Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jannnnnnnnn

Moja żona uderzyła moją córkę

Polecane posty

Gość Jannnnnnnnn

wychowuję dziecko bezstresowo tłumacze mu co i jak wczoraj miała miejsce sytuacja: w sklepie mała (6 lat) ukradła batonik,złapała ją sprzedawczyni i żona w domu spuściła bicie mojej córeczce. Jest to teraz poważny problem bo ja nie uznaje takich metod,trzeba dziecku tłumaczyć nie bić trzeba rozmawiać. Zadzwoniłem na telefon zaufania ds bitych dzieci i kazali żonie stawić się na rozmowę, zażądałem żeby poszła na kurs obniżający agresję ona ma do mnie pretensje i jest obrażona, nie chce jej zranić ale córka jest nawjażniejsza jak wybrnać?

Gość unica
widzisz do czego twoje bezstresowe wychowanie doprowadziło ze dziecko kradnie batoniki w sklepie. Ta metoda jest przestarzała i nie jest dobra odchodzi się o niej. Syn twórcy tej metody popełnił samobójstwo to już wiele mówi o tej metodzie jest nie skuteczna ! co nie usprawiedliwia twojej zony ze zbiła córkę.

Gość Jannnnnnnnn
Przepraszam ale dlaczego tak uważasz? To mocne słowa myśle że jesteś jakimś smarkaczem, ile masz lat?

Ale dlaczego jest kretynem? Bo sprzeciwia się biciu dziecka? Fakt, może zaszalał lekko z tym telefonem, no i pierwszy raz słyszę, że z telefonu zaufania wzywają na rozmowę...chyba , że nie mieszkacie w Polsce.... Może wystarczyłoby spokojnie z żona porozmawiać na początek, bo rozumiem, że pierwszy raz ją poniosło?

Gość Jannnnnnnnn
Dała jej klapsy w tyłek, maleństwo było w szoku, płakała, nie wiedziała co się dzieje, nigdy wcześniej tak nie było, dostała histerii, rzucała się na podłoge, biła rekami i nogami............... to wszystko wina mojej żony :/ Ten telefon to jest jednocześnie poradnia, wezwali ją do siebie na rozmowe, to nie jest obowiązkowe ale jeśli nie pójdzie to ja podejme kroki

Jeśli chodzi o bezstresowe wychowanie, to generalnie ludzie myślą pojęcia. Tu nie chodzi o to, że dziecku się pozwala na wszystko, mały okłada mamę kijem a ona mu mówi, żeby nie celował w głowę...Bezstresowe wychowanie ma polegać na tym by stawiać dziecku jasne granice bez stosowania przemocy, by nie straszyć go częstymi w Polsce hasłami typu : jak nie pójdziesz z mamą to zobacz tam idzie taki pan i cie zabierze! Albo- jak nie będziesz jadł to przyjdzie baba jaga i cie zaczaruje!

Gość Janie przeginasz
Aż mnie trzepie od tego co czytam. To urośnie CI w domu księżniczka histeryczka o cechach egoistycznej hetery. Chcesz wychować dziecko na młodą wredną kobietę? O co Ci chodzi? A poza tym to żona powinna być dla Ciebie najważniejsza, a dziecko równie ważne. To albo prowokacja albo kolejny zakochany w dziecku tatusiek, który nawet nie wie jaką krzywdę dziecku robi. Dziecko dostało klapsa, bo smarkule przegięła. Wybacz tatuśku ale jesteś głupi jak but. Z serca współczuję Twojej żonie !

jesteś kretynem bo takie sprawy powinieneś załatwiać z zoną a nie lecieć sie skarzyć obcym ludziom. przecież żadna tragedia sie nie stała. a jak dalej sie będziesz tak zachowywał to doprowadzisz do tego ze wam zabiorą dziecko. pozatym podstawą wychowania dziecka jest konsekwencja. jeśli teraz dzieciak zobaczy że tata i mama mają inne zdania, to lezycie i kwiczycie.niezły numer żonie żeś teraz wykręcił! a swoją drogą nieźle rozpuściłes bachora skoro w wieku 6 lat kradnie!!! szok

