Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tośka

Pijani kierowcy wiozą śmierć!!!

Polecane posty

właśnie słucham w radiu audycji na temat pijanych kierowców, wszyscy zastanawiają się jak karać kierowców jeżdżących na podwójnym gazie, myślę, że naklejki "Po pijaku zabiłem człowieka" spowodują że chociaż część kierowców będzie uważać na tego kierowcę.Ale to problemu i tak nie rozwiąże. Ciekawa jestem jakie jest wasze zdanie w tym temacie.

Gość dfdfdhgdfhdh
ja myślę że najlepiej to bedzie KARA ŚMIERCI wtedy bedą mniej kierowców pijaków w Polsce ? I co myślicie mojego pomysłu ?

Gość tojtojatoja
upupup, też jestem ciekawa

Gość kur
myślę że nie ma jakiegoś określonego sposobu, bo zawsze się znajdzie osoba na którą to nie podziała, są różne sytuacje i różni ludzie. Zabrać prawo jazdy to część będzie jeżdziła po pijaku i bez prawka, duże kary? co to da?

Wracając do tematu, czy waszym zdaniem powinno się karać np. trzeźwych znajomych którzy wsiedli do samochodu z pijanym kierowcą i byli również uczestnikami wypadku. Uważam, że są wspólwinni, bo nie powinni pozwolić mu siadać za kólko.

Gość gqehh
jesli wsiadam z kims do samochodu to moge nie wiedzieć że ma wypite to nie zawsze widac i czuć - zalezy ile ma promili. powinno się konfiskować samochód i prawko zabierać na 10 lat samochód zlicytować na fundusz ofiar wypadków

no proszę cię nie mów, że nie czuć że ktoś ma wypite? to zawsze czuć.

Gość Rabarbara...
wiezienie śmierci jest legalne, aczkolwiek jej kosa może nie być wymiarowa i wówczas jak wystaje z auta na odległość większą niż 3 m należy postarać się o zezwolenie na przewóz materiałów niebezpiecznych.

Gość uważam że każdemu którego
złapią na "gazie" (nieważne czy komuś coś zrobił czy nie) powinni dożywotnio kasować prawo jazdy i bezwzględny zakaż prowadzenia samochodu

Gość gość
Również tak uważam, dlatego w pełni zgadzam się z nowymi zasadami karania pijaków, którzy wsiadają za kółko. Można o tym poczytać na http://www.monitoring-gps.net/Wiadomosci/WiadomosciGet.aspx?id=48&tytul=zmiany-w-sposobie-karania-pijanych-kierowcow. Swoja drogą dla takich to albo zabranie dożywotnio prawa jazdy albo ewentualnie nadzór policji podczas jazdy, na przykład poprzez zamontowanie monitoringu pojazdów. Najgorsze jest to, że niosą zagrożenie nie tylko sobie, ale przede wszystkim innym uczestnikom ruchu.

Gość gość
Zgadzam się w 100%. Moim zdaniem to powinni mieć odbierane prawko do końca życia.Choć pewnie część z nich to i tak pokupowałaby sobie kolekcjonerskie z offshoreidcardscom. Tym bardziej, że niczym nie różni się ono z wyglądu od oryginału.

Gość gość
95 proc. wypadków powodują trzeźwi kierowcy.