Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

co sądzicie o imieniu Borys dla chłopca?

Polecane posty

jestem w połowie 5 mc-a ciąży, powinnam za jakieś 2 tyg. poznać płeć, ale coś mi mówi, że to będzie chłopiec. Od początku typowałam imię Borys dla niego. Niby podobają mi się jeszcze ze 3 imiona ale to najbardziej, jednak chyba to imię nikomu prócz mnie się nie podoba :( przynajmniej tym osobom, którym mówiłam :( A Wy co myślicie?

Gość kobietki
lepszy borys niz brajan, kewin albo dzastin :) a jakie jeszcze imiona wybralas?

Gość ma-nia
Borys, piękne imię!

Gość Baba od Hiszpana
Nie powaliło mnie na kolana :(

Gość seyt
tak jak Borys Szyc? fajne. Nie jest takim typowym, modnym, starym imieniem ani też żadną Nikolą na zagraniczną modłę.

nie no, brajan, kewin itp. to jak dla mnie porażka :o A Borys jest takie fajne, męskie :) zwłaszcza jak będzie starszy. Bo dla małego chłopca to nie wiem jakie zdrobnienia mogłyby być? Borysek? niezbyt ,Rysiu? :D :D Nawet mojemu facetowi się niezbyt podoba :( ale myślę, że dałby się przekonać :p Podobają mi się też : Dominik, Aleks, Marcel. Ale nie tak, jak Borys, rzecz jasna ;)

No właśnie dlatego też mi się podoba, bo nie jest to imię jedno z tych tak teraz "modnych" - Brajanów, Dżastinów itp. , i nie jest też z tych starodawnych Zbysiów, Józiów itp. Jest oryginalne i nie oklepane :)

Gość kobietki
moim zdaniem, z tych imion, ktore wymienilas borys jest zdecydowanie najlepsze :)

Gość wśród populacji psów
to bardzo popularne imię :)

No właśnie, ktoś trafił w to, co mnie najbardziej drażni , mianowicie psy o tym imieniu Nie mam nic do psiaków, wręcz przeciwnie, ale po cholerę ludzie dają psom to imię? 😭 Nawet moja babcia miała psa o tym imieniu :( A jak powiedziałam siostrze o Borysie, to okazało sie, że jej sąsiad ma psa Borysa

Borys kojarzy mi sie z komunistycznym działaczem-mleczarzem z siekierą . Mi osobiscie podoba się imie Antoni , a dokładniej zdrobnienie od tego imienia. Antoś ładnie brzmi .

ale swoją drogą... znam sporo suczek o imieniu Lena :D a to teraz tak popularne imię dla dziewczynek :p Tylko, że Lena to polskie imię a Borys rosyjskie,o ile się nie mylę :o

Gość kobietki
borys moja droga, jest pochodzenia bulgarskiego...a lena rosyjskiego. swoja droga nie widzialam psa o imieniu lena. a znam dziewczyne, ktore tak ma na imie i zawsze byla dumna ze swojego imienia :) straszne imie, ktore ludzie daja dzieciom to wg mnie sonia, bo takich psow to widzialam dziesiatki :P

Antoś i Ignaś fajnie rzeczywiście brzmią - ale raczej w zdrobnieniach, ale są teraz bardzo oklepane, poza tym fajnie to brzmi jak jest dzieciak mały ,a potem koło 30-tki wypadałoby na delikwenta mówić już Ignacy i Antoni, a to już brzmi tak jakoś "dziadkowo"

rzeczywiście , masz rację, sprawdziłam etymologię tych imion ;) ja znam 3 suczki Leny, nawet mój sąsiad ma suczkę Lenę :p a imię Sonia dla suczki jest chyba tak samo oklepane jak Azor dla psa :D Może ktoś jeszcze się wypowie???

Gość marylka.
Filip ,bardzo ładne imie ,a Antoni ma na imie ojciec mojego kolegi to wołaja go anton lub ontas

strawberryfield---> no właśnie, mi to Borys tez sie zawsze podobało, a że nie myślałam w ogóle nigdy o dzieciach, to też chciałam mojemu psiakowi tak na imie dać :p a teraz bezczelnie najeżdzam na tych, co tak nazwali swoje psy :D tak jak Ty z tym Brunonem - a imię też całkiem całkiem ;) też takie mocne, męskie :) ktoś wyżej napisał o imieniu Filip. Fakt, przyjemnie brzmi ale jak dla mnie jest zbyt mało męskie, dla dziecka małego ok, ale już dla starszegi wydaje mi się zbyt infantylne

Gość imiennicZ

Gość Imienn_iczka
jeszcze raz :) cześć, imiona są moim hobby, niemal codziennie doradzam w ich wyborze na pewnym forum i chętnie Tobie pomogę prosiłabym jednak o parę danych: 1) jakie imiona się Tobie podobają (i mężowi!!!) 2) czy jesteś pewna, że ma być Borys, czy otwarta na propozycje? 3) jakie lubisz imiona? 4) czego oczekujesz od imienia? 5) nazwisko, napisz ile ma liter, na jaką literę, jak się kończy, czy ma jakieś szeleszczące brzmienie? postaram się doradzić :)

Gość trwyyu
mnie sie to imię nie podoba :O

Gość Borysowa_mama
piękne imię dla chłopczyka :) mój 3-miesięczny synek ma na imię Borys :)

imienniczka --->>zaraz odpowiem na pytania :) Borysowa mama ---> powiedz, jak odbierane jest to imię przez otoczenie? i jak zdrabniasz? :)

Gość kjadsf
Zdrobniale można mówić Boryś

Gość kjadsf
A co sądzisz o imieniu Konrad? Mi się bardzo podoba:)

1) jakie imiona się Tobie podobają (i mężowi!!!) podobają nam się normalne imiona, nie staropolskie ani nie super nowoczesne rodem z telenowel i ściągnięte z zagranicznych i chamsko spolszczone.Imiona będące " wypośrodkowaniem". Normalne, nie jakieś bardzo charakterystyczne. 2) czy jesteś pewna, że ma być Borys, czy otwarta na propozycje? Nie jestem jeszcze zdecydowana w 100% (nie mam nawet pewności co do płci :p), póki co nie mam innego imienia, które by mi się podobało w takim stopniu jak to, ale oczywiście jestem otwarta na propozycje! 3) jakie lubisz imiona? dla chłopca podobają mi się męsko brzmiące imiona, wolę nawet by mniej imię pasowało do małego chłopca, a bardziej do dorosłego, bo dzieckiem przestanie być za kilkanaście lat a imię pozostanie na całe życie :) nie może być zbyt dziecinne 4) czego oczekujesz od imienia? oczekuję,że sprawdzi się i dla małego dziecka i dla nastolatka i dla dorosłego faceta. Wiem, że imiona mają wpływ na osobowość, więc oczekuję, że imię dobrze na niego wpłynie :p 5) nazwisko, napisz ile ma liter, na jaką literę, jak się kończy, czy ma jakieś szeleszczące brzmienie? Nazwisko: 9 liter, na literę "r: , kończy się na "k" , brzmienie raczej nie szeleszczące. Do tego dość długiego nazwiska chyba lepiej będą pasować dość króttkie imiona, prawda? czekam na rady:) z góry dzięki 🌻