Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesolo mi

ile jedza wasze 6 miesieczne dzieci???

Polecane posty

Gość wesolo mi

j.w. --- ja mam ciagle wrazenie ze maly moj za malo je . tzn wypija ok 400ml mleka plus zupka (sama mu gotuje) plus deserek oraz ok 240 ml kaszki mleczno ryzowej........

Gość wesolo mi
i wlasnie dlatego wydaje mi sie ze malo zjada , bo wiecej niz 120ml na raz nie wyoije - wogole nie chce pic mleka . niby dobrze przybiera na wadze ale....

teraz na dworzu jest gorąco i dziecko moze mniej jeść a dajesz mu cos do picia . mój mały swojego czasu tylko pił soczki i lekarz powiedziała że on się tym soczkiem najada i kazała ograniczyc

Gość moj ma 11 mies
wypija 3 razy po 250 ml plus zupa plus kanapka i do tego jakies picie czasem chrupki ciasteczka. wcale nie wydaje mi sie autorko ze twoje dziecko je mało.

Gość gagagahjajancuc
moj ma 5.5 miesiaca-wypija ok.1200 ml mleka dziennie, w tym jedno z kaszka, je ok.100g puree owocowego i ok.100g warzywek. Z tym, ze staram sie zastapic jeden mleczny posilek warzywkami i calkowicie go wyeliminowac. Jak na tyle ile zjada nie ma nic z uroczego niemowlaczka z tlusciutkimi raczkami i nozkami :) Jest dosyc duzy-w znaczeniu dlugi, w wozku glebokim sie nie miesci-nogi wystawia na gore gondolki ;) I aktywny jest jak zywe srebro

Gość gagagahjajancuc
wiesz, moj maly jeszcze w szpitalu wypijal 100ml mleka na raz-polozne powiedzialy, zde to maly glodomor bo piers potrafil ssac przez 7 godzin bez przerwy a minimum po 2 godziny i dalej byl glodny wiec przeszlismy na modyfikowane a piers na deser. A kobietka, ktora lezala obok nie mogla 25ml w swojego malucha wmusic. Wiec kazde dziecko jest inne i ma inne potrzeby

Gość gagagahjajancuc
pomiedzy posilkami pije wode,soczkow jeszcze nie dawalam, mysle ze wystarcza te owoce, z ktorych robie mu puree na deser

Mi też się ciągle wydaje , że mój mały je za mało . W zależności od dnia ok 100 ml zupki , 120 ml herbatki , 120 ml soczku , 1 - 2 pałeczki kukurydziane , pól małego jabłuszka lub kawałek innego owocu . do tego oczywiście pierś na żądanie . W nocy i ok 2 - 3 razy dziennie ( ssie jednak zaledwie kilka minut ) .

Gość kooooooooooooooiiiiimmmmmmmmmm
Sory ze nie na temat.... Iskierko jestes z pomorskiego??

Gość Oaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kasiu 22022 mój Jaś jest w tym samym wieku ( młodszy o 1 dzień) i też tak je albo i mniej. też jest na piersi.

wydaje mi się , że mało je , ale z drugiej strony skoro nie upomina się o więcej widocznie mu starcza . Ładnie przybiera na wadzę , a jak twoje maleństwo ?

Gość wesolo mi
up

Gość wesolo mi
mój jest na mleku modyfikowanym

moj ma 5.5 m jest na mleku modyfikowanym i do tej pory wypijal 1000-120ml mleka dziennie, w tym jedno z kaszka, plus 100g owocow i 100g warzyw,ale w ciagu kilku dni powoli odstawia jeden mleczny posilek, zjada za to 200g warzywek, rano tez widze pije o polowe mniej mleka wiec mysle, ze Twoj tez pije mniej mleka i bedzie jadl coraz wiecej pokarmow stalych w to miejsce

