Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa

Ciąża obumarła . Pytanie

Polecane posty

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa

Czy w przypadku obumarcia ciąży konieczny jest zabieg oczyszczenia ? Czy obejdzie się bez łyżeczkowania ? Mój lekarz stwierdził , że albo ciąża jest tak wczesna , że jej nie widać , albo obumarła. Z góry dziękuję za odpowiedź ...

Gość do konca 6 tygodnia
zazwyczaj nie trzeba lyzeczkowac. Miedzy 6 a 8 decyzje podejmuje sie po uprzednim USG. Po 8 tyg lyzeczkuje sie zawsze. Radze powtorzyc USG i skonsultowac z innycm lekarzem. A ktory to tydzien?

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa
Ostatnią miesiączkę 5 lipca. Lekarz USG robił 3 dni temu . Chwilami przestają boleć mnie piersi. Powiedziałam o tym ginowi i powiedział , że albo za wczesnie albo obumarła i się wchłonął zarodek. Na wizytę u innego lekarza umówiona jestem na sobotę .

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa
Odpowie mi ktoś ?

Gość czarpoma
ja byłąm na usg w 32 dniu cyklu,pare dni po terminie miesiaczki i tez nie było zarodka,tylko pecherzyk.tydzien pózniej zarodeczek:)nastraszył cie niepotrzebnie

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa
czarpoma Obyś się nie myliła :* A cały czas miałaś objawy typu ból piersi czy czasem przestawały boleć ?

Ja byłam też na pierwszym usg kilka dni po terminie @ i lekarz od razu powiedział, że nie będzie widać, bo to za wcześnie, kazał przyjść za 2 tyg i był już piękny pęcherzyk a w środku fasolka (jak się później okazało nawet dwie fasolki) także głowa do góry, poczekaj dwa tygodnie i pójdź na kolejne usg, na pewno będzie juz widać pęcherzyk i fasolkę. Ja przez te 2 tyg czekania zrobiłam 4 testy ciążowe, żeby sprawdzić, czy na pewno jestem w ciąży-wszystkie pozytywne

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa
Karolinka już jestem a co z objawami ? Były cały czas ? Ja też robię testy . mam 4 pozytywne :o

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa
Karolinka już jestem : miałam lekkie plamienie , ale dostałam luteine i cały czas biorę.

Gość etammmmmmmmmmmmmm
smutnaaaaaaaaaaa po co tak wczesnie latać do gina ja byłam w 8-9 tc i wszystko bylo widać a tak to jest wczesnie i może byc nie widac i nie potrzebny stres!!!!! idz zrób bete i usg prywatnie najlepiej dziś na bete u mnie czeka sie 3 h i bedziesz się mniej denerwowała bo do soboty oszalejesz a różnie może być

Gość czarpoma
oj smutasku jakbym siebie widziała:)ja objawów nie miałam jeszcze długo...jest dobrze-uwierz mi

Tak, ale w ciąży można mieć plamienie, zwłaszcze przez pierwsze miesiące, pójdź do tego innego lekarza, wyliczyłam, że jesteś 5 tyg od ostatniej miesiączki, a lekarz liczy ciążę właśnie od miesiączki, u mnie w 7 tyg dopiero było coś widać, strasznie się bałam, że jednak nie jestem w ciąży, co ja wyprawiałam ach, szkoda słów, a teraz już jestem w 18 tc i będziemy mieć bliźnięta.

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa
Tylko że ja objawy miałam i nagle ustały. Piersi bolą mniej a wczesniej bolały cały czas. Brzuch też już nie tak samo boli

Gość Smutnaaaaaaaaaaa
Karolinka już jestem : serdecznie Ci gratuluję :* Staram się być dobrej myśli. Wiem , że jestem w ciąży , ale tak strasznie się boję , że nie myślę o niczym innym

Smutnaaaaa rozumiem co czujesz, jeszcze kilka tygodni temu też to czułam, i niby wiedziałam, że jest dobrze to jednak strach jest, nie da się nic z tym zrobić. Ja po prostu dużo przez ten czas odpoczywałam, starałam się nie przemęczać, żeby tylko wszystko było ok. Ale ja byłam w trochę innej sytuacji, bo w lutym tego roku straciłam jedną ciążę.

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa
Karolinka już jestem : Zazdroszczę Ci . Marzę o bliźniętach :)

Gość Smutnaaaaaaaaaaaa
Przykro mi z powodu pierwszej dzidzi :* Teraz będziesz cieszyć się podwójnie .

Ja też o tym marzyłam, ale moja ciąża to wynik brania hormonów, więc szanse na bliźnięta są duże. A Ty brałaś jakieś leki czy naturalnie zaszłaś? My staralismy się półtora roku.

Gość Smutnaaaaaaaaaaaaa
Karolinka już jestem pocieszyłaś mnie z tymi objawami. To by się zgadzało, że jajniki rwały i piersi bolały mnie w czasie jak miałam mieć miesiączkę.

Gość Smutnaaaaaaaaaaa
Ja zaszłam w pierwszym cylku starań i dlatego to wydaje mi się zbyt piękne żeby było prawdziwe . Udało się bez wspomagaczy.

Widzisz, nie masz się czym martwić, zwłaszcza, że testy wychodzą pozytywnie. Ja miałam podobnie, tyle, że brzuch mnie bolał w sumie do 3 miesiąca, ale tylko w te dni, na które przypadałby okres, teraz trochę boli, bo macica się rozciąga, a mam już spory brzuszek, zobaczysz, że też będziesz niedługo cieszyć się wielkim brzuszkiem, ale ciążowym. ja na początku myslałam, o Jezu, zanim to zleci... A to moment zleciało, ten czas płynie tak szybko... Nawet nie wiem kiedy brzuszek tak bardzo mi urósł...

Gość Smutnaaaaaaaaaaa
Ryczałam jak głupia jak pierwszy test pokazał 2 kreski. Teraz ryczałam jak sie okazało , że nic nie widac . Poleciałam do lekarza jak zaczęłam lekko krwawić (dosłownie 3 plamki) i nagle przestały bolec pieri. Gdyby nie to plamienie to pewnie teraz byłabym szczęśliwa i czekała na 1 USG :( A tak miałam już 2 i ciągle nic nie widac ... Tylko niepotrzebny stres i nerwy.

Ja też płakałam jak zrobiłam pierwszy test, czekaliśmy półtora roku, a po pierwszej straconej ciąży miałam wszystkiego dość, a jednak się okazało że jest ok. Nie martw się, jeżeli masz możliwość pójść na betę, pójdź. Będziesz wiedziała na pewno.

Hej. W pierwszej ciąży poszłam do gina tydzień po spodziewanej @ i nic niebyło widać w macicy. Młody wg USG był 2 tyg spóźniony. Teraz jechałam na pogotowie w 6tc bo dostałam plamienia i bóli brzucha. Przepisał Duphaston w piątek i zalecał leżenie bo zagrażało mi poronienie - nierobił nawte USG. We wtorek już było widać pęcherzyk. Ta niunia jest 10 dni spóźniona.... A @ miałam 5. 05, USG pokazało pęcherzyk dopiero 16.06 i nidać było, że coś w nim jest i tyle. Jesteś w podobnej sytuacji (cykle miałam 29dniowe). Trzymam kciuki.