Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joooooo

problem ze starymi

Polecane posty

Gość joooooo

Teraz skończyłam 2 rok studiów dziennych, czyli do licencjata pozostał mi jeszcze 1 rok. Rodzice nie chcą mi juz finansować studiów (wynając pokój, opłaty itp) Co robić, o alimenty ich pozwać czy jak? DOgadać się z nimi nie mogę w ogóle. Kazali mi wypierdalać do roboty :/

Gość smoki smoki
idz do pracy. wielu studentow zarabia! to wstyd ,ze jestes az taka ciapa :P

Gość jooooooo.
No to co ja zrobie jak nie ma roboty :/ i jak niby miałabym pogodzić ja ze szkołą.

Trudno jest pogodzić etat ze studiami dziennymi, szkoda przenosić się na zaoczne pod koniec studiów. Hmm ja ogarniam etat i dzienne dwa kierunki ale mam bardzo ukladowego szefa. Mysle, że dasz rade tylko musisz podjać się pracy płatnej od godziny np. przy wprowadzaniu danych, call center albo np. roznoszenie ulotek, wykładanie towaru lub np. praca w kinie.

Gość jooooooo.
Próbowałam w kinie - trzeba mieć wygląd, a ja puszysta jestem. W call center też mi jakoś nie poszło, widocznie gadane mam kiepską. Nie wiem chyba ofiarą losu jestem :/ No a ulotkami to co opłacę sobie mieszkanie, opłaty, żarcie itp?

Oni przecież mają obowiązek utrzymywać ją do końca studiów , czemu na nią najeżdżacie? Czy Wy cokolwiek studiujecie ? A Ty z nimi mieszkasz?

Gość i mówisz że ty studiujesz
?? czyli do licencjatU pozostał mi jeszcze 1 rok ?? :-( nawet nie wiesz do czego ci pozostał 1 rok rodzice mają rację , szkoda pieniędzy na studia dla ciebie

Gość jooooooo.
No teraz na wakacje to z nimi mieszkam tak do czerwca mi płacili wszystko, uczę się nie źle - więc nie zawalam ich tylko na bieżąco zaliczam. Pracy tutaj w tej małej mieścinie nie ma w ogóle, wszystkie zakłady likwidują to nie mam na co liczyć - taka prawda. Szukałam tam gdzie studiowałam to już pisałam wyżej jakie porażki tylko :/ Konflikt jest taki, że nic nie robie - a chce tylko CO MAM ROBIĆ??? łażę gdzieś, że się włóczę - a to nie do pomyślenia, wstyd im przynoszę, pewnie się pierdole po kątach itp ;/ i że przyszłam parę razy po 24 to już karygodne i do pracy wypierdalać. I mam się głupio nie patrzeć tylko iść se szukać bo oni mnie utrzymywać nie będą tylko po policję zadzwonią bo jestem patolem :/:/ Ciągle wyzwiska, od szmat, nieudaczników itp, samej by mi pasowało się wyprowadzić, bo psychicznie nie wytzymuję, ale chce najpierw ten rok jakoś skończyć - tylko jak :(

Gość jooooooo.
aleś mądraliński :p Tak studiuję nie polonistykę, tylko matematyczny kierunek. Błędów jako-takich nie robię, więc nie mam sobie nic do zarzucenia, literówki nic nie znaczą. :)

Gość jooooooo.
Aha zapomniałam dodać, że nie otrzymuje stypendium. :/:/

Gość jooooooo.
No... już się w sumie przyzwyczaiłam. Bo słyszę to codziennie.

Gość PRZYKRO MI............
:(

Gość jooooooo.
pomóż ktoś:(

Gość pojoih nhu u o
to jest wlasnie ta mentalnosc...najlepiej zrobic dziecko do 18 je utrzymac,jakby sie dalo to nawet krocej a pozniej wypier... mnie by duma rozpierala jakby dziecko sie chcialo uczyc,moge sie zalozyc,ze jakbys po liceum poszla do pracy a nie na studia to tez byloby zle,bo stanelas tylko na maturze,ehhh do 25 lat jesli sie uczysz dziennie oni maja obowiazek cie utrzymac wiec laske to oni nie robia,powiedz im,ze istnieje cos takiego jak alimenty...co tego jakas praca dorywcza i na pewno dasz sobie rade,w koncu marcepanow jesc codziennie nie musisz

Gość jooooooo.
Ja tak planowałam iść sobie zaocznie i pracować na raz. To wielmożny pan tata pamiętam przed maturą jeszcze rodzinie całej oświadczył, ja nawet jeszcze nie wiedziałam - że on innych niż dzienne studiów nie uznaję!! A teraz co?? No mam wypierdalać :/ Ja wcale nie myślę o marcepanach, nie jestem wielmożną panią. Przecież dostawałam na pokój 300 zł, na rachunek jak przyszedł, i na tydzień 50 zł, czasami trochę więcej. Także kosztować się nie kosztowali na mnie :/Zapierdalałam na uczelnie na piechotę, a to ksernąć coś trzeba było, żarłam co najtańsze, itp. Rok temu w wakacje pracowałam w Anglii ze 2 miesiące, przywiozłam kasę to mi matka chciała wszystko zabrać, a ja miałam plan przepisać się na zaoczne i tak na start mieć tą kasę, to też przylazła na kolanach mnie błagała żebym tego nie robiła :/:/ A teraz ostatni rok, to mi się tak zrobić nie opłaca, do Anglii nie pojadę bo nie ma tam też roboty teraz przecież :/:/ i tak bym na bilet nie miała. Teraz mam z kolei wypierdalać. Ech skomplikowana sprawa :/

Gość jooooooo.
A no i jeszcze mamusia lata i się chwali, indeks mój ciotkom pokazuje. A jak jej mówię, że indeks to prywatna rzecz, to mi wyskakuję, że jak ja tak moge ;/ Bo ona płaci i ma wgląd :/

Gość jooooooo.
:(:(:(

Gość jooooooo.
Nie ma dla mnie ratunku :( Jestem skazana na klęskę....

Gość huehuehueheuheue
wy też macie takich porytych starych?