Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RTV bankrut

abonament RTV - zaległości

Polecane posty

Gość RTV bankrut

hej! mam pytanie do kogoś kto miał albo słyszal o podobnej sytuacji. Mieszkalam 3 lata temu przez pare miesięcy w jednym mieszkaniu. założyłam tam ksiączeke RTV. potem sie wyprowadzilam i zapomnialam o tym, ksiązeczka gdzies przepadla. Nie wyrejestrowalam jej. Teraz chce tę sprawę uregulować Dzwonilam na infolinię poczty, skierowali mnie do innego wydziału gdzie sprawdzą stan moich zaleglosci i własnie sie zastanawiam czy tam zadzwonic. Bo poki co dowiedzialam się już od pani z infolinii ze zaległości bedę musiala zaplacic:/- boje sie teraz tam zadzwonić bo jak zaczną pytac mnie o dane imie, nazwisko, adres obecny to zaczną mnie scigac a tak to moze ulegnie to jakiemus przedawnieniu? boje sie tylko ze zaleglosci bedą caly czas naliczane

Gość RTV bankrut
pomoze ktos? co robic?

Gość ja miałam podobnie
z facetem mieszkałam w jednym mieszkaniu.płaciliśmy abonament. potem on sie wyprowadził i nadal przychodzą na niego rachunki. ja nie musze płacic to mieszkanie jest na renciste. jak tłumaczyłam babce w biurze gdzieś tam ze on juz tu nie mieszka, że zabrał telewizor do innego mieszkania i nie wiem gdzie. na razie cisza ale płacic za niego nie bede

Gość agataaa26
ludzie sami sobie szkodzicie: jak nie macie/nie używacie - wyrejestrujcie. Jak ktoś ma ten przywilej, że jest z opłat zwolniony, to super, pozostali niech przy rejestracji mówią, że telewizora już nie mają - to nawet teraz modne ;))) a listę zwolnionych tu macie: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/abonament-rtv-2012-kolejna-podwyzka.html więc jak ktoś mieszka z babcią, dziadkiem czy rodzicami, którzy już spełniają powyższe warunki, to niech nawet się nie wygłupia z opłacaniem abonamentu!