Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mathiassa

Tv satelitarna- którą wybrać?

Polecane posty

Gość adoa
Póki co mój brat korzysta z ich usług, konkretniej z internetu, i sobie go chwali. Jesli chodzi o telewizje i telefon czytałem dużo pozytywnych opinii użytkownikó tej sieci. Myśle, że to niegłupia inwestycja odpiąć się od tpsy, czy upc i przeskoczyć na vectre

Gość kiczek
Do Boruta9867: Ja właśnie przeniosłam numer, póki wszystko jest okej.

Gość Limonka_2
No to dobrze, że można przenieść numer. Wiedziałam, że można przenosić numer w sieciach telefonii komórkowej, ale nie wiedziałam jak to jest ze stacjonarnymi. Nie wiem jak u reszty, ale na stronie vectry napisali, że wszystkie formalności załatwiają oni i to mi się podoba, bo nie mam serca do papierkowej roboty.

Gość Perlica
Co do TP w tym temacie to akurat jest dużo lepiej niż w innych, TP ma usługę VOD od bardzo dawna i ma chyba największy wybór filmów, blisko dwa tysiące tytułów.

Gość kiczek
Jak już mówiłam inni operatorzy również mają VoD, i to co wydaje mi się jeszcze ważniejsze... inni operatorzy mają lepsze ceny niż tp :)

Gość Perlica
Ja mówiłam tylko o wyborze filmów, który jest zdecydowanie największy. Co do płatności, w TP odbywa się to bez umowy, na kartę-zdrapkę, więc można jednorazowo czy dwukrotnie skorzystać i nie bawić się w abonament, nie wiem, czy tak samo jest w innych sieciach

Gość adulec
jakos nie moge sie przekonac do tp. korzystalam kiedys z ich uslug i bylo to raczej nieprzyjemne, szczegolnie wszelakie kontakty z obsluga klienta ktora nieraz byla mniej zorientowana w temacie ode mnie

Gość Limonka_2
Ja się nigdy do TP nie przekonam, za dużo złych opinii słyszałam. Zresztą i tak pewnie nie korzystałabym z tej usługi, dvd też się kurzy u mnie w domu, mimo że nakupowałam kiedyś pełno filmów na dvd, które chciałam obejrzeć i nigdy tego nie zrobiłam. Dla mnie ważniejsze jest, żeby było dostępnych dużo kanałów za rozsądną cenę. Zresztą TP nie ma żadnych ciekawych pakietów net+tv+tel... Za 80zł dają 512kb/s + 34 programy tv + abonament telefoniczny... Dla porównania w Vectrze za 115zł masz 8MB/s + 113 programów tv + abonament telefoniczny... I to jest największy argument, by NIE wybierać TP, ceny!

Gość Limonka_2
Pisząc o 'tej' usłudze miałam na wyśli VoD, gdyby komuś moja wypowiedź wydała się niejasna ;)

Gość kleszczu89
Nie, no Tv satelitarna to jakaś porażka - 200 zagranicznych badziewnych kanałów, których i tak nie będziesz oglądać. Ile z nich będziesz oglądać? 9 , 10? Jak dla mnie bez sensu. Limonka2, jeśli chcesz sprawdzić dostępność vectry w swojej okolicy, to najlepiej zadzwonić na infolinię, nr jest podany na ich stronie www. Taki bardzo miły pan poinformował mnie, że vectra odbiera w ok. czterech czy pięciu dzielnicach, ale wchodzi ekspansywnie do stolicy więc warto poczekać, pewnie dotrze do innych dzielnic Warszawy.

Ja powiem tak. Miałem satelitarną przez ponad 4 lata i w końcu doszedłem do wniosku, że nie ma to większego sensu. Właśnie dlatego jak napisał przedmówca, że oglądałem kilka/ kilkanaście kanałów, a nie kilkadziesiąt. Co do Vectry to umówiłem się z gościem na podłączenie kablówki z netem i jak się dowiadywałem o dostępność, to jest bardzo duża w warszawie.A jeżeli gdzieś nie dochodzi to babka powiedziała, że to tylko kwestia czasu.

