Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie mi ludzie

Mam okropny problem. Chyba choruje na aseksualnosc.

Polecane posty

Gość pomozcie mi ludzie

Od jakiegos roku nie czuje sie kobieta. Nienawidze jak faceci sie na mnie patrza, najchetniej dalabym w pysk gdyby jakis sie do mnie usmiechnal. Nie mam potrzeby czucia sie seksowna, adorowana, niedobrze m isie robi na mysl bliskosci fizycznej z mezczyzna. Problem w tym, ze uchodze za atrakcyjna kobiete. Natura mi dala dlugie nogi, duze oczy, ladny usmiech ale ja nie cierpie tych atutow. Bylam niedawno na dyskotece, poprpsil mnie facet do tanca. na poczatku bylo m ito obojetne, bylam lekko wstawiona, tanczylam i tyle...po jakims czasie zaczelam sie brzydzic jego dotyku mimo ze facet byl ok, czysty, zadbany, normalny facet...Wyzwolilam sie z jego dotyku i ucieklam. Potem bylam na weselu ze znajomym. Stalam przed lustrem 5 godzin, umalowalam sie starannie, ulozylam fajnie wlosy, wcisnelam kiecke...czulam na sobie spojrzenia wszystkich facetow i chcialo mi sie miotowac. Unikalam tancow, moj znajomy na szczescie nie mial mi tego za zle bo sam nie lubi tanczyc tylko gadac przy stole...Poprosil mnie jakis kolega panny mlodej do tanca. Przystojny facet, czulam obrzydzenie, nie chcialam aby mnie dotykal...kiedys nie bylam taka, to sie nasila, nie wiem co robic??????????

Gość wellya
dziwne ale tak z niczego? ja mam podobnie, juz nawet gadac zaczelam jak chlop hehe a le umnie to troche kompleksy ,nie smialosc i fakt ze polscy faceci sa hmm malo pociagajacy, nawet ci niby pzrystojni tacy nie w moim guscie moze uciebie tez to ostatnie

Gość wellya
odpowiadaj dziwko! hmm jesli podniecilcie ten post tzn ze mozesz byc lezbika:P

Gość dominicana
jestes lesbijka , proste.

Gość wellya
durny podszyw

Gość pomozcie mi ludzie
nie jestem lesbijka. do kobiet nic nie czuje

Gość kerrli
moze nieudane malzenstwo rodzicow nieufasz facetom,wydaje ci sie ze chcesz jednego depresja, obnizenie nastroju, stres

Gość dominicana
glupio odp. bo temat jest dla mnie... dosyc malo madry :D mysle ze z twoja psychika jest cos nie tak , bo nie jestes normalna kobieta

Gość na pewno chorujesz
na zadufalosc w sobie :O:O

Gość pomozcie mi ludzie
temat jest dla ciebie malo madry? pisze prawde i nie wiesz co przezywa osoba taka jak ja!

Gość pomozcie mi ludzie
smiejecie sie ze mnie a ja placze codziennie..dotyk mezczyzn mnie obrzydza ,nie zycze wam tego.Moze jestem chora,ok, sama widze ze cos ze mna nie tak i dlatego tutaj pisze. Skoro macie mnie wyzywac to nie wchodzcie tutaj. ja prosze madrych ludzi o rade a nie zlosliwcow

Gość dominicana
bardzo przepraszam Cie za to ze pograzylam cie w twojej traumie . Ubzduralas sobie cos i robisz z igly widly , najpierw piszez ze nie masz potrzeby dbania o siebie a potem ze stroisz sie kilka godzin , zaprzeczasz sama sobie :)

Gość pomozcie mi ludzie
Nie rozumiesz...zle sie wyrazilam. Potrafie stac przed lustrem kilka godzin, stoje sie sie usmiecham-jestem dumna z siebie bo wygladam ladnie ..a potem czuje obrzydzenie jak faceci na mnie patrza. Chce zmyc makijaz, schowac sie pod kocem. Nie daj boze jakis mi powie ze super wygladam, zabije wzrokiem. Nie wyobrazam siebie w zwiazku...moze zaczynam chorowac psychicznie

Gość dominicana
Od razu pomyslalam ze to jakis glupi podszyw , teraz mam co do tego watpliwosci . Masz na prawde fatalny problem , a tak jak juz ktos wspomnial , mialas jakies zle kontakty z plca meska ? od kiedy tak jest ze masz wstret do facetow , chociaz czesto sa wstretni :)

Gość dominicana
opsss , ta godzina , nie to skupienie :) A co sie stalo rok wczesniej ? mialas kiedys faceta , jakies blizsze kontakty zblizenia ?

