Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia klusia

czy zamiast

Polecane posty

Gość mamusia klusia

czy moge wieczorem zamiast mleka ( karmie piersią ) podac dziecku kaszkę? Dziecko ma 6 miesięcy - ja muszę wyjść i z nia zostanie babcia - jaką kaszkę polecacie i ile?

Gość mamusia klusia
nie mam laktatora, a ręcznie 180ml to za duzo.

Gość 6 miesięcy
spokojnie możesz dać kaszke - idz do sklepu iw ybierz odpowiednią dla dziecka - no i po 6 miesiącu masz już bogatą gamę produktów która sie nadaje dla 6 cio miesięczniaka :P

Gość mamusia klusia
a czy mozna dodać tam więcej wody, zeby była pitna? A czy są smoczki z większą dziurką?

Gość 6 miesiecy
są smoczki trójprzepływowe ( avent, lovi) , są smoczki do papek( nuk) ale trzeba zrobić z mniejszej ilości kaszki - bo jak sie zrobi dokłądnie tak jak w przepisie to za cholere do tego smoczka to nawet nie dopłynie a co dopiero przez jakikolwiek smoczek. A łyżeczką córa nie umie? to byś zrobiłą normalnie i dała łyżeczką :)

Gość waniliaPyszna
bobovita, nestle kaszli mleczno-ryżowe do przygotowania na wodzie

Gość Też mama
Mamusiu kochana-jeżeli dziecko ma 6 miesięcy,to jak najbardziej kaszkę-jest ich dużo na rynku,a wiek masz na opakowaniu. Ale żeby posiłek był pełnowartościowy,to trzeba przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. I radzę z serca jako matka i jako absolwentka liceum medycznego opiekunek dziecięcych-naucz dziecko jeść papki,kaszki łyżeczką. Butelka ew niech służy do picia:) powodzenia

Gość Też mama
A może spróbuj dania w słoiku-mój synek uwielbia owoce leśne z jogurtem. To po szóstym miesiącu można już podawać:)

Gość 6 miesięcy
Mi sie wydaje ze w 6 miesiącu to najwyższy czas sie za łyche zabrać :P a swoją drogą chciałam kiedyś małej dać kaszke przez ten trójprzepływowy smok z lovi- z ciekawości bo miałam toto w domu - i co zrobiłam łądnie pięknie ja przekrecam butelke a kaszka NIC :P- więc wylądowało to tam gdzie było i już chyba nie użyje. Więc miseczka łyżeczka i już :P troche dłużej trwa ale trza w końcu :)

Gość mamusia klusia
Umie łżeczką, ale myslalam, zejakbedzie pila to bedzie podobnie jak z piersi :) i potem usnie.

Gość 6 miesięcy
a usypia przy cycu?

Gość czasem tak ale jak pije to ro
bi sie senna a po yżecce to chyba nie :)

Gość proponuje z butli
tylko zrobic rzadsza zeby pila jak z cyca, moj tak pil i zaraz zasypial a i w nocy byl bardziej syty po kaszce i dluzej wytrzymywal bez posilku