Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obojetne

Studiowanie 2 kierunkow

Polecane posty

Gość kajko6
no i jeszcze raz ja, wiem, ze przepisuja niektore przedmioty, tak jak np, wf, czy jakas informatyke jesli masz ja miec tylko rok, czy semestr, moj brat obecnie robi 2 rok doktorat z ekonomii i w pazdzierniku bedzie juz na 2 roku filologii rosyjskiej,to go kreci i to jest wazne, bo po co ci zawod ktory bedzie cie wkurzal, na poczatku bedzie ok, bo kasa, a potem,wiem jak to jest, znam wiele akurat takich przypadków, no ale dobra przepisali mu angielski, wf, informe takze i chyba na drugim roku makroekonomie tez przepisza wiec juz bys mial kilka zaliczen, godzin z glowy,

Gość kajko6
odpisz prosze..... o tej maturze, ja ci mam nadzieje pomoglam ;)

ja też uważam że studiowanie tych dwóch kierunków jednocześnie nie ma sensu ponieważ są do siebie bardzo podobne. może poszukaj jakiegoś innego kierunku który byłby dla ciebie alternatywą jeśli np po studiach nie bedziesz mogla znalezc pracy. Np dziennikarstwo i politologia :-) to pozniej w zyciu moze ci sie przydac

Gość obojetne
Dziennikarstwo to wyścig szczurów, politologia raczej też. Z humanistycznej perspektywy ciężko jest dobrać dwa kierunki, które w przyszłości będą gwarancją sukcesu. Maturę zamierzam poprawić i podejść do niej bardziej odważnie, gdybym dostał się na politologię od razu na uczelnie państwową to bym się nie zastanawiał, teraz już naboru nie ma i co mam zrobić? Rok stracić czy studiować zaocznie na uczelni prywatnej? To nie jest kwestia zdawania na siłę egzaminów żeby mieć 2 tytuły, tylko kwestia przyszłej pracy. Waszym zdaniem nie warto studiować 2 kierunków bo są podobne. Czyli lepiej mieć papierek z prywatnej uczelni w studiach zaocznych niż dodając do niej podobny kierunek z renomowanej uczelni w trybie stacjonarnym.

Gość obojetne
Sam fakt, że na politologię pcha się ponad 1000 osób mówi sam za siebie. W przyszłości będzie nadmiar osób o takim wykształceniu stąd wnioskuje, że nie jest to kierunek przyszłościowy.

na politologie moze i trudno sie dostac, ale same studia sa bardzo przyjemne. jest kilka ciezkich przedmiotow, ale ogolem nie sa to meczace studia. co do twojej ostatniej wypowiedzi: ja uwazam, ze lepiej jest miec papierek panstwowej uczelni, ale sam piszesz ze nie dostales sie i idziesz na zaoczne. rozumiem wiec, ze ta europeistyka to troche z braku laku...nie mozesz w takim razie wybrac innego kierunku zaocznie, a na politologie probowac drugi raz? pisalam juz o tym.

Gość divvva
Można studiowac 2 kierunki jednocześnie. Ja studiuję kompozycję na Akademii Muzycznej w Gdańsku i przy okazji neurobiopsychologię. Akademia-rok4, neurobiopsychologia-rok 3. I naprawdę nie jest aż tak zle...;)