Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cleo milk

3 kroki CLINIQUE

Polecane posty

Gość cleo milk

Witam :) Czy stosował ktoś z was właśnie tzw. 3 kroki Clinique do pielęgnacji twarzy? Przyniosły spodziewane efekty? Co sądzicie na temat tego produkyu? Warto zainwestowac tyle kasy, bo cena niestety jest bardzo wysoka :(

Gość cleo milk
naprawdę nikt??

Gość cleo milk
napewno ktos uzywal :(

Gość ja uzywalam i powiem ci ze...
z tych 3 to nadaje sie tylko tonik, reszta wedlug mnie nie byla zbyt dobra, szczegolnie za taka cene. uzywam sobie noprmalnego kremu olaya w zamian za drogi clinique, a co do zelu to bardzo wysuszal mi twarz

Gość cleo milk
a który nr tonicu używałaś? ja właśnie zamówiłam ten zestaw na allegro, w sumie dałam za niego niecałe 100 zl co sie oplacalo bo sephorze ten sam kosztowal 200 zl, ale mam wrazenie ze to jednak podroba jest :( skonczyl mi sie tonic i przestalam uzywac, a zel i krem mi zostal, planuje wlasnie zakupienie samego tonicu a;e wiekszego, zeby na dluzej wystarczyl mialam tonic nr 2 ale mysle teraz nad 3 bo moja cera jest dosc tlusta

Gość cleo milk
upupupup

Gość cleo milk
up :(

ja stosowalam cala serie: zel, lotion 2 i emulsje ( chociaż na lato lepsza jest emulsja w zelu jak dla mnie) i musze powiedziec ze bylam b zadowolona zreszta do tej pory uzywam ich zelu do mycia twarzy a to juz z 6 opakowanie bedzie. sęk w tym ze musisz dobrze dobrac lotion- tonik poniewaz nieodpowiedni moze ci zaszkodzic a nie pomoc

Gość bosssski
ja uzywalam i uzywam 1 wprawdzie tylko mydla i toniku bo jako krem wole humektan, idealny na kazda pore roku. kostka daje uczucie czystosci jak zaden żel czy inna pianka do mycia, a tonik sprawil ze mam cere jak pupa niemowlaka. Fakt ze trzeba dobrze dobrać nr toniku! zrob sobie test na stronie clinique albo pogadaj z konsultantka

Gość cleo milk
zrobilam ten test :) ale jakos nie zaglebialam sie w niego :P ja wlasnie jak pisalam wyzej mialam lotion 2 ale jakis mega efektow poprawy nie zauwazylam, dlatego zastanawiam sie czy ten lotion byl za slaby (powinnam miec 3?) czy te produkty zakupione na allegro to podrobki... niestety nie wiem jak poznac czy kosmetyk jest oryginalny... nigdy wczesniej nie uzywalam nic z Clinique...

Gość cleo milk
sama nie wiem, uzywam tej emulsji do mycia twarzy i wydaje mi sie ze jest dobra, krem tak samo, tonic w sumie tez dziala bo cos tam odczuwalam ale nie wiem czy to prawdziwe bylo... nie wie ktos jak poznac czy to oryginalne kosmetyki? bo zostal mi zel do mycia twarzy i ten krem , planuje wlasnie dokupic tonic tylko bo szkoda mi wyrzucac tamtych rzeczy a nie mam wogole pewnosci czy sa oryginalne :(

Gość cleo milk
upup

Gość bosssski
jak dalas za 3 produkty, nawet jesli to male opakowania, niecale 100 zł to raczej nie byly oryginalne. serie clinique trzeba stosowac regularnie i po okolo tygodniu powinnas widziec róznice. ja stosuje rano i wieczorem, na poczatku skora sie oczyszczala i mialam duzo paskudztw ale szybko zeszly, po miesiacu w ogole zero pryszczy i zaczely znikac zaskórniki. troche wytrwalosci i na pewno zobaczysz efekt

Gość cleo milk
stosowalam regularnie przez miesiac, tak samo jak ty rano i wieczorem- tylko miesiac bo na tyle wystarczylo mi tonicu, nie zauwazylam wtedy zadnej mega roznicy- teraz planuje zakupic wiekszy tonic i zobaczymy jak bedzie

Gość bosssski
skoro nie działal to moze faktycznie zmien tonik, a bardzo masz tlusta skore?

Gość cleo milk
no kurcze trudno okreslic, najlepiej to chyba jakby specjalista zobaczyl albo jakas konsultantka bo ja sie na tym nie znam, nie mam tradziku tylko mnustwo wagrow i rozszerzone poru i caly czas sie "swiece" glownie czolo, nos broda, chociaz policzki tez ale moze nie az tak bardzo, przez co powstaje mi duzo takich pojedynczych pryszczy

Gość cleo milk
moze ktos jeszcze to stosowal?

Gość wiśniowa nalewka babuni
stosowałam ale nie byłam zadowolona. Służą mi natomiast 3 kroki biothermu; żel, tonik i krem dla mojej cery ( normalna z tendencją do wysuszania) są rewelacyjne :) Jedyny minus jest taki, ze są to drogie kosmetyki ale ja zawsze korzystam z 20% sms-owych rabatów w sephorze :)

Gość cleo milk
o :) to nie slyszalam o nich :) moze sie nad tym zastanowie...

cleo milk :) odnośnie Biothermu to poszukaj go w sephorze, są tam dostępne tzw. zestwy mini po 20 ml żelu, toniku i kremu. Koszt ok.35 zł :) Ja właśnie po użyciu takiego "pakietu startowego" zdecydowałam się na większe pojemności. Biotherm ma jeszcze jedną zaletę - ładnie pachnie. Clinique niby jest bezzapachowy ale dla mnie ma jakiś takie dziwne coś zapachowe w sobie.

oczywiście zestawy mini * :)

Gość cleo milk
dzieki za info :) wybiore sie i poszukam :)

Gość cleo milk
btw te zestawy mini tez sa masakrycznie drogie ;/ a na ile uzyc wystarczyl ci taki mini zestawik ??

Gość cleo milk
up

już teraz nie pamiętam dokładnie na ile mi starczyło, krem i tonik zużył mi się po ok. miesiącu, żel starczył na dłużej bo jest bardzo wydajny...

oczywiście przy codziennym stosowaniu

Gość kakakakakakakaka
Ja stosowalam te serie i powiem tak: mydełko wysuszalo mi skore i na dodatek jst niewygodne w uzyciu. Żelu do mycia akurat nie stosowalam. Tonic do mojego rodzaju skory (mieszana) byl tragiczny- zapach spirytusu i szczypanie jego oparami w oczy. Natomiast do dzis, od 3 lat juz uzywam kremu-żelu tego do miesznaej cery i jestem mega zadowolona! Cera zdecydowanie mi sie po nim poprawila, zrezygnowalam natomiast calkowicie z uzywania jakiegokolwiek toniku i uwazam go za zbedny kosmetyk, choc kiedys nie wyobrazalam sobie bez niego zycia :) Dodam, ze wszystkie produkty kupowalam w firmowych sklepach Clinique, wiec na pewno byly oryginalne.

Gość cleo milk
hm a gdzie sa firmowe sklepy Clinique??

Gość cleo milk
up