Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie radze sobie............

Koty zasikuja mi caly dom

Polecane posty

Gość podnioseeeeeeeee

pozbądz się tego kota oddaj go komuś bo inaczej cały dom ci zapleśnieje:/ jak można życ w takim smrodzie;/

Gość glupia plastikowa lala
kot to nie błyszczyk ktory mozna wywalicm jak sie znudzi kretynko!

Nie lepiej żeby śmierdziało w całym domu masz rację i niech wszystko gnije i lepiej nie wpuszczać ludzi do środka.Napewno ktoś z twojej rodziny mieszka w domku zostaw kotka tam... niech siedzi na podwórku jak się nie umie przyzwyczaić do kuwety.

Gość to czemu nie zrobisz tak
jak na tym filmie http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Internauci-namierzyli-ludzka-bestie-czlowieka-ktory-bestialsko-maltretowal-kota,wid,11393105,wiadomosc.html

moze dlatego, ze mam mózg:) nikt z rodziny nie ma domku pozatym ja go uratowalam i zostanie u mnie musze tylko rozwiazac ten problem

Gość ten link bedzie dobry
http://www.tech.wp.pl/kat,1009785,title,Internauci-namierzyli-ludzka-bestie-czlowieka-ktory-bestialsko-maltretowal-kota,wid,11393105,wiadomosc.html

je glownie mieso i ryby zoltko jaj raz w tyg serki weijskie troche smietany ale glownie mieso i suche z royala dla kociat

Gość nie znam sieeeeeee
dobry pomysl jak dostane wyplate to pojde do weta i zobaczymy co on na to

Lepiej coś z tym zrób bo od tego ci się wszy w mieszkaniu zagnieżdżą;] nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Jeśli kotu nic nie pomoże no to nie stety jeśli ty go gdzieś nie oddasz to zrobi to twój mąż bo tego nie wytrzyma. W syfie siedzieć z powodu kota;/

rozumiem ze ty tego nie rozumiesz ale ja zwierzeta traktuje jak czlonkow rodziny

Gość kdkdkdkdkd
Przede wszystkim wysterylizuj kotkę. Szczerze mówiąc, trzymasz kocura i niewysterylizowaną kotkę w mieszkaniu i dziwisz się, że kocur dalej znaczy teren. Dwa, ustaw kuwetę w ŁAZIENCE. Albo spraw kolejną. Trzy - wybacz, ale sama sobie wygenerowałaś problem nie reagując wcześniej. W sklepach jest całe mnóstwo środków odstraszających dla kotów. Nie wiem, czemu nie zadziałałaś wcześniej.

ale to ze kotka nie ma ruji a bierze tabletki to moze byc powod ? przeciez nie ma rujki ? wykastruje ja jak bede miala kase

Gość tez tak mysle ze nie

Gość hop hop hopp

Gość zmokla.kura
jeju, mam podobny problem - moja kocica od jakiegoś miesiąca zaczęła zasikiwać nam łóżko :( nie wiem czy teraz odreagowuje nowego członka w domu (mamy 9-cio miesięczne dziecko), czy potrzebuje jeszcze więcej uwagi. Od roku dajemy jej żwirek silikonowy, regularnie czyścimy kuwetę, a ta dziś np dobijała się do naszej sypialni (bo zawsze z nami spała, ale chcieliśmy ją tego oduczyć z racji sikania w pościel) wpuściliśmy ją, ta się ukokosiła przy moich nogach i lulu. Po jakimś czasie budzi mnie drapanie - zaś się zlała :( środek nocy a my znów zdejmujemy pościel, pierzemy kołdrę i kolejna noc pod kocem :(

ja mam 2 kotki i z mojego doswiadczenia: -trzeba brac kotki jak sa male i nauczyc je sikac w kuwete. dorosle koty ze schronisk to ryzyko tego ze sie nie naucza, takie kotki lepiej brac kiedy ma sie np domek jednorodzinny i ogrodek, wtedy chetnie sikaja na dworze - kociaki kastrowac jak najszybciej, jedna z moich kotek doczekala pierwszej rui i nie dalo sie wytrzymac, caly dom byl obsikany. na szczescie szybko zostaly poddane operacji i juz nie bylo problemu - koty sikaja w domu kiedy maja brudna kuwete. nawet jesli myslimy ze jest czysta, to i tak trzeba ja sprzatnac, bo kocie opinie sa inne od naszych - koty zatatwiaja sie poza kuweta kiedy cos im dolega i chca nam powiedziec o problemi, np jedna kotka miala krew w kale i zrobila wielka kupe pod drzwiami sypialni. gdyby zatalatwiala sie w kuwecie nigdy bym nie wiedziala ze jest chora na koniec, koty bywaja zlosliwe i sikaja poza kuweta kiedy chca nam dokuczyc. np wracam jednego dnia do domu, po przejsciu 4 kilosow na piechote gdyz ostatni autobus mi usciekl i pierwsza rzecz to opadam na lozko. jedna kota oczywiscie chce wyjsc na ogrodek, ale ja nie mam sily sie ruszyc. po 5 minutach miauczenia pod drzwiami kota przychodzi na lozku o sika na posciel 😠 kuweta byla wzglednie czysta, raptem zasikana ze 2 razy w ciagu dnia. powiem ze kota tak mi zrobila 2 razy, sikala na lozku kiedy nie chcialam jej wypuscic.

a dajesz im mieso surowe czy gotowane? bo nie powinno sie dawac karmy przetworzonej, czyli suchej i surowej jednoczesnie bo koci zoladek sie niszczy. poza tym ryby tez nie powinno sie dawac zbyt czesto, gdyz nadmiar soli zawarty w rybach prowadzi do klopotow z nerkami i nadmiernym sikaniem

na koniec napisze ze moje opinie sa oparte na posiadaniu w sumie 7 kotow przed moimi obecnymi kotkami. mam koty od 9 roku zycia i przyznam ze jesli ktos chce adoptowac bezdomnego kota, lub kota ze schroniska to musi byc bardzo cierpliwy. jeden z moich kotow to przybleda, ktora moj brat zabral do domu. kot od ponad miesiaca blakal sie pod szkola i dzieciaki karmily go kanapkami ale kot dalej wygladal na zaglodzonego, sama skora i kosci wazyl pewnie ponizej 2 kilo a wygladal na doroslego kota. mimo ze u nas w domu mial jedzenia pod dostatkiem, przez jakies 4 lata nie ruszal sie od miski jesli cokolwiek w niej zostalo. nawet jak byl najedzony do syta i nie mogl sie ruszac, to siedzial i pilnowal miski przed innymi kotami. teraz jest juz starym kocurem i ma lekkie problemy z chodzeniem, i jest to jedyny kot za ktorym moja mama, ktora nie lubi kotow, chodzi z miseczka z jedzeniem :-) poza tym kot dawal sie poglaskac tylko mojemu bratu i ojcu, mnie siostry i mamy nie lubil. dopiero po roku dal sie przekonac i moglysmy sie z nim bawic.

Gość anty kociamama
sika bo jest wredny i czego tu sie doszukiwać