Gość pomozcie mi ludzie
Jak tanczylam z tym facetem w lokalu to chcialam uciec.Ucieklam w sumie na gore. palilam papierosa za papierosem, wdychalam gleboko powietrze...czulam sie wolna, szczesliwa....od meskiego dotyku.. Pomyslalam jednak ze cos nie tak ze mna skoro tak reaguje.Weszlam na czat, poznalam faceta, umowilam sie z nim.Byl mily, super sie z nim gadalo. Chcialam sobie udowodnic ze wszystko ze mna ok. Poszlismy na pizze, w polowie musialam wyjsc...poszlam do toalety, chcialam uciec. Zaczelam plakac, lapac ciezko powietrze. Wrocilam ,nie patrzylam juz mu w oczy, sklamalam ze zle sie czuje i musze jechac do domu. To jest choroba psychiczna,,,,boje sie:(

Gość dominicana
Ale musialo sie stac cos co spowodowalo taki wstret do tych nieszczesnych istot , wiec pytanie : co ? to ty juz sama sobie odp. bo ja nie wiem :D

Gość pomozcie mi ludzie
dominicana-ty ironizujesz....a dla mnie to problem

Gość slslso
choroba psychiczna? uspokoj sie pomysl jakie moga byc tego przyczyny, ale zrób uczciwy rachunek sumienia ja mam podobnie, nie czuje potrzeby bycia z facetem, nie daze do zwiazku u mnie to wynikaz relacji miedzy matka a ojcem amoze z czegos wiecje, bo mam znajome z rozbitych rodzin i znimi wszystko "ok"

Gość dominicana
Sluzylam pomonca dlonia , inaczej nie potrafie , wybacz .

"Od jakiegos roku nie czuje sie kobieta. " jeżeli od jakiegośczasu nie czujesz pociaągu seksualnego to to jakiś efekt choroby lub czegoś a nie aseksualizm... bo ostanio dochodzą do wniosku że aseksualizm to 4 orientacja 🖐️

Gość sprobuj z kobieta
bo wiesz moze masz to nieuswiadomione a jestes les:)

Gość cadcasdca
Autorko tematu, to że nie lubisz czuć się obiektem seksualnym, nie znaczy że nie lubisz sama upatrzeć sobie faceta, wybranego a nie takiego który wybrał ciebie, i poczuć do niego coś czego nie czujesz do tłumu innych. Agresja wobec mężczyzn oznacza tylko że nie chcesz być bierna a nie że nie będzie pociągał cię mężczyzna. U młodych dziewczyn, zmagających się wciąż z nowymi zjawiskami seksualności, to wręcz normalne. Nie przejmuj się, nie wmawiaj sobie bzdur, nie czuj się też zobowiązana wobec facetów do odpowiadania im tak, jakby chcieli, tylko rozglądaj się za kimś, kogo będziesz chciała potraktować wyjątkowo. P.S. Wydaje mi się że miałam podobnie jak ty, aż póki nie trafiłam na takiego jednego... :)

Gość cadcasdca
"To jest choroba psychiczna,,,,boje sie" Niee... to co opisujesz to jedna z możliwych reakcji na zbyt dużą presję, na sytuację która ci się nie podoba. Czy kazdy facet który się na ciebie ślini miałby ci się podobać?

Gość bzykaczek a co
a może cię facet nie nie bzyknął

Gość kolorowaa kredkaaa
Dlaczego nie pójdziesz z tym do psychologa. Tutaj nikt Ci nie pomoże. Możemy tylko snuć domysły. Ale to Ci się na wiele nie zda. Miałam aseksualną koleżankę. Ale to troche inaczej działało, bo ona spotykała się z facetami, tylko po prostu nie czuła pociagu fizycznego, a dotyk raczej był dla niej obojętny niż odrzucający. Powód może się wywodzić z jakiegoś wydarzenia (moze wypartego z pamięci). Może chodzi o relacje pomiędzy rodzicami, może zaobserwowane jakieś niezdrowe relacje między innymi. Nie wiem, nie jestem psychologiem. Tak czy siak dojście do źródła problemu to połowa sukcesu, ale poradzić sobie z tym to już tylko specjalista może pomóc.

Gość ghfgh
moze jestes les?