Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszłamniedoświadczona

Jak zorganizować wyprawkę dla niemowlaka...?

Polecane posty

W sumie mielismy 18 bodziakow i praktycznie na cale lato spokojnie wystarczyly. Nie chce mi sie pisac na temat pozostalych rzeczy bo mielismy mnostwo takich ktorych wiekszosc polakow nie uzywa ani nie probowala, ale napisze jeszcze krotko o karmieniu i ssaniu. Mielismy: - 2 zwykle waskie butelki ze smoczkami o malym przeplywnie - 2 zapasowe smoczki o wiekszym przeplywnie - 2 smoczki uspokajajace - 1 lancuszek do smoczkow (drewniany) Wszystko to bylo w biezacym obiegu.

Gość a to moja wyprawka
a to moja wyprawka i wystarczyla w 101% Butelka 20,00 Gruszka 4,00 Nożyczki 8,90 Pielucha tetrowa (6x2,00) 12,00 Pampersy 38,99 Chusteczki nawilżane 22,00 (4pak) Podklady 10,00 Smoczek 4,00 Szczotka do włosów 11,00 Termometr do ciała 25,00 Termometr kąpielowy 5,00 Wanienka 23,00 Kocyki (2szt) 57,00 Ochraniacz 1 kpl. 39,99 Baldachim 39,00 Organizer 49,00 Prześcieradła (2szt Ikea) 29,00 Łóżeczko 239,00 Przewijak 50,00 Materac 30,00 Wózek 1200,00 Krem pielegnacyjny 7,50 Oliwka 10,00 Krem na odparzenia 6,00 Mydło 1,50 Płyn do płukania 10,00 RAZEM 1951,88 Ciuszki: w rozm 56: -5 x body, 1 pajacyk, 2x czapeczka, 1x śpichy, 1x lapki-niedrapki; rozm 62: -7 x body, 1 pajacy, 2x czapeczka, 1x polspioch, 1x spioch, 2x skarpetki, 1x spodenki, 1x bluzeczka dl rekaw, itd, dokupywalam tylko to co powyzej w nast rozmiarach i w tych ilosciach

Gość moj syn wazy
3.14159265 " ale sie usmialam kiedy przeczytalam ile glupot nakupowalas. :D

To smiej sie dalej. U mnie wszystko bylo w obiegu od konca maja do polowy wrzesnia (dziecko urodzone 57 cm, szczuple i rozm. 62 byl bardzo dlugo dobry - ponad 3 miesiace). Poza bielizna na lato nie potrzeba wielu innych ciuchow, a cieplejsze bluzy z kapturem zastepuja niewygodne dla dziecka czapki w czasie chlodniejszych dni (ja nie mielam ani jednej). Moze ty potrafisz miec 4 ubrania na krzyz i w kolo je prac (...tylko nie wiem gdzie tu oszczednosc?) i wkolo myc jeden smoczek z jedna butelka, ale wiekszosc normalnych ludzi nie popada w az takie skrajnosci. Przeciez to sa groszowe sprawy. Moze napisz co ty kupilas to chetnie sie posmieje z braku pomyslowosci i praktycznego myslenia? No slucham? :)

Ja też nie widzę niczego dziwnego w jej wyprawce. Sorry, ale się bez sensu czepiasz laska. :) W sumie jak na cale lato to jest taka jaka być powinna. Pewnie body mogłoby być trochę mniej, ale wtedy rzeczywiście trzeba by było je częściej prać, a przy takiej ilości to raz na 2 tygodnie pranie to max. W sumie też sprytny sposób. :) Co do butelek i smoczków to się zgodzę. Sama miałam ze 3, a uspokajaczy jeszcze więcej, z których część kupiłam a część dostałam.

Gość a zalezy jeszcze ile placilas
za te body i butelki...? bo to tez wazne to pytanie jest do 3145....

Gość Rewers
3.1415...PI! Popieram - im więcej tym lepiej, ale z umiarem - z ilością nie przesadziłaś :) Zawsze wygodniej i zaoszczędza dużo czasu- nie trzeba latać i co chwila prać i tak samo z butelkami i smoczkami - warto mieć w zapasie :)

Alez wy macie problemy......... Prosze bardzo - wszystko jest jawne: body od 8 zl, przez 12 zl, do 16 zl/szt. bluza ze 40 zl/szt. sweter z 60 zl/szt. spodnie z 50 zl/szt. pizama od 20 zl, do 30 zl/kompl. skarpety z 6 zl/pare sliniaki od 4 zl/szt. do drozszych 12 zl/szt. butla z 8 zl/szt. smoki z 6 zl/szt. smoki do butli ze 3 zl/szt. No normalnie pelna kontrowersja....... :P Jestescie dziwni. Jak sie robi zakupy sukcesywnie to sa to na prawde 'groszowe' wydatki w skali miesiaca.

Rewers, na Kafeterii nie unikniesz niestety falszywych wyznawcow skrajnego minimalizmu, ktorzy tylko pisza ze zyja z jedna sztuka wszystkiego na krzyz, a tak na prawde nie zajrzysz im do mieszkania i nie widzisz czy nie kreca - a jestem przekonana ze grube 80% kreci i pisze tak tylko dla samego pisania, albo po to by wywolac kolejna nudna sensacje. :) Jak jest z dziecmi kazdy wie kto je ma. Tylko teoretyk moze w ten sposob pouczac ludzi, wmawiajac im ze maja wszystko niepotrzebne. Ech... glowa muru nie przebijesz. ;)

Gość Rewers
:)

Gość Naranja.
Slicznego masz tego chlopaczka Pi! :)

Hey hey czytam te wszystkie wypowiedzi i jestem w szoku. Ludzie co wy pralki nie macie?? Ja mojemu Tomusiowi kupilam 4 x pajacyk 3x bodziaki 2x kaftaniki. Spedenki to chyba w pozniejszym czasie, 2 bluzeczki 4 pary skarpetek jesli chodzi o ubranka. Łóżeczko mozesz znalezc juz za 300 zl ze wszystkim materacem kolderka poszewkami i tak dalej. Wanienka koszt jakis 40 zl max bo dziecko rosnie i zaskakujacym tempie wyrasta z wanienki, Pieluchy new born chusteczki 2 paczki hmmm i co by tu jeszcze. Takie rzeczy jak nożyczki do paznokci plyny do kapieli i tak dalej to pojedynczo, pozniej widzisz na ile ci starcza ale na dzien dobry musi byc. jeden recznik w zupelbnosci wystacza :) rekawiczki takie cienkie tuz po urodzeniu tez sie przydadza i czapeczki najlepiej wiazane ze 2 i to chyba na tyle. Kocyk jeden tez w zupelnosci starcza nie ma co przesadzac

Gość a ja miałam
bardzo dużo ciuszków 8 butelek :) i przebierałam dziecko po kilka razy dziennie czasem :) co komu do tego ile kto czego ma ???

Gość Naranja.
Kromyczek pralke ma kazdy ale odpowiedz sobie na takie pytanie: Co jest tansze? A: Dokupienie paru sztuk najczesciej brudzonych ubran? B: Puszczanie 2x w tygodniu prania, a co za tym idzie zwiekszanie kosztow poporu wody, energii oraz nietanich detergentow? Wez kartke, olowek i sobie teraz podlicz. Nie zapomnij dodac tez czasu jaki poswiecasz na dodatkowe pranie i czynnosci mu towarzyszacych. No i co z tego ze masz pralke? Hmmm? Ja tez mam. Kazdy ma.

Gość Naranja.
poboru

Gość Naranja.
A jeszcze wieksza bezmyslnosc to puszczanie pralki z niepelnym bebnem, bo w domu nieraz nie ma czego dolozyc do tych niemowlecych rzeczy jak sie pieze tak czesto, a jak sie ma puscic 7 mini ubranek na pelen cykl w 60 stopniach, to jest to straszna rozrzutnosc. Gdzie tu logika?

Gość Naranja.
pierze*

Gość do pi
"- 2 zwykle waskie butelki ze smoczkami o malym przeplywnie - 2 zapasowe smoczki o wiekszym przeplywnie" PRZEPŁYWIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Gość ladne dziecko

Gość emilkafufka
http://allegro.pl/sliniak-bandana-i1750452008.html tu mozesz kupic fajne sliniaki, dobre do karmienia i podczas zabkowania i nadmiernego slinienia sie dziecka, czy kiedy maluszkowi sie ulewa ja mam juz takich ponad tuzin i bardzo sobie chwale. chronia ubranie przed przemoczeniem a jednoczesnie wygladaja naprawde cool co jest bardz praktyczne zwlaszcza, ze w uzyciu 24h Antek nawet ich nie zrywa...goraco polecam, bardzo trendy... polecam goraco wszystkim mamom, tak zwany must have, podpatrzylam na zachodzie, znalazlam w Polsce i goraco polecam wszystkim :)

Gość b.e.a.t.a
Zapomnij, ze sprzedasz te sliniaki za taka cene, w Londynie sa 4 razy tansze.

Gość aldonarygiel
Na pewno nie obędzie się bez wanienki, ja ogólnie z doświadczenia polecam regał kąpielowy, możesz go spokojnie postawić w pokoju. Jest dużo praktyczniejszy niż zwykła wanienka. W takim regale masz wanienkę, komodę na rzeczy, no i przewijak - dla mnie to było super wyjście. Zobacz chociażby ten: http://mebledladziecka.com.pl/regaly-do-pielegnacji-niemowlat/406-ella-komoda-kapielowa-regal-do-przewijania.html Teraz co prawda córcia już dawno z niego wyrosła, ale trzymam go dla drugiego dzidziusia. Kto wie, może kiedyś się jeszcze przyda... :)

Gość Nudzę się a kiedy sie nudzę
potrafię pomóc każdemu Autorko napisz ile masz kasy a dam ci linki do wszystkiego co będzie ci potrzebne na początek życia Twojego dziecka.

Gość Nudzę się a kiedy sie nudzę
Zaraz zaraz twoje dziecko jest starsze od mojego! EHHH DAŁABYM SIĘ NABRAĆ!