Gość wesolo mi
up

Gość Dorota Rabczeska Majdan Darska
skończył 6 m-cy zjada o 5.00 120 ml mleka,o 8.00 sniadanie mleko z kaszką 150 ml, 11.00 drugie sniadanie 170 maksymalnie, o 14.00 obiad mały słoik lub pól duzego, potem słoik owoca lub banana przecieram, o 18.30 kaszka na dobranoc.czasami wola juz o 17.00 jak nie dam owoca ze jest głodny to dam mleka troche.wazy pow 8 kg

moja ma podobnie jak dziecko poprzedniczki. 6 miesięcy i następujący jadłospis: 8-9 kaszka lub kleik około 120 ml 11-12 mleko około 150-180 ml 14-15 zupka cały mały słoiczek lub pół dużego 17-18 3/4 słoiczka owoców (jakos nigdy nie chce zjeść całego, troszke zostawia) 19-20 mleko 150-180 ml 23-24 mleko 120-150 ml w ciągu dnia daje jej do picia wodę, rzadziej soczki, bo nie przepada ma bardzo dobre wyniki, ksiązkowo się rozwija, ale jest raczej drobna (choć nie chuda) - waży 7 kg

moja córeczka ma podobnie jak dziecko poprzedniczki. 6 miesięcy i następujący jadłospis: 8-9 kaszka lub kleik około 120 ml 11-12 mleko około 150-180 ml 14-15 zupka cały mały słoiczek lub pół dużego 17-18 3/4 słoiczka owoców (jakos nigdy nie chce zjeść całego, troszke zostawia) 19-20 mleko 150-180 ml 23-24 mleko 120-150 ml w ciągu dnia daje jej do picia wodę, rzadziej soczki, bo nie przepada ma bardzo dobre wyniki, ksiązkowo się rozwija, ale jest raczej drobna (choć nie chuda) - waży 7 kg

poprzedniczko Ty karmisz o pólnocy nadal? ja tylko nocne karmienie mamok 4.00- 5.00 rano a o północy na szczęscie mi spi. No i coś ostatnio mniej pije mleka.

biszkopta pokrusz z bananem,ja krusze chrupki kukurydziane nadrobno i zjada. jest alergiczny więc herbatników nie podaję

Dorota Rabczeska Majdan Darska, hmmm, po prostu ostatni posiłek melczny daję jej o godzinie 23, czasem 23.30 (na śpiocha0 i dzięki temu mi przesypa całą noc, a sniadanko je o godzinie 8 rano (śpi do 7). Gdybym dała tak jak Ty ostatni posiłek wieczorem przed snem, to pewnie też mała by musiała zjeść około 4 lub 5 rano - w sumie na jedno wychodzi, a mnie bardziej odpowiada ta pierwsza wersja

Dorota Rabczeska Majdan Darska. po prostu daję jej ostatni melczny posiłek o 23 lub 23.30 (na śpiocha) i dzięki temu mi przesypa całą noc a śniadanko je o godzinie 8 rano (kleik lub kaszkę). Gdybym ostatni posiłek dała tak jak Ty wieczoram (około 19), przed snem, to pewnie mała też musiałaby zjeść około 4 lub 5 rano. Więc na jedno wychodzi, a mnie akurat bardziej pasuje ta pierwsza wersja :)

ale jak mam dac o 23.00 skoro sie wtedy nie przebudza?

Gość fwfwerfw
No to moja ma podobnie jak większość (pół roku skończy w końcówce kwietnia). 8 rano 180 ml mleka 12 180 ml mleka z dodatkiem kaszki 16 mały słoiczek jakiejś zupki 21 180 ml mleka 1 w nocy 180 ml mleka Między posiłkami woda, czasem wcisnę trochę deseru owocowego lub soczku.

mój nawet 3 h nie wytrzyma a tu proszę twój 4 godziny i zupka, 4 h i mleko. pozazdroscic. mój czasami zje duzo a czasem mało, nie wiem czy to przez zęby? nie chce i zaciska usta to nie zmuszam go, i za 2,5 h woła jesc i znów mało zjada. ostatnio pół małego słoiczka tylko zjadł, a raz zjadł cały ten większy:)