Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może będę wojakiem

Czy warto iść do wojska???

Polecane posty

Gość może będę wojakiem

Witam, mam 27 lat, skończyłem parę lat temu szkołę podoficerską, mam starszego kaprala, specjalność dowódca działa. W mojej miejscowości jest jednostka artyleryjska i pytałem w kadrach - jest dla mnie etat. Nie wiem tylko czy warto, mam w cywilu pracę (2100 na rękę), czy jak pójde do armii to nie stracę resztek ludzkiej godności??? Co sądzicie o tym, proszę o wypowiedź facetów i kobiety, najlepiej żony/narzeczone żołnierzy. Acha, jestem żonaty, nie mam dzieci, żona pracuje.

jeśli masz blisko do jednostki to czemu nie podoficerowie nieźle teraz zarabiają (a podwyżki w armii ostatnio są dość spore) a i awans możesz później dostać nie mówiąc też o tym że będziesz mógł mieć wcześniejszą emeryturę

Gość lubię żolnierzy
mam na imię Heniek, lat 54...

Gość obcinacz głów
pewnie ze warto...zapraszam do afganistanu

Gość może będę wojakiem
a jak jest z tzw. jjeebbaniem, tzn. czy kaprale często muszą przyjmować na klatę skutki wisielczego nastroju przełożonych? Bo tego najbardziej się obawiam.

Gość właśnie są kwalifikacje
na VII zmianę ISAF, jako d-ca działa pojedziesz tam na bank, nasze dany właśnie tam jadą... a teraz robi sie tam goraco, wybory,, hehe ale to twoj wybor - ja przepracowalem w tym syfie 20 lat i nie wierze w hasla typu profesjonalizacja - to tylko w telewizji zeby oglupic przecietnego obywatela

Gość właśnie są kwalifikacje
w obecnym systemie emerytura jest po 15 latach, przynajmniej tak jest w monie. Coś ma sie zmienic od 1-szego. Wojsko a straż graniczna to dwie rozne bajki... Wojsko jest najgorsza, najbardziej wyczerpujaca fizycznie i psychicznie sluzba mundurowa. i najbardziej niewdzieczną