Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalifornijka123

jakie posiłi dla 5miesięcznika? prosze poradźcie

Polecane posty

Gość kalifornijka123

witam. mój synek ma 5 miesięcy i pare dni. dostaje 4razy mleko po 180ml plus słoiczek 125g plus deserek. powiedźcie mi czy moge np jeden posiłek mleczny zagęścić kaszką? jak Wy dziewczyny karmicie swoje 5miesięczne dzieci? ile już ważą i mierzą Wasze pociechy? pozdrawiam

sa kleiki od 5 msc na pewno.jak dodasz 1 miarke kleiku czy kaszki to w zasadzie nie bedzie nawet az tak geste a urozmaicisz dziecku smak mleczka...moja ma 7 msc i pije tylko zageszczone.takie jest na pewno bardziej pozywne.do mleczka mozna tez dodac jakiegos soczku dla zmniany smaku. musisz kombinowac ;) tylko sie nie zrazaj moja mala po pierwszym mleczku z kaszka wszystko ulala z powrotem tak lapczywie wypila, ale teraz jest juz ok. ja podaje tez koktail z banana czy np brzoskwinki, gruszki. miksuje owoc i po tem mnieszam go z mleczkiem - uwielbia! dodaje jej czasem do ych mlecznych "deserkow" kleik jak se nie myle to bobovita "pyszne sniadanko" owsianka. w 6 msc mala juz dostawala danonki. powodzenia. mam fajne przepisy na soczki deserki dania na mleczku kisle czy potrawy z jajeczkiem. wszystko dla maluszkow. jesli byla bys zainteresowana to pisz na meila : sweet896@wp.pl ;)

Gość donnia
mój Kacperek waży prawie 9 kg , a do tej pory nie poznał smaku mleka z butelki :-) . Od miesiąca podaję mu oprócz cycka gotowe obiadki z Bobo Vity i deserki ( najbardziej smakuje mu z Hippa - morele )

ja skonczylam karmic 2 tyg temu, bo mala zamniast sie najadac to zaczela zasypiac przy piersi i budzila sie nieraz co 30 min, byly noce ze wogole nie spala u siebie w lozeczku tylko cala noc musialam ja trzymac przy piersi- powiedzialam koniec z tym.chcialam jej dawac piers na sniadanko ale sama odrzucila cycka i tylko sie przytula do piersi. mimo ze karmilm piersia mala od 3 msc dosawala jabuszko ( po konsultacji z pediatra) w wieku 5 msc dostawala piers na rzadanie po tem jakas papke z kleiku i mleka (rozne smaki) po tem piers znowu, biadek, piers, deserek,piers...nie wiem ile razy dostawala piers bo malo jadla mleka.jak dostala pierwszy raz modyfikowane to wypila 60 ml i wylula smoka.teraz wypija 180 ml z kaszka czy kleikiem ( na noc 210 ale nie awsze wypja wszystko) i to wyglada w ten sposob: 7/8 - 180 mleka z kleikiem 9/10 - danonek lub kaszka na gesto (drzemka) 12/13 - obiadek(zazwyczja pol duzego sloiczka lub caly maly) 14/15 - na zmniane z 2 sniadaniem.jesli rano dosala danonka to teraz kleik lub odwrotnie (drzemka) 17/18 -deserek lub "przysmak na dobranoc" 19/20 -kolacja(210 mleczko z kaszka "na dobranoc") dzis wstala o 9 wiec obiadek przesunie sie na ok godz 15 wtedy nie dostaje przekaski mniedzy obiadkiem a deserkiem bo dnia nam brakuje ;) no i spi w takim wypadki tylko teraz tj. 13/14.

co prawda mleczko dostaje z butelki zazwyczaj rano i wieczorem ale zastepuje jej to raczej mlecznymi ale bardziej gestymi posilkami tak jak danonek czy kaszka. w nocy sie budzi zazwyczaj o 4/5 na mleko, ale to raczej z przyzwyczajenia jeszcze od piersi bo o tej godz zazwyczaj budzila sie i jadla normalnie.

Gość ola _b
Witam! Mój synek ma prawie 6 miesięcy i waży 9 kg i ma 69 cm wzrostu. Przez cały dzień zjada: 4/5 - 200 ml mleka 8/9 - 200 ml mleka 12/13 - 125 g zupki 16/17 - 200 ml mleka 20 - 200 ml mleka zagęszczonego kaszką. do Malinowej20: Mogłabyś mi przesłac na e-maila - ola-kepno@wp.pl przepisy o których pisałaś?? Pozdrawiam :)

Gość to 4xmleko wystarczy
a jak karmie piersią? To nie wiem ile ml?

jak karmisz piersia to dajesz mleko na rzadanie.jak je co innego np. obiadek to odczekaj 3 godz i dopiero wtedy jesc.chyba ze dajesz mniejsze porcje bo nieraz dziecko nie zje na rez duzo to czesciej...musisz po prostu wyczuc wlasne dziecko.

Gość ale karmienie na rzadanie to
u nas nie dziala, bo mala nie placze jak jest glodna - daje jej co 3h i nie wiem czy nie za często, a ona je zawsze :)

Gość kalifornijka123
Malinowa będę wdzięczna jeśli mi wyślesz przepisy:) oto mój e mail kamasutraanna@wp.pl z góry dziękuje:) a ile miesięcy ma twoja Mała? pozdrawiam

co 3 godziny to na pewno nie jest za czesto. ja daje juz modyfikowane i karmie co 3 godziny. niby polroczne dziecko powinno dostawac posilek co 4 godziny ale u mnie jest wiecej 5-6 razy dziennie. to zalezy od potrzeb dziecka. moja maroche ponad 7 msc (jak w stopce na suwaczku zreszta ;) )

kubuniowa...sekunde wczesniej trzeba bylo napisac bo akurat wylaczylam poczte ;) ale dal ciebie wszystko ;P

Gość i ja tez poproszeeeee
malinka.ka@op.pl

jest tu jeszcze ktos z przepisami? madzienka69@wp.pl dziekuje z gory dobrej duszyczce:)

Gość kalifornijka123
czekam na kolejne wypowiedzi mam, jakie posiłki jadają Wasze 5miesięczne dzieci? Powiedzcie tez ile ważą i mierzą, mój synus ma 8kg i 68cm wzrostu

Gość vgtredfty
up