Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovilyjka

czy już teraz brać kwas foliowy?

Polecane posty

Gość lovilyjka

WItam serdecznie :) około stycznie 2010 roku polanujemy starać się o dziecko :) Nie jakoś usilnie i nachalnie, tylko po prostu przestaniemy się zabezbieczać. Jest to nasza w pełni świadoma decyzja :) Czy mam już teraz brać kwas foliowy?:) będę wdzięczna za odpowiedź :)

Gość fghfghfgh
Kwas foliowy powinnaś przyjmować co najmniej 4 tygodnie przed ciążą aż do 12 tygodnia ciąży, aby mieć pewność, że w twojej krwi jest dostatecznie dużo kwasu foliowego we właściwym czasie.

Gość nie zaszkodzi
Możesz brać, jasne, najczęściej zaleca się na 3 miesiące przed planowaną ciążą

Gość wystarczy trzy miesiące przed
czyli od pazdziernika

ja bym zaczela brac juz teraz, bo skoro myslicie o dziecku i chcecie je miec to moze sie przydarzyc wczesniej ;) bo juz sie czlowiek tak nie pilnuje my sami chcielismy sie starac od marca, ale po zrobieniu badan w listopadzie i rozpoczeciu lykania kwasu stwierdzilismy ze nie ma na co czekac i w grudniu sie udalo :D partner tez powinien brac kwas, gdy zachodzisz w ciaze on oczywiscie moze odstawic

Gość a po co chlopu kwas foliowy

Gość lovilyjka
wow, ale szybko odpowiedziałyście :- ) dziękuję:) Ja własnie słyszłąam, ze lepiej jak bym już teraz zaczeła brać, ale pomyślałam ze zapytam Was, w zasadzie już fachowców ;) Ja w tej kwesti jestem przyznam szczerze zielona :) Dopiero mam zamair się dowiadywać coś więcej ;) Kurde, w sumie to nie mogę się doczekać. Ale będzie jeez :classic_cool:

bo z tego co wiem to dziecko powstaje z komorki jajowej i plemnika, wiec panowie tez maja tu swoj udzial zreszta spytaj lekarza, moja lekarka zalecila rowniez mezowi