murb 627 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Na życie tak, na decyzje nie zawsze. Jak idę na weekendowe piwo, to po prostu idę. Ja bym powiedziała, że odwrotnie - na decyzje tak. Generalnie na życie już nie do końca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, taka_pokraka napisał: Tak serio, to przecież doskonalę wiem o co chodzi. Jednak zabawnie jest popytać i popatrzeć jak kombinuje. Ja niby kombinuję? Możesz mnie nie lubić, ale nie przesadzaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Ja bym powiedziała, że odwrotnie - na decyzje tak. Generalnie na życie już nie do końca. W którymś momencie życia ułożyłem algorytm postępowania z możliwością weryfikacji. Nic na siłę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Ja niby kombinuję? Możesz mnie nie lubić, ale nie przesadzaj. To nie było o Tobie, a o tym o czym rozmawiam z Chwilunią. Nie Mieczu nie wokół Ciebie się kręcą wszystkie rozmowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, taka_pokraka napisał: To nie było o Tobie, a o tym o czym rozmawiam z Chwilunią. Nie Mieczu nie wokół Ciebie się kręcą wszystkie rozmowy. Po prostu trzymaj nerwy na wodzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konto inkoguto 19 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 7 minut temu, taka_pokraka napisał: No właśnie, a dla krzywdzenia dzieci to nie mam już zrozumienia, ani tolerancji ani niczego poza miejscem za kratami. Dlatego podobny problem mam z Polańskim, szczególnie, że jego filmy lubię (Allena bez żalu mogę sobie darować). Edytowano 2 godziny temu przez konto inkoguto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Po prostu trzymaj nerwy na wodzy. O co Ci chodzi? Przecież rozmowa była o czym innym, jakie nerwy i na jakiej wodzy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 2 godziny temu Pokrako, może sprawiam wrażenie głupiego, ale tak naprawdę jestem głupszy niż ustawa przewiduje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, konto inkoguto napisał: Dlatego podobny problem ma z Polańskim, szczególnie, że jego filmy lubię (Allena bez żalu mogę sobie darować). Tak, kolejny. Straszne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carewicz oczywistości 2 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, taka_pokraka napisał: Tak, kolejny. Straszne. "Wszyscy artyści to prostytutki..." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Pokrako, może sprawiam wrażenie głupiego, ale tak naprawdę jestem głupszy niż ustawa przewiduje. Rozumiem, że nie śledziłeś mojej rozmowy i nie wiesz o co chodzi, ale w takim razie mógłbyś od razu nie zakładać złych intencji nawet jeśli przestałeś mnie lubić. Ok? Spokojnie sobie rozmawiam obok nie wadząc nikomu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 627 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, taka_pokraka napisał: No właśnie, a dla krzywdzenia dzieci to nie mam już zrozumienia, ani tolerancji ani niczego poza miejscem za kratami. Ja bym była w takich przypadkach bardziej radykalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, carewicz oczywistości napisał: "Wszyscy artyści to prostytutki..." I niech sobie będą, nie mam nic przeciwko temu by sobie dorośli ludzie robili co chcą. Tylko niech się trzymają zdała od dzieci. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, taka_pokraka napisał: No właśnie, a dla krzywdzenia dzieci to nie mam już zrozumienia, ani tolerancji ani niczego poza miejscem za kratami. Polański to typowe dziecko holokaustu. Najpierw wypadałoby coś zrozumieć a dopiero potem reagować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 627 Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, Miecz napisał: W którymś momencie życia ułożyłem algorytm postępowania z możliwością weryfikacji. Nic na siłę. Ale znasz takie powiedzenie, że jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga to powiedz mu o swoich planach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, murb napisał: Ja bym była w takich przypadkach bardziej radykalna. Też, jednak w XXI wieku to już chyba na pale nabijać nie można Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 627 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Miecz napisał: Polański to typowe dziecko holokaustu. Najpierw wypadałoby coś zrozumieć a dopiero potem reagować. Nawet jeśli rozumiesz człowieka to nie musisz mieć tolerancji dla tego co zrobił. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 627 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, taka_pokraka napisał: Też, jednak w XXI wieku to już chyba na pale nabijać nie można W niektórych przypadkach postęp mógłby się nie dokonać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Polański to typowe dziecko holokaustu. Najpierw wypadałoby coś zrozumieć a dopiero potem reagować. Krzywdy których doznaliśmy nie sprawiają, że mamy prawo krzywdzić innych. Nie zwalniają nas tez z odpowiedzialności za swoje czyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 627 Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, carewicz oczywistości napisał: To może jeszcze gejostwo..? A z której strony ja wyglądam na taką, która by karała gejów. Oraz lesbijki. Bo takie są na świecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, murb napisał: Ale znasz takie powiedzenie, że jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga to powiedz mu o swoich planach. Wystarczy, że Pan Bóg akurat mnie wystarczająco rozśmieszył. Dlatego teraz jestem poważny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 4 minuty temu, murb napisał: W niektórych przypadkach postęp mógłby się nie dokonać. Tak, są przypadki, które wyczerpują moje pokłady empatii. Edytowano 1 godzinę temu przez taka_pokraka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, taka_pokraka napisał: Krzywdy których doznaliśmy nie sprawiają, że mamy prawo krzywdzić innych. Nie zwalniają nas tez z odpowiedzialności za swoje czyny. Czy to dotyczy akurat Twojego życia, czy po prostu lubisz się wypowiedzieć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 627 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Wystarczy, że Pan Bóg akurat mnie wystarczająco rozśmieszył. Dlatego teraz jestem poważny. Z mojej perspektywy Twoja powaga przekroczyła pewną granicę. Jesteś spięty, drażliwy i czepialski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, taka_pokraka napisał: Też, jednak w XXI wieku to już chyba na pale nabijać nie można Historia kołem się toczy a okrucieństwo naprawdę nie zna granic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 627 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Czy to dotyczy akurat Twojego życia, czy po prostu lubisz się wypowiedzieć? Tak jak każdy na tym forum, Pokraka ma prawo napisać co jej w duszy gra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, murb napisał: Z mojej perspektywy Twoja powaga przekroczyła pewną granicę. Jesteś spięty, drażliwy i czepialski. A czy ktoś zmusza Cię do reagowania na moje posty? Nikt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 30 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Miecz napisał: Czy to dotyczy akurat Twojego życia, czy po prostu lubisz się wypowiedzieć? Myślę, że też i mojego. Może skala nie jest jak u niego, jednak nie wszystko w moim życiu było idealne, staram się nie krzywdzić ludzi z tego powodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1009 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, murb napisał: Tak jak każdy na tym forum, Pokraka ma prawo napisać co jej w duszy gra. No tak. Takie teoretyczne ćwiczenia pod tytułem: jak reagowałabym na ból. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 627 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, taka_pokraka napisał: Tak, są przypadki, które wyczerpują moje pokłady empatii. Zbrodnie wobec dzieci powinny podlegać szczególnym zasadom. Bliska jestem stwierdzeniu - oko za oko, ząb za ząb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach