Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzmartwiona mama

spłaszczona główka u niemowlaka już od od urodzenia

Polecane posty

chciałabym dopytać mam które miały podobny problem, otóz mój synek urodził się już ze spłaszczoną głowka z boku, jak był malutki kładłam go na różne strony, mówiłam o tym położnej ale kazdy mówił że się jeszcze uformuje, mały ma teraz 9 miesięcy a główka jest może troszkę lepsza ale nie wiem czy to nie przez dośc gęste włoski, sama już nie wiem co o tym myśleć, byłam dwa miesiące temu u pediatry to stwierdziła że jak jest to od urodzenia to powinno bez problemu się poprawić, tylko że ja nie widzę dużej poprawy, na dodatek jedne żródła pdają że główka kształtuje się do 9 miesiąca-około a inne że do 2 lat, będe bardzo wdzięczna zza jakieś rady

Moja córa tak miała,tylko spłaszczyła głowe od spania cały czas na lewym boku. Do 2 roku życia wszystko sie pieknie wyrównało,nie martw się:)

dziękuję, mam nadzieję że tak będzie w naszym wypadku, a co z witaminą d3, pewnie nie pomaga na te sprawy. starszy syn miał splaszczoną z tyła ale to były objawy krzywicy bo główka jakoś tak mocno wybiła do przodu i nie wygłądała ciekawie ale poprawiła sie po zwiekszonej dawce wit d3 i to dość w krótkim okresie , a to nie jest od krzywicy, tylko pewnie w brzuszko jakoś się tam dziwnie ułoży, dziękuję