Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdusiattt

spóźniony okres 3 tygodnie

Polecane posty

Gość magdusiattt

Witam Mam poważny problem, otóż od 3 tygodni spóźnia mi się okres. Przez ten cały czas wykonałam 3 testy ciążąwe i kazdy z nich pokazał wynik negatywny. Podczas stusunków z mężem zawsze stosowaliśmy prezerwatywy. Czy ktoś mi powie, co w takim wypadku mam uczyć ?

Gość salllly
odwiedzic ginekologa :)

Gość magdusiattt
Niestety, ale musze na wizytę jeszcze poczekać 2 tygodnie. Myślicie, że testy ciążowe wykonywane 4-5 tygodni po ostatnim stosunku mogą się mylić i to 3krotnie ?

Gość salllly
to moze nie rob juz testow z moczu tylko idz na test z krwi i wtedy bedziesz miala 100% pewnsci

Gość ulęgalka
nie zawsze brak @ oznacza ciążę...np. po cyklu beowulacynym może wystąpić krwawienie śródcykliczne zupelnie przypominające miesiączke ale nie zawsze...wystarczy poobserwować swój organizm i już wszystko wiadomo....ja obecnie mam 69 dzień cyklu od początku temperaturę miałam na niskim poziomie więc nie wariowalam bo byłam pewna że owulacja się przesunie i miałam rację skok temp. -i to dość wysoki nastąpil w 60 dniu + plodny śluz = owulacja....jak na razie temp. się utrzymuje więc czekam....:) Jeżeli tempka za kilka dni spadnie tz. będzie @, jeżeli się utrzyma przez ok. 18 dni to pewna ciąża :)

Gość magdusiattt
Niestety, ale moja temp. podniosła się do 36,7 i naprawdę bardzo się niepokoję :( moje ciało lekko napuchło i nie wiem czym to może być spowodowane

Gość zrób betę
będziesz na 100% pewna

Gość mnie tez sie kiedys spoznil
3 tygodnie. zrobilam kilka testow w domu i poszlam do lekarza. Tam zrobili mi kolejny test ktory wyszedl negatywny. Moim zdaniem kilka testow nie moze sie mylic i to w takim czasie po stosunku. A u mnie okazalo sie ze miesiaczka sie pojawila wlasnie po ponad 3 tyg. nie wiedzieli czemu tak sie opoznila bo wczesniej czegos takiego nie mialam. moglo to byc spowodowane tym ze bylam przemeczona czy przesiebiona.

Gość magdusiattt
Kochane dziewczyny, bardzo dziękuję za słowa otuchy. Bardzo mnie martwi, że od wczoraj podniosła mi się temperatura. Za 2 dni będzie już 3 tydzień opóźnienia. Bardzo się denerwuję i mocno niepokoję. Każdy mój stosunek przebiegał prawidłowo. Prócz prezerwatywy mój partner nigdy we mnie nie kończył. Nie śpię po nocach i nie wiem co mam sobie mysleć. Testety mnie trochę pocieszyły, ale lekko podwyższona temperatura od 2 dni nie

Gość mi sie poprzedni okres spóźnił
2 tygodnie z tego co wiem wielu dziewczynom teraz się spóźnia, właśnie latem pewnie przz pogode. Spokojnie.

Gość a mierzyłaś temperaturę
od początku cyklu i zawsze o tej samej porze? Lekko podwyższona temperatura nie swiadczy o ciąży. Jeżeli używaliście prezerwatyw, to nie wiem w czym problem?

Gość ulęgalka
czy mierzysz temperatyrę prawidłowo? czyli rano przed w staniem z łóżka o tej samej godzinie?? ...no i nie podpachą:P

Gość no to nie masz co się
sugerować temperaturą :) a uderzenia gorąca, to sprawka hormonów, skoro miesiączka się spóźnia, to pewnie horony powariowały i datego :) Jak dla mnie na 100% nie jesteś w ciąży i nie ma sensu, żebyś się nakręcała niepotrzebnie :)

Gość magdusiattt
czy mogę od Ciebie prosić numer gadu gadu ?

