Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbuntowana mama

Wyjeżdżacie na wakacje z małymi dziećmi?

Polecane posty

Gość zbuntowana mama
Również nie rozumiem o co chodzi z tą dojrzałością. Moja macierzyństwo było świadome i planowane, od początku wiedziałam, że dziecko to wyrzeczenia, zmiana trybu życia. Jednak nie chciałam do końca rezygnować ze swojej pracy i zainteresowań. Wszystko ma swoje miejsce w życiu. Wolałam by szsczęsliwą i spełnioną mamą niż sfrustrowaną mamuśką.

Gość lachudra
oczywiście, że masz prawo do odpoczynku i wyjechania bez dziecka, ja też czasem chciałabym wyjechac bez mojej córki żeby odsapnąć (2 lata) ale wiem, że ona by bardzo tęskniła. mam wielu znajomych, którzy swoje dzieci zostawiają na max 2-3 dni, żeby własnie nabrac troche oddechu, ale nikt z nich nie zostawia tak małego dziecka na 2 tygodnie.

Gość zbuntowana mama
wszystko zalezy od dziecka, moje akurat nie ma problemu pozostania bez mamy nawet na dłuższy czas. Mała jest ciekawa świata, wszystko ja interesuje i ma ważniejsze zajęcia niż płakanie za mamą:) Moi znajomi zostawili dwójkę i wyjechali na dwa tygodnie i jakoś dzieci są szczęśliwe do dzisiaj. Kwestia podejścia i przyzwyczajenia dziecka.

Gość kukuryku na patyku
14:24 [zgłoś do usunięcia] ja jade na tydzien one tego nie rozumieja autorko, nie sa w stanie tego pojac bo nie zostawiaja dziecka nawet jak ida do WC. nie probuj im tego wmawiac bo nie dotrze. Ja juz odpuscilam. 14:32 [zgłoś do usunięcia] dodam swoj punkt widzenia nie wiem po co sie przejmujesz autorko, powiem krotko gdybym miala taka mozliwosc tez pojechalabym na wakacje bez dziecka , a na drugie z dzieckiem czyli tak jak ty a innymi opiniami sie nie przejmuj bo sa idiotyczne nie ma nic zlego w tym ze jesli sie ma dziadkow do opieki i mozliwosc zostawienia z nimi dziecka a wiec wyjazdu czy wyjscia gdzies tylko z mezem ,ja nie mam takich mozliwosci ale gdybym miala tez bym troszke pomyslala o wlasnych potrzebach i nie ma w tym powtarzam nic zlego !!!! zycie mamy jedno ludzie !!! nie pieńcie się tak bo wam żyłeczki pękną a wtedy będziecie miały wypoczynek ale w szpitalu :P:P:P

Gość kukuryku na patyku
same debilki jesteście beznadziejne tu kobiety wypowiadają się kulturalnie a jak jakaś wypowiedź jest inna niż wasze zdanie to już was kurwica ściska... żal przez duże Ż

Gość likto
ja tez mysle ze te kobitki sa zazdrosne izal im d...pe sciska Same pedem by polecialy do egiptu czy innej tunezji gdyby kase mialy lub tez mialy z kim zostawic dzieciaka A tak to swiete teresy graja..:(

Gość makupiczu
ja bym tam swojej malej nie zostawila Razem albo wcale..

Gość zbuntowana mama
post o debilkach faktycznie świadczy o inteligencji, ma się czym jego autorka pochwalić:O Chciałam podziękować za wszystkie wypowiedzi, co prawda na podjęcie decyzji to nie miało wpływu, bo trudno aby niektóre chamskie wypowiedzi lub z wyzwiskami trafiły do kogokolwiek. Ale to nie już nie istotne. Wszystkim życzę udanych wakacji, z dziećmi lub bez:P

Gość ZOSTAW DZIECKO Z DZIADKAMI
zycie ma sie jedno... dziecko i tak nic nie zapamieta, a bedzie was ograniczalo

Gość pier.. pier...
dolo lamento.Głupiutkie kobiecinki , biją pianę , aż miło.

też coś wtrącę... co niektóre osoby piszą, że Autorka i tak mało czasu spędza z dzieckiem, ale to chyba zrozumiałe skoro pracuje, tak? Nie każdy może sobie pozwolić na pracę na pół etatu od 8-12 i nie każdy pracodawca się na to zgadza. Ludzie z reguły pracują od 9-17 a doliczając dojazdy są w domu o 18-19 i żyją, a dzieci też jakoś sobie radzą. Trzeba za coś utrzymać rodzinę. To, że ktoś o 18 jest w domu i ma dla dziecka 2 h w ciągu dnia oznacza, że powinien zrezygnować z macierzyństwa? Takim oto sposobem na ciążę mogłyby decydować się kobiety, które pracują maksymalnie do 14! Co do wakacji: z dzieckiem nie da się zbytnio zwiedzać. My akurat wylegujemy się na plaży, kąpiemy w morzu i opalamy się przez cały dzień, więc córka nam nie przeszkadza, ale gdybyśmy mieli zwiedzać, robić zdjęcia i chodzić całymi dniami krętymi uliczkami, to wakacje z dzieckiem stałyby się problemem, bo musiałabym wziąć wózek, a wózkiem nie wszędzie można wjechać. A to, że autorka lubi zwiedzać oznacza, że ma czekać dopóki dziecko nie pojedzie na kolonię? A co jak zdrowie przestanie dopisywać i kasy nie będzie? Niech korzystają z życia póki mogą. Egipt, Tunezja, to nie są miejsca dla małego dziecka.

