Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malwina 29

lordoza powiekszona po ciąży....

Polecane posty

Witam! Czy ktoś miał podobny problem???? Ja mam problem praktycznie od początku ciąży, zaczęła mnie boleć lewa dolna strona kręgosłupa, na początku lekko, później ból narastał, aż pod koniec ciąży nie mogłam sama wstać z łóżka, tak mnie bolał kręgosłup. W ciąży nic nie robiłam wspominałam ginekolog ale mówiła, że często zdarza się to w ciąży i po ciąży mija. Więc czekałam cierpliwie, zwłaszcza, zę nie można żadnych prześwietleń robić i wolałam zbytnio nie ingerować ćwicząc. Po ciąży troszkę mi przeszło jednak cały czas zajął mi moj synek, ból narastał ponownie wraz ze wzrostem masy ciałka maluszka. W 6 miesiącu, kiedy to malec się troszkę usamodzielnił i ja zaczęłam zwracać uwagę jeszcze na inne ważne sprawy poza moim maluszkiem, dostałam skierowanie na prześwietlenie, wyszło mi, że mam między innymi lordozę pogłębioną i rozpoczynające się zmiany zwyrodnieniowe dolnej i górnej części kręgosłupa. Dostałam skierowanie do ortopedy i bardzo chciałabym mieć rehabilitację, czy jest szansa, że mnie wyśle, jaka jest procedura leczenia takich schorzeń, z góry dziękuję za wypowiedzi....

Gość ja mam pogłębioną lordozę
ale nie po ciąży robie na to cwicenia

Gość moj maz jest rehabilitantem
i ortopeda powinien dac ci skierowanie na rehabilitacje, a sama prywatnie powinnas znalezs dobrego masazyste (bo w przychodniach sa kolejki po pol roku) najlepiej takiego ktory ma ukonczony kurs terapii manualnej a nie tylko zwyczajnie masuje ale tez troszke naciaga i nastawia zwyrodnione kregi

niestety prywatnie to trzeba sobie zaplacic,

MAM JUŻ ZAŁATWIONĄ REHABILITACJĘ PAŃSTWOWO, WIEM ŻE JEST TAM OK., TYLKO, MAM NADZIEJĘ, ŻE ORTOPEDA DA MI SKIEROWANIE? aLE MYŚLĘ, ŻE NIE BĘDZIE PROBLEMU? jAK UWAŻASZ???? wIEM, ZE MAM TO SCHORZENIE BO MAM OPIS OD RENTGENOLOGA.... a ZRESZTA MĘCZY MNIE JUŻ OD DAWNA OKROPNY BÓL W NOCY NIE MOGĘ ZMIENIĆ POZYCJI....A KIEDY SIĘ BUDZĘ NIE MOGĘ SIĘ OBROCIC WSTAĆ ITP...

NO TAK JEŚLI TO MI NIE POMOŻE PAŃSTWOWO, BĘDĘ SIĘ KIEROWAŁA DO PRYWATNEGO ALE TERAZ CHCE Z TEJ USŁUGI PA ŃSTWOWEJ SKORZYSTAC, ALE CHYBA ORTOPEDZI NIE ROBIĄ PROBLEMU ZE SKIEROWANIAMI?????

jak znajdziesz dobrego rehabilitanta i pokazesz mu zdjecie rentg. to sam powinien wiedziec wiecej co zrobic z twoim kregoslupem niz ortopeda ktory badz co badz jest bardziej teoretykiem niz praktykiem bo tylko kieruje na zabiegi ale ich nie wykonuje i nie do konca czasem wie co naprawde poleca (tak mowi moj maz z doswiadczenia)

DZIĘKI , ŻE SIĘ ODEZWAŁAŚ, NIE WIEM CO ROBIĆ TO JEST OKROPNY BÓL, MAM NIEMOWLĘ W DOMU JESZCZE, KTÓRE CHCE BYC NOSZONE, ALE TO NORMALNE

SŁUCHAJ A PAŃSTWOWO, MUSI BYĆ SKIEROWANIE DO ORTOPEDY CZY OD RAZY NA REHABILITACJĘ JAK TO JEST????????

ze skierowaniami nie ma zazwyczaj problemu, a dobry rehabilitant pomoze w ok 10 zabiegach a w przychodni to troszke dluzej moze trwac bo zabiegi trwaja 10-15 min i zazwyczaj jest do wyboru, prady, krioterapia, cwiczenia na sali albo masaz (na ktory kolejki sa do konca roku minimum) a prywatnie to osoba zajmie sie tylko toba i to przez ok 40min, prawie wszystkim prywatnym pacjontom mojego meza 10 zabiegow przynosilo ogromna ulge wiec czasem warto zainwestowac pieniazki w siebie

panstwowo musi byc skierowanie od lekarza zeby dostac sie na rehabilitacje

roznie, gdzie niegdzie honoruja a w innych miejscach kaza sie przejsc do specjalisty zeby przepisal ale warto sie dowiedziec tam gdzie masz juz zalatwiona rehabilitacje

NO WŁASNIE JA MAM ZAŁATWIONĄ PO ZNAJOMOŚCI REHABILITACJĘ PAŃSTWOWO, TYLKO POTRZEBNE MI JEST SKIEROWANIE.... NIE WIEM JAK BĘDZIE ALE POCHODZĘ SKORO NIE MUSZE PŁACIĆ I CZEKAĆ ZWŁASZCZA..... ALE JEŚLI TO NIE PRZYNIESIE REZULTATU NAPEWNO SKORZYSTAM, ILE KOSZTUJE WIZYTA JEDNA ? I SKĄD PISZESZ? BO ZALEŻY W JAKIEJ MIEJSCOWOŚCI PRAWDA???

cena wizyty zalezy od miejscowosci, jak jestes z niewielkiej to powinnas sie zmiescic w 40zl ale jak z duzego miasta to i 200 sie zdaza

ja z opolskiego wiec nie pomoge w kwestiach stwek za uslugi bo pewnie sie sporo roznia