Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa ewa

grzybica pochwy

Polecane posty

Gość ewa ewa

witajcie ! mam problem a mianowicie , okolo 3 miesiecy temu kiedy kochalam sie z moim partnerem powiekszyly mi sie wargi sromowe, pojawilo się okropne pieczenie ... po kilku godzinach to przeszlo. Ale od tej pory gdy sie kochamy to wszytko mnie piecze, nie moge oddac moczu bo zwijam sie z bólu :( bylam u ginekologa okazalo sie ze to grzybica, przepisał tabletki dopochwowe, maść dla mnie i dla partnera i tabletki doustne :( nic to nei pomoglo... co mam dalej robić???... juz nie mam sił na to , nie wiem jak sie tego pozbyć :( pomożcie :(

Gość okoani
polecam kolejną wizytę u ginekologa - tego samego lub innego. i to jak najszybciej

Gość ewa ewa
odświezam

Gość baaaaardzo prosze
pieczenie przy oddawaniu moczu to nie objawy grzybicy, ale jakieś zakażenie bakteryjne. Radzę zmienić lekarza, bo ten to jakiś konował.

Gość ewa ewa
Może źle napisalam, boli i piecze przy oddawaniu moczu TYLKO po stosunku :(

to może jest to po prostu podrażnienie z powodu braku odpowiedniego nawilżenia? Ale i tak polecałabym wizytę u ginekologa.

Gość ewa ewa
odświeżam

Gość wkw
jakie globulki ci przepisal? i masc?

Gość ewa ewa
gyno-femidazol (tabletki dopochwowe) a maść - clotrimazolum takie leki mi przepisał.

Gość tulumusu
idź zrób posiew z pochwy i posiew moczu, niech Twój chłop zrobi posiew spod napletka. będziecie wiedzieć, czy coś jest nie tak i u którego. mi to wygląda na infekcje bakteryjną pochwy i zapalenie pęcherza, co się odnawia po stosunku, otarciach etc. profilaktycznie polecam łykanie lacibios femina, koniecznie załatwić sie po stosunku, opcjonalnie przemyć wargi sromowe naparem z ziół. pij dużo żurawinowej herbaty, bierz witaminę C, ogranicz spożywanie cukru i noś przewiewną, bawełnianą bieliznę.