Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam juz sil i co zrobic

poddaję się

Polecane posty

Poddaje sie - juz nie mam pomyslu jak usypiac w dzień. Ani metoda 3-5-7 ani tracy hogg nic nie dziala - ryk jak klade do lozeczka, nawet nie zdązę jej polozyc bo placz, a na rękach ok. Tylko zblizam sie do łóżeczka -ryk. Dodam ,ze wieczorem usypia sama i nie ma problemu. Mala ma 6 miesięcy - kiedys nie buylo takich sytuacji a od 1,5 miesiaca koszmar.

Gość gosianica
moja cora tez tak czasmi ma.bujam ja na rekach i jak juz widze ze usnela to przestaje ale jeszcze ja chwile trzymam zeby dobrze usnela a pozniej do lozeczka i spi.usypiam ja na poduszcze i dopiero reke pod spod to nie czuje mojego ciala i usypia

ale wlasnie ja chce ja nauczyc w łóżeczku...

Gość to że ty chcesz to nic nie
znaczy. Skoro nie chce spać w dzień w łóżeczku, to nic na siłę. Nie chesz ryku - kładź w wózeczku. To twoje dziecko, a nie piesek ani zaprogramowany komputerowy ludek...

Gość no ale przeciez musi kiedys na
uczys sie spac w łóżeczku... ząbkowanie - raczej nie - dziasla naet nie sa spulchnione...

Gość wieczorem zasypia bez problemu
ale w dzien... masakra

Gość zayebiste rady
te o wózku... :O po co sobie ułatwić życie, jak można sobie utrudnić, prawda? ja zawsze bacznie obserwuję i chwytam moment, kiedy dzieciak jest trochę zmęczony, ale jeszcze nie bardzo. Wtedy kładę do łóżka, daję przytulankę i zasypia. Bo jak za wześnie albo za późno położę, to jest ryk

a ile to mnie więcej - 40min. po posilku czy 1,5 h? i od razu usypia?

Gość zayebiste rady
u nas zwykle po posilku jest zabawa, a potem powieki robia sie coraz ciezsze.... ;) tylko mowie, trzeba uwazac. Czasami sie pospiesze z odkladaniem do wyra, to musze wyjac i jeszcze chwile "pomeczyc" obserwuj dziecko i jak zauwazysz, ze jest senne to odloz do lozka. powodzenia

sprobuje, a ile mniej wiecej trwa zabawa?

Gość no coz....sda
Ale po co na siłę kładziesz dziecko? dzieci śpią tyle ile potrzebują. Jedne dzieci śpią więcej, drugie mniej. Skoro przesypia całą noc, to widocznie tyle snu jej wystarcza.

ale w dzien widze,ze trze oczy a usnac w lozeczku nie chce, tykjo przy cycu albo wozku.

Mój ma 1,5 roku i tez jest masakra ze spaniem. Jak miał 6 miechów to usypiał w ciągu dnia na ręku, a póxniej do łóżeczka - w odpowiednim momencie... Teraz jets masakra - niechce spać, a jest zmęczony... Sadzam go w krzesełku do karmienia i coś gotuję. Tylko tak w ciągu dnia zasypia. Wieczorem jak był młodszy to najpierw przy piersi, później sam, a jak zęby zaczęły iść na potęgę to przy mnie. I dalej tak jest...Ale młody od poczatku sypiał mało - jako miesięczne dziecko 1 x4godz w ciągu dnia + troszke przy piersi. Za to w nocy niebyło problemu...Ciesz się tymi chwilami przy piersi bo już niedługo może Ci podziekować.