Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA28__

Bede lysa juz niedlugo!!! Co robic?

Polecane posty

Gość MAMA28__

Jestem 4 miesiace po porodzie- wlosy wypadaja mi garsciami. Synek ma piastki pelne moich wlosow, zrobily mi sie zakola. Nie wyrabiam z odkurzaniem. Jak poradzilyscie sobie z tym problemem? Ile to potrwa? Macie jakies sprawdzone sposoby na wzmocnienie wlosow, oprocz witamin? Z gory dziekuje za rady!!!

W aptekach są specjalne preparaty przeciw wypadaniu i na wzmocnienie włosów. A moja mama wzięła przepis na maseczkę do włosów od dziewczyny, która walczyła z rakiem i wypadły jej włosy po chemii. Wiem, że daje się nieco odżywki do włosów jakiejś normalnej, kosmetycznej, dodaje się olejek rycynowy, żółtko, drożdże, miesza się, nakłada na włosy i trzyma 0,5 godziny. Robi się to raz na tydzień przez 2 miesiące, potem co 2 tygodnie przez następne 2, a potem raz na miesiąc.

Gość jedynym skutecznym
sposobem sa wlasnie witaminy. musisz sie wzmocnic od srodka ale proponuje tez crescine

Gość MAMA28__
Dzieki, sprobuje tych rzeczy. Jestem po prostu przerazona tym wypadaniem.

Gość mamusia martynkkiii
Ja jewstem 4,5 miesiaca po porodzie mam ten sam problemWlosy wychodza mi garsciami,MOje wlosy sa wszedzie.Jak cos z tym nie zrobie zostane nie dlugo łysa.

Gość merigold250
Nie urodzilam dziecka ale mialam problem z wlosami. Polecam maske do wlosow WAX dostepna w aptekach - zakola zaczely znikac ,to naprawde dobry preparat i w dodatku niedrogi

Gość miiiriam
Witaminy ani odżywki nic tu nie pomogą. Wypadanie włosów po porodzie jest spowodowane gwałtownym spadkiem hormonu. Miałam ten sam problem. Włosy sypały się garściami. Były wszędzie. Przez trzy miesiące od porodu straciłam ich bardzo dużo. Poszłam do swojego ginekologa i dostałam tabletki hormonalne CILEST. Po miesiącu problem się skończył. Ale ja mogłam wziąć tabletki antykoncepcyjne, bo nie karmiłam piersią.

Gość ciotka adelajda
Wax maska do włosów jest stosowana nawet po chemioterapi.

Gość MAMA28__
Zaczne od WAXa i witamin. Wiem, ze wypadanie to skutek spadku poziomu hormonow, kolezanka mowila mi ze okolo 6 mies. po porodzie problem sie skonczy, ale do tego momentu chce cos z tym zrobic. Nie zdawalam sobie sprawy, ze wlosy beda wypadac AZ TAK bardzo.