Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molokoo

Czy pierścionek zaręczynowy musi być drogi?

Polecane posty

Gość ja ona2
no to te ładne tanie ile kosztują?? nie chodzi mi o takie zwykłe cienkie z jak najmniejszym oczkiem tylko już trochę grubsze i żeby było coś widać?

Gość kolanko
a moj sama wybrałam za niecałe 400zł i jest najlepszy na siwecie cała ja wiec to zalezy od kobiety vzy jest harpia na kase i cos musi kosztować 2 koła zeby mialo wartosc i bylo dobre dla mnie liczyl sie gest i chec bycia razem do koca i chec osiadczenia sie a nie KASA NA PALCU

Gość kolanko
a i dodam ze był z apartu ( gdzie osobiscie nie poowala mnie ten sklep)

Gość Onaaaaaaa29
Ja dostałam od męża pierścionek za 1,5 tys zl. Chciał mi kupic za 2 tys, ale ten za 2 mi sie nie podobal, wiec sie zdziwil jak wybralam ten za 1,5 tys :)

ja ona2 -> to nie ma nic wspolnego z bogactwem. Ja bogata nie jestem, ale biedna tez nie - moge sobie kupic pierscionek z Apartu, nie musze koniecznie na Allegro czy za 300 albo 50 zl. Rzecz w tym, ze stylistyka Apartu i Kruka diabelnie mi sie nie podoba. Nie mam zdjec pierscieni ze szmaragdami, ktore mnie urzekly. Tym niemniej byly wyjatkowo starannie wykonane i ciekawe.

Gość Onaaaaaaa29
Ma 5 małych brylancików :)

Gość kolanko
oj oj to straszne z tymi brylancikami moze sie policytujmy a ja mam majtki z koronki francuskiej:P

Gość ja ona2
no ale że by kupić chociaż jednorazowo pierścionek za minimum 2 tyś, to ile trzeba zarabiać??? a u nas w Polsce niewiele zarabia wystarczająco dużo aby móc kupić taki pierścionek, to co Ci których nie stać na to mają się nie zaręczać tak??? No bo to wstyd z tańszym pierścionkiem wyskoczyć??? Śmieszne!!! A poza tym u tych zwykłych jubilerów bądź złotników do 500 zł mozna kupić ładniejsze cuda niż w aparcie za 2 tyś.

Gość symboliczny prezent
mam pierscionek za 5000 zl a i tak nie uwazam zeby to byl maks. Moj kumpel kupil narzeczonej taki za 12.5 tysiaca. chetnie przyjelabym i taki za 200 zl gdyby mojego faceta nie bylo stac ale stac go wiec mam jaki mam a bardzo fajnie jest miec cos luksusowego. Nie oszukujmy sie kazdy wolalby jezdzic nowym mercedesem niz starym golfem gdyby tylko go bylo stac, tylko na kafe laski wola cyrkonie od diamentow i srebro do platyny:D

Gość shfkhdsfkj
no to ja sie nie zarabia duzo to sie trza za robote wziasc i tyle i bedzie stac na pierscionek za 2000

Gość To już tu Było
..Nie dalej jak Wczoraj Bartek tu płakał.. ZNOWU...???

Gość kolanko
oj tak bo stary olfik to ma dusze i kazde pierdniecie i chrzakniecie to rozmowa z nim :P

Gość molokoo
a i tak zastanawiam się czy nie za drogi... Moim zdaniem wszystkie dziewczyny które wybierają sobie same takie drogie pierścionki i każą sobie takie kupować wcale nie kochają swoich facetów...co innego jeśli facet sam wybierze bez nakazów itd...

Gość ja ona2
nie porównuj pierścionków z samochodami, chodzi mi o to że można mieć równie ładny a nawet ładniejszy za 300 400 zł niż dajmy na to za te 2 tyś. złoto to złoto taki sam luksus... a cyrkonie zamiast diamentów??? no cóż moim zdaniem z wyglądu to się za bardzo nie różni...

Ja swego czasu upatrzyłam sobie urzekający, niedrogi, delikatny pierścionem. Nie kosztował nawe 200 złotych, jeśłi dobrze pamiętam, a był mi najdroższy na świecie, bo od mojego Ukochanego. Przenigdy nie chciałabym drogiego pierścionka, bo on nie ma być do chwalenia się przed koleżankami, ale po to, by było mi ciepło na sercu kiedy Kochanego nie ma obok, by wiedzieć, że o mne poważnie myśli... Nie musi być okazały lub nie wiadomo co. Ma być symbolem, ale nie liczy się pierścionek, a to o czym świadczy. Drogi tylko by mi przeszkadzał, a ten niedrogi- no cóż, był jedyny w swoim rodzaju.

według mnie nie musi byc drogi, widziałam wiele ładych pierścionków za 400 lub 500 zł naturalnie nie były to diamenty czy jakies inne kamienie szlachetne ale przeciez nie o to chodzi zeby chodzic z wyciagnieta dlonia i wspominac kazdemu ze dostalam pierscionek za 2 tys..wazne zeby ten pierscionek byl ladny i dany z miłości reszta sie nie liczy...a te co mowia ze z tanszym to wstyd to sa materialistki najlepiej jeszcze tej karteczki nie urywajcie zeby dokladnie bylo widac cene i firme...

Gość symboliczny prezent

Gość kolanko
dla mnie tez cyrkonia czy diament to jeden pies zreszta do puki sama nie poiewsz ze masz cyrkonie to nikt tego nie jest w stanie poznac a po cenie tez nie poznasz bo cennika ze soba nie nosisz na palcu

Gość ja ona2
i jestem ciekawa czy na pierwszy rzut oka rozróżnicie pierścionek za 500 zł i za 2 tyś...

Gość ja mialam prosty nowoczesny
z malym brylantem za 500zl

Gość josiona
liczy sie symbol a nie karaty i wydane zlotowki. i gratuluje wszystkim, ktore znaja cene swoich pierscionkow zareczynowych. rozgrzeszam tylko te, ktore same wybieraly bo ciekaowsc zawsze pokieruje oko na cene. ale reszta? dno den jesli pytacie sie 'a ile kochanie na pierscioneczek wydales?'

o kurcze widze ze w kryzysie kosztuje juz 700

dodam, ze sama wybieralam - tzn. sugerowalam jak on dyskretnie pytal - i szukalam w tych tanszych, bo uwazam ze kasse mozna wydac na cos innego

Gość symboliczny prezent
zloto kosztuje od wagi, diamenty w zaleznosci od klasy czystoci, koloru i rozmiaru. Te diamenciki .001ct to jest odpad, zwany przez specjalistow maka. Nie kupisz pierscionka z porzadnym diamentem za 1000zl. Cyrkonia za pol roku bedzie matowa i zniszczona, diament przetrwa lata. diament to szyk i klasa, a cyrkonia?? dobra dla dziewczynki, na komunie dostalam pierscionek z cyrkonia. czemu nie nosisz plastikowego pierscionka ze szklanym oczkiem skoro jego wartosc nie ma znaczenia? Ja wiem ze mam diament i poprawia mi to samopoczucie, nikt nie musi wiedziec ze to brylant, nie chwale sie nim ani jego cena publicznie