Gość buehehehe
Niezdecydowana mama ale jak na kolonie wyslesz to w opinii matek polek tez bedziesz wyrodna :D Bo jak tak mozna? Bez opieki matczynej? :D

Gość my pojechalismy
na wakacje bez naszego smyka,specjalnie sciagnelismy babcie na ten czas z polski zeby sie nim zajela,w sumie dlatego ze w pore nie zalatwilismy paszportu dla niego Efekt byl taki ze co widzielismy jakies dziecko grzebiace w piachu myslelismy jak nasz babel by byl szczesliwy bedac z nami i caly czas tesknilismy Po 2 mcach zrobilismy mu paszport i wykupilismy kolejny wyjazd juz w komplecie,nie powiem ze bylo latwo bo stroil fochy przy kazdym sklepiku z duperelami (hiszpania-wiadomo tam cale uliczki sa tym zawalone) w hotelowej stolowce kladl sie na ziemi i nie chcial jesc,takie tam standarty,ale nie zostawilabym go juz,bo wiem ile szczescia dal mu ten wyjazd,jaka radoche mial wsiadajac do samolotu,kapiac sie caly dzien w basenach przy hotelu

Gość przypomina mi to
nagonkę jaka była na jakimś portalu na Martynę Wojciechowską, która zostawiała dzieko jadąc gdzieś tam w świat... :P Ale cóż, zostawianie dziecka może dziwić chyba tylko tych, co za idealne wakacje wyobrażają sobie leżenie plackiem na plaży i taplanie się non stop w hotelowym basenie - widzialam kiedyś taką parę w Turcji. Porażka. Dla mnie osobiście wakacje to coś więcej, więc bardzo mi było na rękę,że "zostawiłam" mojego półtorarocznego brzdąca z dziadkami....a w zasadzie on mnie zostawił, bo z dziadkami pojechał na dwa tygodnie do Chorwacji. Taplał się w basenie, czołgał po plaży i z tego co widzę był mega szczęśliwy. My w tym czasie z mężem przedzieraliśmy się dzikimi szlakami na Borneo ;) Udanych wakacji droga Autorko! ;)

Gość bez nicka będzie
widać, że niektóre nie potrafią w ogóle czytać ze zrozumieniem. Tu nie chodzi o jakieś kolonie tylko o zostawienie małego dziecka. Wracać do szkoły jak nie potraficie rozmawiać tylko się kłócić na forum! każdy tu gębę potrafi otworzyć i rznie cwaniaka. ciekawe czy w 4 oczy tak samo byście śpiewały. Dno i wodorosty

Gość ona_mama
Tak, wyjeżdżam na wakacje z dziećmi. Nie wyobrażam sobie wakacji bez moich 2 letnich bliźniaków. To prawda, że opieka nad dziećmi może być wyczerpująca, ale mnie dzieci nie męczą. Byliśmy już w tym roku w Chorwacji a za parę dni jedziemy na Mazury. A tym którzy mają problem jak zabawić dziecko w czasie podróży polecam wątek http://www.inspirander.pl/dziecko/14-sposobow-na-nude-w-podrozy. Nam się bardzo przydał :)

Wakacje z bardzo małym dzieckiem, a dokładnie wyjazd może być problemem, dlatego ze musimy dostosować całą wycieczkę do potrzeb dziecka. Nie może się nudzić, bo będzie marudziło przez cały czas i będzie chciało wracać do domu. Ja postanowiłam zabrać w tym roku dzieci ze sobą do hotelu Primavera. Hotel organizuje mnóstwo zajęć, zabaw dla najmłodszych, więc podczas gdy ja będę raczyła się zabiegami, one będą się dobrze bawiły. Wydaje mi się, ze takie rozwiązanie jest całkiem dobre.

Teoretycznie masz rację:) Nie za bardzo rozumiem po co zamieściłaś ten topik- musiałaś mieć chyba świadomość,że znajdą się osoby, które zareagują bardzo krytycznie. A może chciałaś przeczytać coś w stylu- jedź , dobrze cię rozumiemy miłej zabawy. Rozumiem,że sa takie chwile, kiedy chcemy pobyć bez dziecka:) Też tak mam:0 Nie wyobrażam jednak sobie,ze zostawiam koje 1,6 roczne dziecko na 2 tygodnie, dla mnie byłoby to za długo. Przecież można pojechać do primaveraspa w ramach "wakacje mamy z dzieckiem", będziesz mogła wypocząć, twoje dziecko będzie pod fachową opieką,ale jednak zawsze mniej lub bardziej przy tobie