Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkaaaaao

soczewkowcy

Polecane posty

Gość soczewkaaaaao

są tu jacys? Mam pare pytan .

Gość poiuio
jestem, jak będę umiała to odpowiem;)

Gość i ja jestem

Gość gruszkakula
Też:-)

Gość errika
ja również:-)

Gość gruszkakula
No i gdzie te pytania, bo ja zaraz musze lecieć...

Gość i ja jestem
ja juz własnie wychodze:/

Gość soczewkaaaaao
sory ze dopiero teraz ; ,/ Nosiłam soczewki z jakis miesiąc było okey. Az nagle ubieram i oko mi zaczeło łzawic i piec ;/ W takiej książeczce pisało że niby powinnam zaraz ściągnąc ale ja nie sciągnęłam i po chwili mi przeszło. za drugim razem tak samo. CZy to jakas infekcja czy co ? ;( Do okulisty udam się dopiero w przyszłym tygodniu. Ale moze ktos z was tak miał?

Gość soczewkaaaaao
oj chyba się spóźniłam bo teraz nikogo nie ma.

Gość i ja jestem
Sprawdź czy aby na pewno zakładasz na dobrą stronę, moga wtedy przeszkadzać. Kolejna sprawa mogą być zanieszyszczone - polej płynem i delikatnie potrzyj soczewki, następnie spłukaj pozostałości i umieść w wypłukanym pojemniku. Albo stan zapalny lub nietolerancja soczewek....

Dokładnie ,przemyj je specjalnym płynem do soczewek, i sprawdz czy wsadziłaś je do oka właściwą stroną.Najlepiej idz z opakowaniem po soczewkach do lekarza niech sprawdzi czy masz dobrze dobrane, (średnica, krzywizna i moc).Ja nosze soczewki miesięczne Air Optix night and day firmy Ciba Vision, i bardzo je sobie chwalę, przez cały miesiąc mam je non stop w oku,ponieważ to są soczewki które, dostarczają oku 6 raz więcej tlemu niz zwykłe soczewki, i jeszcze nie zdarzyło mi się , że oko mi łzawiło czy soczewka uwierała.Pozdrawiam.

Gość soczewkaaaaao
ale ja nosze jednodniowe ;< Jonhsons&jonhsons czy jakos tak. a jesli to nietolerancja soczewek to co to znaczyy? Że nie bede mogła ich nosic?

Gość soczewkaaaaao
i mam do Was jeszcze jedno pytanko. Czy można ufac Vision Express? Dała mi jednodniowe ponieważ jestem za młoda na miesięczne bądz dwutygodniowe. [ 16 lat] I że w jednodniowych oko się nie niszczy. A co niby w miesięcznych się niszczy? przeciez jak sie je dobrze pielęgnuje to nie rozumiem problemu. Moim kolezanką lekarz przepisał miesięczne a są w moim wieku.. i teraz nie wiem czy chodzic do tego vision express [ umówiona jestem na czwartek , chodzi o to łzawienie oka] czy poszukac innego lekarza..

Gość roznica tylka ta
ze jednodniowki sa drozsze

Gość jednodniowe są zdecydowanie
lepsze, bo zupełnie sterylne. Soczewka miesięczna nie będzie tak czysta jak ta zaraz po wyjęciu z pudełka. Mimo wszystko sie troche dziwie podejścia lekarza. Poszłabym gdzieś indziej na Twoim miejscu. Jeśli to nietolerancja to możliwe z enie bedziesz mogla nosić, a może masz źle dobrane

Gość soczewkaaaaao
a nie moze mi dac jakis innych? ;< przeciez nosiłam miesiąc i było OK a teraz jakas nagle nietolerancja ?;((((

Gość jednodniowe są zdecydowanie
Moja teściowa nosiła kilka lat i nagle nie moze zupełnie:/ Niestety nie ma reguły. Przede wszystkim idź sie zbadac, moze są źle dobrane po prostu

Gość soczewkaaaaao
no to fajnie ;/ nie no ja nie dam rady poprostu bez soczewek ! ale znowu jak zakładam to połzawi, popiecze az w koncu przestanie i jest okey. Wiec moze to nie nietolerancja? tylko jakas infekcyja czy cos ;>

nosze soczewki - 10 i niemoge znalezc nigdzie kolorowych o takiej mocy czy Wy moze niewiecie czy takie jakas firma produkuje ?? z tego co ja wiem to max - 8 robia kolorowe a chcialabym cos urozmaicic.

Ja tez to niedawno przechodzilam...zakladalam soczewki a tu pieczenie,lzawienie...moj okulista zamowil mi nowe soczewki na probe- 2 pary z innych materialow-bardziej nawilzajacych, mam nosic jedna pare tydzien, potem tydzien druga i potem kolejny tydzien ta, ktora mi bardziej odpowiada...i po 3 tyg na kontrole

Gość soczewkaaaaao
Madziulka M a czy te soczewki są droższe ? I jaka to firma? Jakie wczesniej nosiłas?

Nosilam easy vision specsavers miesieczne. Te probne tez sa specsaversa ale dokladnejnazwy nie pamietam, wyrzucilam opakowania. Dostalam je za darmo, dlatego,ze probne, mysle, ze cena jest zblizona do pierwszych (Ł15 miesiecznie)

Gość soczewkaaaaao
mam nadzieje ze będe mogla nadal nosic soczewki ;( i ze babka w Vision express pomoze mi cos . ale nie ufam cos tym lekarzom z takich firm.. dzięki wsyztkim za odpowiedzi :)

Gość soczewkaaaaao
ale te co ty napisałas to jakies takie zagraniczne ;p gdzie babka z vision express nie będzie sie po nie fatygowac mi. yh musze sie zapisac do jakiejs przychodzi i normalnego okulisty

Gość Celebrinthal
Ja noszę miesięczne I Wear Comfort już prawie rok i jestem z nich bardzo zadowolona. Do tego płyn I Wear Premium All in one... Jak odczuwam jakiś dyskomfort - stosuję krople, nazwy nie pamiętam, jakaś pokręcona. Wypłukują jakieś zanieczyszczenia i nawilżają oczy i od razu przechodzi ^^ A co do wieku... syf prawda. Mam 15 lat, jak zaczęłam nosić soczewki miałam 14. Spytałam się mojej okulistki, czy mogę - powiedziała, że nie ma problemu. I okazało się, że pracuje też w Vision Express, więc jak tam przyszłam zrobiła mi potrzebne badania i ładnie dopasowała soczewki. Więc ja mojemu Vision Express ufam :) @"Moja teściowa nosiła kilka lat i nagle nie moze zupełnie:/" Od noszenia soczewek osłabia się rogówka, i po kilku latach noszenia naprawdę może być źle. Dlatego bardzo ważne jest, żeby zamiennie były okulary. [Narzeczona mojego brata tak miała - po 10 latach. Nie mogła nosić soczewek przez 6 miesięcy, nadal ma osłabioną rogówkę. Chciała zrobić operację laserową, to mogła tylko na pół swojej wady, bo więcej by oczy nie wytrzymały - i musi iść jeszcze raz, żeby to naprawić do końca.]

Gość soczewkaaaaao
czyli ze nie moze byc całkiem tak ze nie moge miec soczewek ?:):) aa ile te Twoje soczewki mają zawartosci wody ;>?

Gość Celebrinthal
Nie mam pojęcia XD