Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca anty

godzina brania anty a okres

Polecane posty

Gość poczatkujaca anty

Mam moze glupie pytanie, ale to moje pierwsze tabletki dlatego nie wiem. Pierwsza tabletke biore w pierwszy dzien okresu o godzinie 22 i biore ja tak 21 dni. i pierwsze pytanie: 1. nastepnego dnia (czyli 22 dnia kiedy to juz nie biore tabletki to czy okres dostaje rano, czy dopiero wieczorem o tej 22?? 2. czy okres trwa rowne 7 dni -tyle ile ta przerwa w braniu?

Okresu raczej nie dostaje się od razu :) Ja zawsze dostaję w 4 dniu po odstawieniu i zawsze rano :) Ale już kilka razy mi się przestawiało. Czasami dostawałam w 3 dniu, czasem w 2 Dopiero teraz jakoś sie unormowało, a tabletki biorę już 2 lata :) Ile trwa okres, to juz indywidualnie :) Czasami trzeba wziąść już tabketkę z nowego opakowania a okres dalej jest :)

Gość wierra 333
ja krwawienie dostaje dostaje na 4 dzien a kiedys dostsawalam zawsze 3 dnia, kiedys wieczorem a teraz rano, wszytsko uzaleznione od organizmu i tabletek (pozomu hormonow)

Gość to ja nie kumam
czyli moze byc tak ze zaczynam juz nowe opakowanie i dajmy na to biore trzecia tabletke z nowego opakowania i nadal mam okres? i to jest normalne...;/

Może się tak zdarzyć :) Wszystko zależy od tego w którym dniu przerwy będziesz dostawała okres i jak długo będzie on trwał :)

Gość to ja nie kumam
loo a ja myslalam ze po to jest ta 7 dniowa przerwa zeby wtedy okres byl;/

Gość wierra 333
no przeciez w ciagu tych 7 dni masz dostac krwawienie a nie okres!!! Bo przy braniu tabsow nie ma okresu tylko tzw. krwawienie z odstawienia!

No tak. W ciągu tej 7 dniowej przerwy na pewno dostaniesz okres. Ale co jeśli w np 6 dniu? :) Okres wtedy nie będzie trwał tylko jeden dzień, bo to 7 dniowa przerwa :)

wierra 333 no przeciez w ciagu tych 7 dni masz dostac krwawienie a nie okres!!! Bo przy braniu tabsow nie ma okresu tylko tzw. krwawienie z odstawienia! No przecież wiadomo o co chodzi :o

Gość ale idiotka z ciebie
boze jak mozna byc tak tępym i nie wiedziec takich rzeczy...ile ty masz lat dziewczyno? 12 ??...bierzesz sie za seks a jesteś taka tępa że myslisz ze okres dostaniesz zaraz na drugi dzień i to jeszcze o danej godzinie :o:O...jery ze jeszcze takie debile istnieją :O...tyle sie teraz wszedzie mówi o antykoncepcji,jak to działa...są gacety,ulotki,nternet a jeszcze się taka oferma znajdzie :O

Gość to ja nie kumam
uważaj sobie co mówisz! ja nie jestem wszechwiedząca !! tabletki maja zadanie wyregulować cykl, dlatego wydawało mi się krwawienie będzie występować zawsze w tym samym dniu, czy to takie dziwne?!!!

Gość to ja nie kumam
uwazaj sobie co mowisz!! tabletki powinny wyregulowac okres, dlatego myslalam wlasnie, ze bede dostawac okres zawsze w tym samym dniu, miedzy innymi po to je biore!!!!!!!!!!!!!1

Nie przejmuj się, masz prawo nie wiedzieć :) Po unormowaniu się cyklu na pewno @ będziesz dostawała w określonym dniu. Ale skoro to Twoje pierwsze opakowanie, to jeszcze trochę przed Tobą. Teraz czeka Cię burza hormonalna :)

Gość wierra 333
no dokladnie nie ma co sie denerwowac, wazne ze pyta! a mam pytanie do autorki czytalas ulotke?? tam wszystko jest fajnie opisane!!!

Gość to ja nie kumam
ulotki nie czytalam, bo jutro ide kupic tabeltki dopiero :), ale napewno przseczytam cala dokladnie;p