Gość ten styl pisania
musi oznaczać prowokację (mam taką nadzieję).:o

dziecko zlodziej i histeryk, a wy na matkę najeżdżacie, jak chce coś z tym zrobić fakt, że metodę wybrała głupią, ale lepsza taka, niż żadna, czyli gadanie krowie na miedzy panie tatusiu, skoro tak wszystko od małego tłumaczysz dziecku, to dlaczego wyciąga ręce po cudze rzeczy? nie wie, że się nie kradnie?

ja jestem przeciwna karom cielesnym ,ale myślę ,że sama rozmowa nie wystarczy. Można wprowadzić kary, zabrac dziecku jego ulubiona zabawkę, zabronić komputera , oglądania tv itd przez jakiś czas i byc konsekwentnym

Gość nie no to niemożliwe
żeby to nie byłoprovo, aż takich idiotów chyba nie ma na świecie. Dostało histerii przez zonę buahahahah, chyba dlatego, że była rozpuszczona i nie było po jej mysli. Jeśli to nei rpowo, to ciebie koleś należy wysłać na rozmowę, ale z psychiatrą, a dziecko odizolować, bo tylko krzywdę psychiczną jej wyrządzasz. A wina jest ewidentnie twoja - bo ją rozpuszczasz. Ty powinienes oberwać, ale w łep

Gość lamka 2
Faktycznie, to jest jakies niesamowite, ze odrazu zadzwoniles do jakis tam wladz, nie masz z ona zadnego kontaktu?? Po drugie ani dziecku ani nikomu, a zwlaszcza moze dziecku nie mozna fundowac bezstresowego zycia czy wychowania, bo samo zycie nie jest bezstresowe. Ponadto dziecko aby kiedys potrafilo sobie radzic w kazdej dziedzinie zycia trezeba od niego wymagac i go nagradzac. Oba te czynnik musza byc zrownowazone, a ponadt to wszystko w rdzinie musi byc okazana milosc! Brak milosci jest najbardziej destrukcyjnym uczuciem. A w Twojej rodzinie po ty jednym poscie widze, ze panuje bardziej Twoj despotyzm. Ja chyba bym sie z Toba rozwiodla po takim numerze, choc nie popieram przemocy, zeby nie bylo.

które dziecko chociaż raz w zyciu nie dostało histerii?:D chyba ze ten pan jest wyznawcą XIX wiecznych teorii według których na histerye zapadaja kobiety rozwiązłe:D

Dziecko powinno zrozumieć co zrobiło, dlaczego to jest złe i dostać karę. Jeżeli jedyną reakcją na zajście było lanie, to efektem będzie nie to, że dziecko zrozumie, że nie wolno kraść, tylko to, że zrozumie, że nie wolno zostać złapanym. W wychowywaniu chodzi o to, by nauczyć dziecko odróżniać dobro od zła i zachowywać się tak jak trzeba nie z obawy przed karą ale z przekonania o słuszności danego postępowania. Ojciec chce dobrze, tylko zabiera się do tego jak kot do jeża. No i jakiś problem z komunikacją w małżeństwie jest zdecydowanie. Żeby dziecko wychowywać, to się trzeba między sobą umieć porozumieć, jak ktoś już słusznie zauważył. No, chyba , że to prowokacja, bo faktycznie dziwnie to brzmi wszystko.

Gość nikt nie karze katować
ale większość tzw bezsresowego wychowania to rozpuszczenie dzieciaka. Jestem przeciwniikiem bicia dzieci, ale jak widzę takie bezstresowo wychowane dzieci to zaczynam zmieniać zdanie

Gość każe oczywiście