ajmfree 0 Napisano Sierpień 11, 2009 Cześć! Mam pewne obawy, którymi chciałabym się podzielić i poprosić o radę/uspokojenie... Rok temu urodziłam córeczkę, po 6 tyg. od porodu zaczęłam przyjmować Azalię - pigułki dla kobiet karmiących. Brałam je przez 6 miesięcy, potem miałam 3 tyg. przerwy, w których zabezpieczaliśmy się z mężem prezerwatywami. Po tej przerwie zaczęłam brać Novynette, jestem w trakcie 5 opakowania. Lekarz kiedy mi je przepisywał powiedział, że minie trochę czasu zanim okres się ureguluje (przez całą ciążę i pół roku po porodzie w ogóle go nie miałam). Dostałam okres dopiero w trakcie brania pigułek z drugiego opakowania. Potem dostawałam różnie - kilka dni przed 7-dniową przerwą, w trakcie tej przerwy lub po niej, ale były to niewielkie różnice czasowe. Rzecz w tym, że zanim zaczęłam 5 opakowanie okresu nie dostałam. minęły 2 tygodnie a ja nadal go nie mam. Mąż jeździ TIRem, w związku z czym rzadko bywa w domu, ostatnio współżyliśmy jakieś... 4-5 tyg. temu a potem tydzień temu. Zdarzyło mi się kilka razy spóźnić kilka godzin z jakąś pigułką, ale to było zawsze w czasie kiedy męża nie było (kiedy jest w domu mocno mnie pilnuje :)) Boję się, że mogę być w ciąży... Nie jestem na to gotowa, nie stać nas na to teraz, poza tym studiuję i wychowuję prawie roczną córeczkę, której chciałam poświęcić trochę więcej czasu niż rok... Jestem przerażona, ale boję się iść po test ciążowy... za niecałe 2 tyg. wybieram się do lekarza, poczekam chyba do tego czasu, chyba nie chcę jeszcze wiedzieć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość helaaaa Napisano Sierpień 11, 2009 Jestem przerażona, ale boję się iść po test ciążowy... za niecałe 2 tyg. wybieram się do lekarza, poczekam chyba do tego czasu, chyba nie chcę jeszcze wiedzieć... no i ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassminelka 0 Napisano Sierpień 12, 2009 test. ja na Twoim miejscu juz dawno bym go zrobila. naprawde, warto wiedziec na czym sie stoi, ale jak dla mnie to powiem Ci ze raczej w ciazy nie ejstes:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach