Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przecietniara

mam problem,pomozcie!!

Polecane posty

Gość przecietniara

Mój problem polega na tym iż mam bardzo dobrą znajomą,wręcz przyjaciółkę,całkiem niedawno rozmawiałam z Nią na temat aborcji i rozmowa poszła dalej,czyli Ona uważa że ludzie którzy urodzili się kalekimi powinno się usuwać!!!Początkowo myślałam że żartuje,ale nie żartowała,nawet posunęła się dalej i stwierdziła że jestem ograniczona myśląc inaczej!!Problem polega na tym iż zastanawiam sie nad dalszą przyjaźnią!!Pokłóciłam sie z Nią i poszłam obrażona do domu!!Czy ja naprawdę jestem ograniczona czy Ona jest potworem ??

Gość przecietniara
Czy Widelcu zabił byś własne dziecko??

Gość Normal_Men
Posłuchaj. To, że ktoś ma inne zdanie na różne tematy to nie znaczy, że nie może być Twoim przyjacielem. Każdy człowiek na dany temat może mieć inna opinie. Kilku moich najlepszych wafli nie wierzy w Boga i przez myśl mi nie przeszło, że dlatego mogę z nimi zerwać kontakt. Co do tego czy jesteś ograniczona to nie!!! Zarówno Ty jak i Twoja przyjaciółka macie racje. Zabijanie dzieci jest zbrodnia, myślę, że jej chodziło o selekcje naturalną, ale żle to ujęła. Niektórzy ludzie twierdza, że tak samo jak u zwierząt powinna występować selekcja naturalna czyli najmocniejsze i najzdrowsze osobniki danego gatunku przeżywają. U ludzi jest inaczej ponieważ nasza technika i rozwój medycyny pozwala nam ratować dzieci które normalnie nie miały by szans życia. To ma jedna wadę, taki człowiek przekazuje potomstwu słabe geny, a co za tym idzie następuje wzrost liczby słabych osobników.

Gość przecietniara
Nie prosiłam takich ludzi ja Ty o wypowiedź ignorancie!!!Dla mnie jest to bardzo ważne :)Chciałabym aby wypowiedziały sie osoby,które mają jakies zdanie na ten temat !!

Gość Normal_Men
Mimo to uważam, że powinno się ratować takie dzieci. Każdy ma prawo do życia, a jeśli możemy je komuś podarować powinniśmy to zrobić. Pozdrawiam.

Gość przecietniara
Normal dziękuję za wypowiedź :)właśnie o takie wypowiedzi mi chodziło, od inteligentnych ludzi !!

Gość Normal_Men
Dzięki przecietniara :) Ale nie spodziewaj się na kafeterii zbyt dużo poważnych postów.