Gość mala_asia
Ja mam do tej pory tv satelitarna, a mianowicie Cyfrę + i to, że jest niewiele kanałów to jedno, ale to, że w czasie deszczu, burzy czy śniegu nie możesz oglądać tv, bo są takie zakłócenia to już jest tragedia. Tak więc nie polecam nikomu... i myślę, że kablówka jest lepszym wyborem, pozostaje tylko pytanie która telewizja kablowa jest lepsza... a z tego jak czytam wasze posty wychodzi, że chyba Vectra ma najlepszą ofertę

Gość Limonka_2
Ja też właśnie jak miałam satelitę, to była to cyfra+... Kompletnie się nie sprawdziła. Dostawałam białej gorączki, jak oglądałam jakiś film i nagle mi się pojawiała kasza na ekranie, bo wiatr lekko zawiał. A jeszcze co do vectry, to już sobie na stronie sprawdziłam, czy do mnie dociera. Tam jest taka wyszukiwarka. Niestety jeszcze u mnie nie jest dostępna. Wydaje mi się jednak, że macie rację, że to tylko kwestia czasu, bo widziałam wczoraj reklamę vectry na tvn, czyli zaczynają działać na szerszą skalę.

Gość czarnobialadama
Właśnie sprawdziłam, że Vectra dociera i do mnie :) Jestem bardzo zadowolona z tej informacji bo również od lat korzystam z tv satelitarnej i podobnie jak moje przedmówczynie nie jestem zbyt zachwycona jakością ich usług...

Gość przemko007
Do Game 10, i co już zainstalowali Ci router czy dekoder do odbioru netu i programów? Jak to się wszystko odbyło? W miarę - bezboleśnie, szybko i bezproblemowo? ja się też zastanawiam nad vectrą, głównie zależy mi na necie i chciałbym żeby pakiet Tv + net został szybko założony, bo nie mogę sobie pozwolić na dłuższą przerwę w dostępie do netu.

Gość kleszczu89
Mi się podoba to, co proponuje vectra, zwłaszcza ten pakiet: tv + net + tel. za 89 zeta. Niestety dzwoniłem tam i tak się składa, że vectra do mnie nie dochodzi – mieszkam na Grochowie. Zastanawiam się, co zrobić: czy poczekać jeszcze ze 2 - 3 miesiące, czy zmienić sobie już teraz operatora na jakiegoś innego. Dodam, że płacę teraz dużo za net, jak na taki kiepski przesył...Co mi radzicie?

Gość Limonka_2
kleszczu, najlepiej sobie przelicz, co Ci się bardzie opłaca, czy jeszcze przez 2 miechy płacić dużo i czekać na tani pakiecik z vectry, czy wziąć tańszy pakiecik od tego, który masz teraz i nie czekać :P w skali umowy na 2 lata chyba bardziej opłaca się ta pierwsza opcja, ale to tylko moje zdanie ;)

Gość kasik71
Kleszczu, ale do kiedy masz umowę podpisaną? Jak nie jesteś zadowolony z tego operatora, to uciekaj od niego.

Gość kleszczu89
mam umowę podpisaną na czas nieokreślony, więc właściwie mogę ją zerwać z miesięcznym wyprzedzeniem. Zastanawiam się, kiedy w mojej dzielnicy zainstalują vectrę, najlepiej będzie jak tam się jeszcze dokładnie dowiem. A z innych operatorów kogo polecacie? U mnie odbierają na pewno netia, neostrada i aster. Tylko nie wiem, czy jest sens wiązać się znowu z nowym operatorem na 2 lata (nie wiem czy tam jest możliwość podpisania umowy na czas nieokreślony i tak pewnie wychodzi to drożej) czy poczekać aż dojdzie do mnie vectra.

Gość Barnaba2
Nie ma sensu w żadnym wypadku czekać na operatora aż położy kabel, bo może się okazać, że będziesz czekać latami. Bierz, co masz, z obecnych sieci najwięcej kanałów tv ma chyba Aster, Netia to chyba nowy gracz na rynku, TP ma najlepsze usługi dodatkowe - video on demand miażdży konkurencję.

