Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejdi21

NIE NALEZY TRZYMAC DZIEWICTWA DO SLUBU?

Polecane posty

Gość lejdi21
mineral waser- hehe na forum zawsze znajdzie sie jakas madrala :D

Gość lejdi21
no chyba troche przesadzasz! Gdzie Ty zyjesz? wiesz jak duzo jest dziewczyn w takiej sytuacji jak moja?moja dobra kolezanka nalezala do oazy, jest katoliczka a spala z facetem jak miala 18 lat...

Gość akikaka
try walking in my shoes - jestes katoliczka? z czystej ciekawosci pytam :)

try walking in my shoes>>> hahahahahaha:D:D:D:D:D jestes polka/polakiem??? zgadzasz sie nawszystko??? jak nie "to nie masz prawa nazywac sie tak":D:D:D:D:D:D co za ludzie ile TY MASZ LAT:o:o:o:o:o

Gość akikaka
try walking in my shoes - bez sensu... uwazasz ze cale chrzescijanstwo jest owiane hipokryzja? daj spokoj

Gość akikaka
ziwny ten Twoj pwod, ktory podalas... gdybys byla katoliczka nie musialabs byc hipokrytka jak niektorzy chrzescijanie. Czlowiek powinien patrzec na siebie a nie na to co inni wokol robia i jakie grzeszki popelniaja, jakie zasady lamia

Gość akikaka
to nie moja sprawa absolutnie :) tylko nie rozumiem Twojej arguimentacji

try walking in my shoes>> jak nie jestes katoliczka to po jakiego **uja piszesz ze ne mamy prawa nazywac sie katolczkami???::O:O:O ooo pardom przeklnelam:D:D:D ja chyba tak nie moge sie nazywac:D:D:D marionetka to cyba ty jestes:O:O:O:O wierze w Boga i kocham ale na pewne zeczy sie nie zgadzaam:O:O:O gdybym sie zgadzala to bym byla marionetka:D:D:O:O:O:O

o jej:O nie byc katolikiem a mowic katolicy to tacy i tacy i do czego maja prawo a do czego nie:O:O dziewczyno ty to taka madralajestes a gowno wiesz:O:O:O i z nowu brzydkie slowo:O:O:D:D:D:D:D:D:D

Dlaczego dziwny? Są pewne zasady wiary i albo ich przestrzegasz, albo nie. Jeśli seks przed ślubem to grzech, to biegasz do spowiedzi za każdym razem? A nawet jeśli biegasz, co z tego, jeśli naprawdę nie żałujesz tego grzechu? Wtedy spowiedź jest nieważna...a jeśli żałujesz i mimo to dalej to robisz, to fajnie musi wyglądać potem taki związek i psychika człowieka :o... Absolutnie nie jestem wojującą ateistką. Bliżej mi do deizmu..a wkurzają mnie pseudo-katolicy, bo wkurza mnie wszystko, co pseudo. A dla błędów ludzkich jestem generalnie bardzo wyrozumiała, chyba że ktoś tłumaczy się słowami w stylu: moja koleżanka oazowiczka też współżyła..

Gość akikaka
o ile zostalas wychowana w rodzinie katolickiej i potem Twoim swiadimym wyborem bylo odrzucenie tej wiary to powod ten jest dziwny, a moze raczej zle go przedstawilas - bo co z tego, ze ludzie lamia zasady wiary, skoro ty bedac katoliczka nie musialabys ioch lamac, wiec Twoj powod moglby brzmiec inaczej 'nie jestem katoliczka, bo nie chcialo mi sie/nie mialam ochoty przestrzegac tych zasad, albo nie pasuja mi one'.

Gość akikaka
bo to, ze inni chrzescijanie sa hipokrytami, wspolzyja przed slubem - to ich sprawa. Ty bedac chrzescijanka nie musialabys tego robic i bylo by w porzadku. Chyba, ze nie zgadzasz sie z tymi nakazami i zakazami - a w nioskuje, ze tak jest - to chyba wlasnie ten sprzeciw wobec tych zasad jest przyczyna?

