Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz mamuśka

co do pielęgnacji dziecka

Polecane posty

Gość zaraz mamuśka

Za miesiąc rodzę zastanawiam się jakie kupić kosmetyki dla maluszka. Bardzo proszę o poradę. Na mojej liście jak narazie znajduje się: - mydełko - żel do mycia - szampon - oliwka - krem do twarzy - krem na odpazenia - waciki Jakie firmy polecacie ja osobiscie zastanawiam sie nad bambino lub babydrem z rosmana. uczulaja?

ja polecam serię z hippa no i naszą polską ziajkę!!! "mokre chusteczki" dzidziuś lub nivea polecam :-)

Gość ja osobiscie moge polecic
zel do mycia ciala i wloskow 2w1 Nivea, mleczko do ciala Nivea, do pupci sudokrem jest niezastapiony, do buzi rowniez uzywam albo Nivea albo Ziajki, mydelko okazalo sie zbedne, oliwka rowniez bo jest za ciezka dla delikatnej skorki dlatego czesto uczula i wysusza, waciki tez nam sie nie przydaly. Przydadza Ci sie rowniez patyczki do uszu takie z grubszymi koncowkami. Chusteczki mokre do pupci sa niezbedne :) dla nas w zasadzie kazde byly dobre. Teraz uzywamy Pampersa. Jesli chodzi o kosmetyki do kapieli to najlepiej uzywac jednej serii bo jest mniejsze ryzyko reakcji alergicznej kiedy skladniki "wspolgraja" ze soba.

Gość za duzo tego
jak żel do mycia to nie mydło, szampon przyda się dopiero jak dziecko skończy 3-6 miesięcy ja na poczatek kupiłam: płyn do mycia 3 w 1, zasypka, oliwka, krem do pupy, krem do buzi, a i tak uzywałam tylko płynu do mycia i zasypki, szampon do wlosków dopiero od 6 miesiaca, kremów i oliwki nie zużyłam.