Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość treysee

Maluch 10m-cy - 11kg i 80cm !!!!!

Polecane posty

Gość treysee

Czy to ok? :( Jak zapytałam pediatrę usłyszałam: "za duży" z taką miną -> :o

Gość dorotea3010
Nie słuchaj,moja wnuczka ma niecałe 10 miesięcy i ma te same wymiarym,moje dzieci też takie były a teraz są szczupłe i super wyglądają.

Niektóre dzieci są duże, inne znów za małe. Synek znajomych mając rok ważył 13 kg, moja córka tą wagę osiągnęła dopiero teraz :) Ma ponad 4 lata. I ona i on są zdrowi i rozwijają się bez problemów.

Gość surówka z buraczków
hmm, a mój synek ma 6.5 mca i waży już prawie 10 kg, ma 75 cm. pediatra nie mówił, że coś nie tak.

Gość dorotea3010
Jeśli raczkuje,chodzi w koło mebli,je i zdrowo się chowa to wszystko jest oki.Wierz mi ,Twoje dziecko jest świetne.

Gość dorotea3010
Nasza p.doktor też mówi że wnuczka rozwija się bardzo dobrze,więc może zmień pediatrę

Gość bulineczka
Synek mojej siostry ma 5 miesięcy i 2 tygodnie a waży 12.300 kg. Lekarz powiedział, że to nic takiego, jak zacznie się więcej ruszać i raczkować to straci na wadze i będzie wszystko ok. Najważniejsze, że dziecko jest zdrowe.

moj ma teraz 19mcy neibawem i ma 16kg a jak mial 10mcy tez mial ok 10kg i 80cm, teraz rosnei ale juz wolniej :) nadal jest wg pediatry za duzy ale co mu mam zrobic jesc nie dac? od zawsze byl wiekszy i jak na razie ejst duzy :) to nic zlego jesli nei jest tlusciochem a skoro piszesz ze ma 80cm to nie jest bo i wysoki jest, i skoro nei ma problemow ruchowych, niestety moj syn mial problem z raczkowaniem bo byl za duzy a raczej zbyt przy kosci by sie ruszac, ale teraz jest ok :D moim zdaniem lepszy wiekszy niz za maly, jedyne czego zal to slodkiego widoku maluszka, moj synek byl malutkim bobasem pzrze 3-4mce a potem to kazdy mowil ze kawal chlopa i do teraz, dzis ma 1,5 roku a wyglada na co najmniej rok starszego

mój smyk ma 11 miesiecy wazy 10,3 kg i ma 82 cm dla porównania córcia 28 miesiecy wazy 12 kg i ma 90 cm niewielka miedzy nimi róznica. Pulpecik na brak apetytu nie narzeka. Jak narazie miesci sie w normie na siatkach centylowych. mysle ze niemormalne by bylo gdyby 10 miesieczniak wazył 15 kg ale 11 to w sumie ok.

Mój synek mając 10 miesięcy ważył 11,400. Teraz ma 14 miesięcy i waży 12,800. Zaczął mniej przybierać na wadze od momentu raczkowania. Nigdy żaden lekarz nie miał zastrzeżeń do jego wagi. Nie jest to moje 1 dziecko i poprzednie też intensywnie przybierały na wadze do momentu chodzenia. I daleko im do grubasów, bliżej do chudzielców, zdrowie też bez zastrzeżeń. Przykro mi to pisać, ale ten lekarz to idiota.

Nie przejmuj sie kobieto! Moj ma 11 miesiecy i wazy 12 kg i mierzy 85cm.Urodzil sie 3.900 i 57cm.Lekarze moga sobie gadac.Po to sa,hehe...To mojej kolezanki syn urodzil sie 4.300 60 cm.a jak mial pol roku to wazyl 11 kg i mierzyl 83 cm,hehe,to dopiero byl gigant.Jezeli jego "nadwaga" nie przeszkadza mu w poruszaniu sie i ma umiejetnosci dostosowane do wieku to wszystko z nim jak najbardziej ok.Powoli Ci to wybiega.Moj jak mial pol roku wayl 10 kg.Zaczal raczkowac,jesc warzywa,owoce to przestal tak tyc.No i odstawilam mu kaszki,bo to tylko puste kalorie a nie witaminy itp.Mam to nawet potwierdzone u lekarza.Mieszkam za granica i tu robia porzadne badania.Okazalo sie,ze moj syn zamiast rosnac w sile od kaszek rosl w tluszcz.Pozdrawiam i radosci z dzieciaczka zycze ;)