Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justka_178

Szkoła i dziecko

Polecane posty

Mam 19 lat,miesiąc temu urodziłam synka. Jesteśmy z narzeczonym bardzo szczęśliwi ale od 1 wrzesnia wracam do szkoły i martwię się że sobie nie poradze z tym wszystkim.Podczas gdy ja będę w szkole Kubusiem zajmie sie mama ale jak wrócę będę musiała go przejmować, a jak pogodzic opiekę nad dzieckiem i odrabianie lekcji???Nie zrezygnuje ze szkoły bo to ostatni rok, matura i nie chcę później żałować.Proszę o pomoc...

no cóż, ja urodziłam sykna tuż przed maturą a w październiku zaczelam studia i powiem szczerze - miałam iwelkie szcęście, że moja mam słuzyła mi spora pomoca, a mały bły grzecznym pogodnym dziecime, dużo tez spał i mogłam sie uczyć wieczorami kiedy zasypiał

Moje dziecko nie jest aż tak spokojne bo ma gazy,choć juz mu troche przechodzi bo przestawiam go na butelkę a po takim mleku podobni gazów nie ma.No jednak się boję,głównie chodzi mi o pierwsze trzy miesiące bo jak będzie miał tak 5-6 miesięcy to juz i się zabawi i w ogóle a teraz cały czas trzeba skakać jak przy jajku

szczerze Ci powiem, że zawsze tak jest, że się wydaje, ze za jakiś czs będzie lepiej, mniej roboty a tak w sumie to nie prawda z noworodkiem jest duzo roboty jak mówisz "jak przy jajsku" starszemu bobasowi trzeba poświęcać czas bo jest coraz bardziej ciekawy świata, lubi się bawić potem zaczyna chodzic i juz w ogóle sajgon bo trzeba z nim biegać pociecha tylko w tym, że matka jakby przystosowuje sie do nowej sytuacji, radzi sobie z dzieckime coraz lepiej i lepiej umie sobie organizowac czas wtedy moze wykroić troszkę czasu dla siebie ja najczesciej uczylam sie na spacerze, siadałam gdzies na ławeczce z ksiązką jak już był starszy to sie bawił w piaskownica a ja kułam na placyku czesto też kładłam go sobie na kolanach i czytałam coś, wydaje mi się, ze od tego on tez lubi czytac teraz :) albo wkładałam go do fotelika i bujałam nogą to nawet mogłam coś napisać