Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługo mama

wysokośc zasiłku

Polecane posty

Gość już niedługo mama

ile wynosi wysokość zasiłku rodzinnego . jestem w 35tyg ciazy i zaraz po narodzinach chcemy strac sie o zasilek rodzinny. moze wiecie ile czeka sie na decyzje zwiazana z przyznaniem tego swiadczenia, jego wysokoscia oraz dokumenta,i jakie trzeba zlozyc

Gość gosianica
na pierwsze dziecko dostaniesz 48zl miesiecznie na drugie 64 a na 3 i kolejne po 68zl.teraz sie zmienily troche przepisy w sprawie rodzinnego.wchodza od 1 pazdziernika,do wnioesku musisz dolaczyc dochody za rok2008 z us,ksero dowodu osobistego z dwoch stron oraz zaswiadczenie od lekarza ze bylas pod opieka lekarska nie pozniej jak od 10 tyg ciazy inaczej nie przyznaja ci rodzinnego i wasz dochod nie moze przekraczac 504zl na osobe

Gość gosianica
ale moze sie pozmieniaja te wysokosci zasilkow oraz wnioski beda mialy inny wzor.wnioski beda przyjmowane od 1 pazdziernika a pierwsze wyplaty beda w listopadzie.

Gość juz niedlugo mama
czyli nie ma mozliwosc zlozyc wniosek we wrzesniu bo mi go nie przyjma?

Gość zadzwoń i
zapytaj.

Gość gosianica
przyjma ale ja tez tak chcialam zrobic ale poradzila mi sie wstrzymac z tym bo sie maja wzory wnioskow pozmienia i te na rodzinne i te z us o dochodach wiec lepiej poczekaj bo pozniej 2 raz bedziesz musiala skladac

Gość gosianica
do moge wtracic slowko ja bym sie nie spieszyla bo i tam maja sie zmienic wnioski tak ze po co w razie czego pozniej drugi raz chodzic za tym samym?ja tez biore rodzinne i wiem o tym bo sie dowiadywalam ostetnio

Gość gosianica
dochod moze nie ale moze wzrosnie wysokosc rodzinnego na dziecko.wiec nie ma co sie spieszyc i pozneij latac 2 raz

A co ma wysokość zasiłku rodzinnego do zaświadczenia o dochodach? To 2 niezależne rzeczy Zaświadczenie można pobrać zaraz po złożeniu pitu rocznego, żeby później złożyć z kompletem, aktualnych dokumentów w MOPR Wszystko się może zmienić ale DOCHODY Za 2008 rok prawie na pewno się nie zmienią :)

Nowe przepisy wchodzą w życie od 1.11.09r. Żeby dostać świadczenia w listopadzie trzeba złożyć wnioski wszelkie zaświadczenia do końca września. Jestem tego całkowicie pewna, więc już najwyższy czas, żeby kompletować wszelkie dokumenty Jeśli się nic nie zmieni w związku z kryzysem to wysokość rodzinnego na dziecko uczące się ma wynosić trochę ponad 90zł a na dzieci od urodzenia do wieku szkolnego o ile dobrze pamiętam 64zł. Dodatek do zasiłku z tytułu urlopu wychowawczego ma się nie zmienić i wynosic nadal 400zł. Przewidywane są jeszcze jakieś zmiany w zasiłkach pielęgnacyjnych, ale to nie dotyczyło mnie bezpośrednio więc nie wiem Próg dochodowy który wynosi w tej chwili 504zl na członka rodziny, ma zostać bez zmian ze względu na kryzys gospodarczy