześć, ja mam tak samo :-(

Gość aliibabka
smutasek podziel sie ze mną swoimi odczuciami, też szukasz i nie mozesz znalesc, w niczym nie czujesz się naprawdę dobry??