Gość ulęgalka
więc temp. mierzymy zawsze o tej samej godz.przed wstaniem z łóżka do godz 8:00 - w pochwie, odbycie lub pod językiem

Gość magdusiattt
To SkĄd u MnIe GoRąCzKa i Napuchnięte CIAŁO ;( ?

Gość magdusiattt
tAk samo mocno napuchnięte piersi...:(

Gość magdusiattt
JeStEm dalej zaniepokojona moim nastrojem, samopoczuciem i tymi dziwnymi objawami ;( wizyta u LEKArzA DoPiEro w czwartek. Ja do teGO czASU umrę ze stroSu ;(

Gość magdusiattt
NAJGORSZE są tutaj Te OBjaWy. Od 4 DNI mam podwyższoną Temperaturę, naBRZmiałem pierSi, napuCHNIEte ciało, ChodZę rozdrażniona i w ogóle NieMam oCHOTy do życia..;( czy to aby na pewno zbliżający sięokres ? Co mam zrobić......

Gość ulęgalka
jeżeli tak panicznie boisz się ciąży to idź jutro z samego rana do labolatorium i zrób test z krwi BETE będziesz miała wynik zaraz na drugi dzień a może nawet w ten sam dzień(zależy od laboratorium)...beta daje 100% pewności...koszt ok. 20-30 zł

Gość takuwazamja
Ja uważam ze nie jestes w ciazy.Po takim czasie test by napewno juz pokazal a zle samopoczucie i opuchniete cialo to wynik wlasnie tej spozniajacej sie miesiaczki.Pozdrawiam

Gość salllly
piszesz ze od 3 dni masz podwyzszona temperature wiec jesli bylabys w ciazy to od poczatku mialabys podwyzszona

Gość magdusiattt
Kochanie Panie, nawet nie wiem jak mam Wam dziękować za to wsparcie. Niestety, ale już PonaD 3 tygodnie CZEkam na okres i nic. Dzisiaj czujęsię nieco lekiej, ale piersi są jeszcze bardzo napuchnięte, pojawiły sięna nich żyły, czuję Się strasznie grubo a JEstem dalej tym PRZYGNĘBIOna. Dzięki WaSZym opiniom, nieco SiĘ uspokoiłam. JeDNAK Dopiero w czwartek SIĘ dowiem prawdy

Gość magdusiattt
TYlKo napRAWDE, od Pewnego czasu POjawiły sięu mNIE niepokojące objawy w stylu GORĄCZKi, roZpalenia, NapuchniEcia i powiekszonych piersi. ChodZĘ bardzo rozdrażniona i Na WSZYSTKICH krzyczę. Skąd U MNIE te OBJAWY przez które nie śPIE po nocach :(

Gość salllly
ja bym na twoim miejscu pobiegla na to badanie betaHCG i przynajmniej bys sie dowiedziala czy jestes w ciazy

Gość magdusiattt
StRasZnie się tego BOjE ;( niestem niesamowicie zestresowana.... NIC mi SIE totaLniE nie chceeee

Gość magdusiattt
CZY któraŚ z WAS kochanie PANIE miała JuŻ taKI przyPaDek >??

Gość primadonnna
Witam mam podobny problem, otóż ponad 2 tygodnie spóźnia mi się okres, współżyje z narzyczonym od 3 lat, od jakiegoś roku robimy to bez zabezpieczenia. Brałam tabletki sterydowe na uczulenie przez około tydzień. Podejrzewam, że one mogły wpłynąć na spóźnienie.. Nie robiłabym z tego problemu gdyby nie to że, za tydzień w poniedziałek mam mieć robioną kolonoskopię a podczas okresu to badanie nie było by najprzyjemniejsze..;( nie wiem co mam zrobić, żeby ten okres przyspieszyć bo ciąże raczej wykluczam.. Pozdrawiam:*

Gość xsylwi30x
Witam Przy planowaniu drugiego dziecka tez nie dostawałam dwa miesiące okresu i testy wychodziły cały czas negatywne a zrobiłam ich chyba z 10.Dopiero po 9 ,5 tygodniach wyszedł mi test pozytywny nie mam pojęcia dlaczego tak długo był wynik negatywny tak samo jak i mój ginekolog.

Gość gość
Witam, jaka byla przyczyna? bardzo prosze o odpowiedz