po prostu nie lubie takich pseudo ludzi jak ty:D:D:D:D:D:D pienisz sie raczej ty:D:D:d ja nie mam zdrowia do takich ludzi... ojjj jakbys wiedziala gdzie moj czuly punkt:D:D:D hehehehehehe kobieto/dziewczynko zajmij sie swoimi sprawami:D pseudo czlowieku:D:D:D:D aaaa to w co ty wierzysz w takim razie???? a tak po z atym to jak uprawiam sex przed slubem tonie spowiadam sie z tego bo tak trzeba:O nie zaluje tego wiec to bylby wiekszy grzesz:O:O:O za bledy powinno sie zalowac... a nie bo tak trzeba... robie to z osoba ktora kocham i wiem ze bede z nim do konca zycia... a kiecy na bank bialej nie bede miala:O i kicia mo to co inni pomysla!! hahaha i te sprawy z welonem i z brzuchem pod suknia:D:D:D:D:D parodia.. ale to ich zycie...

po prostu nie lubie takich pseudo ludzi jak ty:D:D:D:D:D:D pienisz sie raczej ty:D:D:d ja nie mam zdrowia do takich ludzi... ojjj jakbys wiedziala gdzie moj czuly punkt:D:D:D hehehehehehe kobieto/dziewczynko zajmij sie swoimi sprawami:D pseudo czlowieku:D:D:D:D aaaa to w co ty wierzysz w takim razie???? a tak po z atym to jak uprawiam sex przed slubem tonie spowiadam sie z tego bo tak trzeba:O nie zaluje tego wiec to bylby wiekszy grzesz:O:O:O za bledy powinno sie zalowac... a nie bo tak trzeba... robie to z osoba ktora kocham i wiem ze bede z nim do konca zycia... a kiecy na bank bialej nie bede miala:O i kicia mo to co inni pomysla!! hahaha i te sprawy z welonem i z brzuchem pod suknia:D:D:D:D:D parodia.. ale to ich zycie...

Gość Malinowa Porzeczka
" Zenon z Kobyłki >> To wlasnie mi sie w tym niepodoba,chociaz jestem katoliczka i chodze do kosciola. Typowy polski katolik " Jak mnie wkurza, jak ludzie próbują stworzyć wrażenie, że wiedzą lepiej i że pozjadali wszystkie rozumy i że są najmądrzejsci, a wszyscy inni to debile, którzy dają sobą manipulować- Zenonie.

Gość kaznodzieja
katolicka moralności! najpierw zgrzeszę uciszywszy odrobinkę sumienie, później klękam i waląc się w piersi wyznaje swoje grzechy. obłuda i zakłamanie! laski nie da się wierzyć i nagminnie łamać nauki kościoła, a potem udawać że nic takiego się nie stało. jaka jest twoja wiara, skoro pozostaje tylko twoją żarliwą deklaracją i nijak się ma do twojego życia?

Gość kaznodzieja
tak słówko ode mnie : bzykajcie się laski nawet przed ślubem, co w tym złego!? zasuszeni i przeżarci wyuzdanym pożądaniem faceci w sukienkach nałożyli wedle własnego uznania ten zakaz. w kościele wiele jest kwiatków nijak mających się do nauk chrystusa! sam kościół w istocie jest podszyty podwójną moralnością! dlaczego ludzie mają cierpieć z tego powodu?

Gość lejdi21
kaznodzieja- jezeli uwazasz ze jedyna miara tego czy ktos jest katolikiem jest spanie przed slubem to chyba sie nie rozumiemy !!!!

Gość akikaka
kaznodzieja - a mnie sie wydaje, ze byl w PS jakies fragment, w ktorym bylo powiedziane, ze kobiety moze tylko z mezem wspolzyc po slubie. Ale Biblii dobrze nie znam, wiec nie bede sie wymadrzac, tylko cos mi takiego swita

Gość lejdi21
z 15% czeka z tym do slubu

Gość akikaka
jasne ze ktos sie znajdzie, zawsze ktos sie znajdzie:)

Gość kaznodzieja
miarą człowieka są jego czyny nie deklarowana wiara. akikaka, w poprzedniej wypowiedzi odniosłem się także do tzw. nauk kościoła.

Gość lejdi21
"miarą człowieka są jego czyny nie deklarowana wiara. " dokladnie,a moje czyny i postepowanie swiadcza o tym,ze jestem katoliczka. Stosuje sie do 10 przykazan,chodze do kosciola,spowiedzi. Poki co nie spalam z facetem,ale robiac to z milosci nie krzywdze nikogo. Moze i wyspowiadam sie z tego bo jestem ciekawa co ksiadz mi powie na ten temat.