Gość Limonka_2
Nie wydaje mi się, żeby Vectrze zajęło lata rozprzestrzenienie się w Wawie. Najlepiej sprawdzić, czy są już w okolicy, bo jeśli to kwestia kilku ulic, to na pewno do końca roku dojdą i do Ciebie. Jeśli chodzi o inne telewizje, to o Asterze słyszałam wiele złego, TP jest droga, ale ma ciekawe usługi dodatkowe. Możesz jeszcze ewetualnie sprawdzić UPC lub Multimedia. Z Netią nie miałam do czynienia.

Gość kleszczu89
dzięki za podpowiedzi:)już dzwoniłem na Infolinię, nie wiem, kiedy będą zakładać na mojej ulicy vectrę, ale dowiedziałem się, że już obejmuje Ostrobramską, a to jest stosunkowo niedaleko mnie, właściwie całkiem blisko więc chyba zaczekam, zwłaszcza że o UPC słyszałem też dobre komentarze, ale z kolei oni mają droższe usługi niż vectra...

Gość śpioszek21
Co do Vectry to widział reklamę Vectry w TVN :) I powiem, że byłam troszkę zaskoczona bo wcześniej to tylko od was o niej słyszałam. Ale jakoś po obejrzeniu krótkiej migawki w TV Vectra przybrała dla mnie postać bardziej fizyczną, jeżeli rozumiecie o co mi chodzi :p

Gość Boruta9678
No w sumie Milo widziec ze operator przyjmuje bardziej aktywne podejscie w swojej reklamie, mowi to ze ida na powaznie i zaczynaja atakowac ze swoja oferta. wiec bedzie coaz lepiej i beda sie rozkrecac.

Gość warszawianka908
Mi się też tak wydaję, Boruto9867, że vectra będzie się bardzo ekspansywnie rozprzestrzeniać. W sumie, to tak patrząc na to z naszego punktu - abonentów, to dobrze że vectra przejęła spraya. Nie wiem, jak to jest z jakością usług, czy się poprawiła, czy pogorszyła, ale może w końcu ta sieć zacznie dochodzić do takich miejsc w Warszawie, do których do tej pory spray nie dochodził - m.in. do miejsca, w którym mieszkam.

Gość joe_9087
Moim zdaniem jakość usług, piszę jako były użytkownik spraya, a obecny vectry, chodzi głównie o net znacznie poprawiła się. Jest duże przyśpieszenie - w taryfie nocnej - dwukrotne, a nawet pomiędzy 1 w nocy a 8 rano - czterokrotne.

Gość pikachuuu
No to ładnie przyśpiesza :) Powiedz mi, bo jak masz Spraya/Vectrę to może się orientujesz jak to w ogóle funkcjonuje z tym Vod ?? Ja w ogóle nie mam pojęcia jak to działa, więc proszę wersję łopatologiczna, a i jeszcze one thing czy za to trzeba jakiś dodatkowy hajs płacić? Dzięki za info, bo ja jestem bardziej analogowy niż cyfrowy więc o wielu rzeczach nie wiem.

Gość Boruta9678
VoD czyli video on demand to tak jak wypozyczalnia filmow tylko ze bez wychodzenia z domu, placisz za kazdy film, doliczaja ci do faktury za pakiety jakie masz, ogolnie sa przekazywane do twojego dekodera i ty je z tamtad ogladasz, mniej wiecej. A Vectra ostatnio ruszyla tez chyba z kampania w TV bo wiedzialem pare reklam z takim malym humanoidalnym lcd. calkiem przyjemne.

Gość Limonka_ka
A VoD opłaca się bardziej niż standardowe wypożyczanie w wypożyczalni? Orientujecie się ile może kosztować wypożyczenie jednego filmu? No i czy Vectra ma taka usługę w ogóle albo planuje mieć w najbliższej przyszłości?

Gość marecki007
Limonka_ka, na stronie www vectry napisali, że w niedalekiej przyszłości ma być ta usługa dostępna. Może jeszcze w tym roku? Do Kleszczu89, widziałem dzisiaj na Rondzie Wiatraczna reklamę vectry na przystanku. To by sugerowało, że vectra "opanowuje" już Grochów, więc podpowiadałbym Ci, żebyś regularnie tam dzwonił na Infolinię i dowiadywał się, czy vectra obsługuje już twoje rejony.